SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ljungbyholms GoIF

Nyhetsbrev November-December 2010

Vi börjar nu närma oss jul vilket innebär en hel del arbete inom föreningen. Julgranar ska säljas, liksom bingolotter till uppesittarkvällen och dessutom är vi i en mycket intensiv period just nu vad gäller fram för allt konstgräset.

 

 

 

Konstgräset 

Jag tror inte att det har undgått någon att Kalmar kommuns budgetberedning beslutat att skjuta på frågan om konstgräs i Ljungbyholm till nästa års budgetberedning. Den första reaktionen var naturligtvis en enorm besvikelse. Risken fanns att frågan skulle komma att ligga still fram till juni när beslut om 2012 års budget tas, och att man då konstaterar att det tar ytterligare ett år att få fram en detaljplan vilket inneburit en ytterligare förskjutning till 2013 års budget, med risk för samma situation då. Vår uppfattning var och är att beslut om byggnation redan fattats eftersom det avsats pengar i både 2009 och 2010 års budget, nu senast 10 miljoner. Vi menar alltså att frågan om  en konstgräsplan ska byggas redan är avgjord, och att det nu bara handlar om var och när.

 

Den 22:a november hade vi ett möte med övriga fotbollsföreningar i Södermöre och alla stöttade helhjärtat vårt arbete för en konstgräsplan och gav vår konstgräsgrupp i uppgift att företräda samtliga föreningar i Södermöre i kontakten med kommunledningen. Vi begärde därefter ett möte med kommunledningen för att få information och delge våra synpunkter. Nu i veckan besvarade kommunledningen våra frågor skriftligen och kallade också till ett möte måndagen den 13 december.

 

I brevet skriver kommunledningen (Johan Persson (s), Anette Lingmerth (s), Bertil Dahl (v) och Anna Thore (Mp)) att:

 

”Det är viktigt att planarbetet med att skapa en ny idrottsplats i Ljungbyholm kommer igång så fort som möjligt. Därför kommer frågan att tas upp på kommande ”Plangruppsmöte” i december 2010. I det planarbetet ska ingå att ta fram en plan för ett idrottsområde med konstgräsplan, sporthall inklusive föreningslokal och fotbollsplaner. Det formella uppdraget tas politiskt i början av 2011, men arbetet ska kunna starta redan nu.

 

Byggandet av konstgräsplan utgör etapp 1. Övriga objekt får tas i samband med 2012 års budget och ekonomiska planering för 2013-2014. Vår bedömning är att, om allt går som planerat, kan en byggstart av konstgräset starta i början av 2012. Detta mot bakgrund av att ett detaljplanearbete tar mellan 12-15 månader.”

 

Ett mycket positivt svar således, vilket ger förhoppningar om att vi kommer igång med planeringen för konstgräset redan nu och att en detaljplan kan vara framme om cirka ett år. Går allt som vi hoppas har vi alltså en konstgräsplan på plats under 2012.

 

 

 

Samarbete med övriga föreningar i Södermöre 

Fotbollsföreningarna i Södermöre har nu under några år träffats för att se hur vi på bästa sätt kan stötta varandra och samverka för att nå bättre resultat. Team Södermöre är ett konkret resultat av samarbetet.

 

Vid det senaste mötet i Tvärskog diskuterades utökade samarbeten på ungdomssidan och inom gymnastiken Även frågan om gemensamma utbildningar diskuterades. Olika ansvariga utsågs som ska kalla till möten mellan föreningarna för att göra idéerna till verklighet.  

 

Vi kan konstatera att det finns ett mycket gott samarbetsklimat mellan föreningarna och alla är måna om att samarbetet ska fortsätta och utvecklas så att så många som möjligt ges möjlighet att idrotta och vara en del av idrottsgemenskapen.

 

 

 

Barngympa startas för barn 3-4 år. 

Som ett resultat av visionshelgen i Ronneby i oktober har några föräldrar under ledning av Kristian och Irene Kandenäs beslutat att starta upp barngymnastik för barn i åldern 3-4 år. Tanken är att man ska börja lördagen den 15 januari och tiden blir lördagar mellan klockan 9:30-10:30 i gympasalen.

 

 

 

Granförsäljning 

Årets julgranförsäljning vid klubbstugan blir lördag och söndag den 18:e och 19:e december mellan kl. 10-14. Vänta alltså med att köpa din gran till dess. Då får du en nyhuggen fin gram som håller sig barrfri långt in på nästa år. Dessutom till ett bra pris och där du vet att pengarna går till verksamhet som utvecklar orten. Vi kommer i år också att utöka sortimentet med försäljning av ”Viltkorv”.

 

 

 

Bingolotter till uppesittarkvällen 

Dagarna före jul är den tid på året då det säljs mest Bingolotter och det är naturligtvis uppesittarkvällen som är anledningen. Köp därför din lott av oss i föreningen. Vi kommer att hålla kiosken framför Stinsen öppen 21, 22 och 23 december för lottförsäljning.

 

Köp kalender för 2011 

Glöm inte heller att köpa den kalender som Peter Beckman, boende i Kvigerum, ställt samman med bilder på kända idrottsmän och kvinnor från Kalmartrakten. Kalenders säljs till förmån för ECPAT som arbetar för att motverka barnsexturism, barnpornografi och trafficking - människohandel med barn i sexuella syften. Priset är 100 kronor. Föreningen får 40:- för varje såld kalender. All vinst går sedan oavkortat till ECPAT.

 

 

 

Jag vill personligen tacka alla som under året gjort insatser för vår gemensamma förening. Vi blir fler och antalet aktiviteter ökar också hela tiden. I år har t.ex. Power Yoga och Innebandy tillkommit som verksamheter. Det är tack vare alla ideella arbetande ledare och andra aktiva som vi kan fortsätta finnas och göra nytta för våra barn, ungdomar och för samhället.

 

 

 

Med det vill jag önska alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt aktivt År 2012.

 

 

 

Hälsningar Janne

Nyhetsbrev Oktober 2010

Fotbollssäsongen är nu slut och spelarna har en välbehövlig paus innan träningen inför året höst- och vintercuper börjar. Herrseniorerna och Team Södermöre börjar sin träning nu en vecka in i november och pojk- och flicklagen är redan igång med inomhusträningen.
Fokus flyttas nu istället till innebandyn där vårt nystartade lag avverkat sina första fyra matcher. Det tar tid att spela samman ett nytt lag där många spelare tidigare inte spelat innebandy i seriespel. Utifrån förutsättningarna har man lyckats över förväntan. Även om det blivit förluster i tre av matcherna så har matcherna varit spelmässigt jämna, och i 2-2-matchen mot Borgholm B tog man sin första historiska poäng. Nu är det bara att bygga vidare och spela samman laget så kommer poängen med all sannolikhet att rulla in allt eftersom säsongen lider.

 Visionshelg på Ronneby Brunn 30-31 oktober

41 ledare/respektive samlades under den sista helgen i oktober för ett lunch-till-lunch-möte på Ronneby Brunn. Syftet var dels att diskutera och förankra arbetet med ”Röda tråden” och ”Säker och trygg förening”, men först och främst att samla föreningen och få in synpunkter på visionsarbetet ”Vision 2013”. Jag är övertygad om att alla som var med tyckte att det var en bra helg. Stort engagemang, mycket kloka synpunkter, mycket skratt och en genomgående positiv attityd kännetecknade helgen, kryddad med härligt umgänge och god mat! Det är bara att konstatera att det är oerhört nyttigt att komma bort och att under bra förutsättningar få samlas och föra föreningen framåt. Just nu har vi en härlig stämning och ett väldigt starkt engagemang i och för föreningen, vilket känns fantastiskt bra.
Vi kommer nu att sammanställa alla de synpunkter som kommit in och under ett endags-möte i januari kommer styrelsen att koka ihop de olika idéerna till en handlingsplan för 2011.

 

Kraftigt ökat medlemsantal


För ett år sedan hade föreningen 304 medlemmar och idag är siffran 390. Vi är alltså på god väg att nå vårt mål i vision 2013, dvs 500 medlemmar i föreningen 2013. Ett stort arbete har gjorts av Veronica Johansson som skapat ordning i medlemsregistret, sett till att inbetalningskort och påminnelser kommit ut, men också av de medlemmar som knackade dörr i en medlemsvärvningskampanj tidigare i år. Nu fortsätter vi att jobba mot målet under 2011.

 Årsfest 20 November (preliminärt)

Under många år har föreningens årsfest genomförts under senvintern/våren, men fr.o.m i år kommer den som en avslutning på höstsäsongen. Datumet är onsdagen den 20:e november, platsen skolans matsal. Prisutdelning, 3-rättersmeny, levande musik och socialt umgänge utlovas. I år deltar dessutom Team Södermöre i årsfesten.  Om ni inte redan anmält er så gör det nu. Jim Rendahl är den som tar emot anmälningarna.

 Säkerhetsbrickor


Försäljningen av säkerhetsbrickor är nu avslutad. Vi i styrelsen kunde konstatera att timingen inte var den bästa. Från det att brickorna beställdes i april började Kalmar FF i maj att dela ut ”gratis”-brickor (som i slutänden visade sig vara dyrare) i helgerna på Kvarholmen, och under sommaren dök en annan firma upp och sålde brickor utanför Stinsen. Trots det lyckades vi sälja cirka 100 brickor av de 200 som trycks upp. Det innebär att föreningens vinst blir begränsad, men vi klarade oss undan utan förlust. Förhoppningsvis är ni som köpte brickor nöjda med att alltid ha föreningens logga med er tillsammans med nycklarna i jackfickan.

 Jeopardypromenad


Söndagarnas tipsbingopromenader har nu ersatts med Jeopardy-promenad. Liksom tidigare är det tiden 11-13 på söndagarna som gäller. Passa på att få en uppfriskande söndags-promenad i samhället under trivsamma former och med goda vinstchanser.

 Badminton nu på programmet


Föreningen hyr nu sedan någon månad skolans gymnastiksal på söndagarna mellan kl. 13-15 för badmintonspel. Ta med rack och gå dit. Det riktar sig till alla från ung till gammal, från amatörer till elit. Första två gångerna är gratis. Per Johansson och Roger Södervall leder verksamheten.

 Köp kalender för 2011

Peter Beckman, boende i Kvigerum, har ställt samman en fantastiskt fin väggkalender med bilder på kända idrottsmän och kvinnor från Kalmartrakten. Kalenders säljs till förmån för ECPAT som arbetar för att motverka barnsexturism, barnpornografi och trafficking - människohandel med barn i sexuella syften. Vid träffen i Ronneby beslutade vi att föreningen, som en del av denna mycket angelägna kampanj, ska sälja dessa kalendrar nu under november – januari. Priset är 100 kronor. Föreningen får 40:- för varje såld kalender. All vinst går sedan oavkortat till ECPAT.


Ha det gott i novembermörkret

Janne

Nyhetsbrev September 2010
Fotbollssäsongen över – nu börjar innebandyn

Fotbollsåret kan nu summeras och vi kan konstatera att samtliga seniorlag hamnat någonstans i mitten av tabellerna.

För herrarna blev A-laget 8:a, B-laget 4:a och C-laget 6:a.

För Team Södermöre blev A-laget 5:a i div. IV och B-laget 4:a i div. V.

Nu börjar planeringen för nästa säsong och den 9 oktober spelar herrarna en träningsmatch med inbjudna och intresserade nya spelare.

Samtidigt som fotbollen slutar så börjar nu innebandysäsongen med vårt nystartade lag. Den historiska första matchen 9 oktober kl. 14:30 spelas mot Kalmar Södra i D-hallen i Kalmar sporthall.

Första hemmamatchen blir den 16/10 kl. 14:30 mot Mörbylånga GoIF i Trekantens sporthall, som är vår hemmaarena under säsongen. Vi hoppas naturligtvis på storpublik!

 

Konstgräs/ny fotbollsanläggning/sporthall

Efter att Södermöre kommundelsnämnd och Kultur- och fritidsförvaltningen fattat positiva beslut om konstgräs och ny fotbollsanläggning så ligger frågan nu hos kommunstyrelsen.

Under valkampanjen skedde inte så mycket utan frågan kommer nu att behandlas i beredningen inför 2011 års budget. Den kommer att beslutas i december.

Man vill från kommunen behandla konstgräs/ny anläggning/sporthall i ett sammanhang och vi hoppas nu att vi snabbt kommer i samtal med kommunen för att hitta en etapplösning där konstgräsets etablering kommer igång så snabbt som möjligt. Just nu finns det ingen kommunal tjänsteman som har ansvaret för frågan, vad vi har förstått.

 

Visionsarbetet

Ett 40-tal aktiva och ledare i föreningen kommer helgen den 30-31 oktober träffas på Ronneby Brunn för att fortsätta visionsarbetet och färdigställa en handlingsplan för 2011.

I det tidigare visionsarbetet under förra hösten och vintern så väcktes många frågor. Vi kan nu konstatera att mycket av det som då kom fram är klart eller att arbetet har påbörjats.

Punkter som redan nu kan prickas av är:

  • Fungerande medlemshantering
  • Nya verksamheter som innebandy och yoga
  • Genomföra allsångskväll
  • Utveckla årsfesten – utse ”festkommitté”
  • Bilda ekonomisektion och utse ekonomiansvarig
  • Få fler aktiva med att öka föreningens inkomster
  • Utse ansvarig för scenbyggen
  • Utveckla programbladet inför hemmamatcher
  • Anmäla innebandylag på herrsidan till seriespel säsongen 2010/2011
  • Mobil kioskvagn för försäljning vid Biskopsskogen
  • Fler aktiva i kiosksektionen.

Dessutom har arbetet med att förverkliga en mängd andra idéer påbörjats, medan några idéer tillfälligt fått läggas i en idébank för att aktualiseras senare. Förhoppningsvis kommer arbetet under Ronnebyhelgen leda till att nya idéer väcks och att arbetet med att förverkliga det som finns i pipe-line klargörs i en konkret handlingsplan för 2011.

 

Gymnastiksalen

Behovet av en sporthall i Ljungbyholm har under hösten blivit allt tydligare. Inomhussäsongen har nu börjat med gymnastik för barn och seniorer, innebandy och fotboll. Tyvärr har starten varit fylld med problem. Det gäller förvaring av innebandysarg, tillgång till gymnastikredskap och musik, men också att salen vid något tillfälle varit tänd hela naten efter att föreningen lämnat den. Det har även, vid något tillfälle, funnits synpunkter på situationen i omklädningsrummen efter att föreningen lämnat. Vi kommer att ha ett samtal med rektor och gymnastiklärare inom den närmaste veckan kring dessa frågor.

 

Besök från Dalarnas fotbollsförbund

Dalarnas Fotbollförbunds Föreningsutskott kommer till Kalmar för en utvecklingskonferens 23-24 oktober, och vill besöka en framåt förening som arbetar med Röda tråden och Trygg & säker förening. Lucas Nilsson på Smålandsidrotten håller i arrangemanget och i sitt svar till Dalarna skriver han: ”Vi har en förening Ljungbyholm GoIF som även de är med i Säker & Trygg förening. Se länk: www.ljungbyholmsgoif.se  Bifogar även deras röda tråd dokument så kan du själv se vilket otroligt arbete denna klubb lägger ner. De har gjort stora framsteg som förening de senaste åren och jobbar hårt med föreningsutveckling, för tillfället är de nog till och med snäppet bättre än Kalmar Södra.”

Lovord som ni gärna kan ta till er!

Dalarnas fotbollsförbund besöker oss lördagen den 23 oktober mellan klockan 9-12. Delar av styrelsen tar emot och informerar

 

Ha det gott!

Janne

Nyhetsbrev Augusti 2010

Efter en sommar där föreningen stormobiliserade inför Winnerbäck-konserten 25/7 och allsången 1/8 så är vi nu tillbaka i det ordinarie seriespelet och rutinen.  Representationslaget har med tre segrar och 11-4 i målskillnad på de senaste fyra matcherna fått fast mark under fötterna och lämnat bottenstriden. Med fem matcher kvar att spela, sju poäng upp till kvalplats, en match mindre spelad än övriga och Torsås och SSG kvar att möta så är det nu tid att titta uppåt i tabellen.
Men min stora fotbollsupplevelse det här året är Team Södermöres 5-0 seger mot Växjö FF i Tvärskog i lördags. Stor rörlighet, spel efter marken, ett-tillslag, ny position, instick – allt fanns där. Inte en spark utan tanke, inga lycka-till-bollar mot ensamma forwards. Barca-spel nerplockat till damfotboll i div. 4-nivå! Växjö hade inte ett avslut på hela matchen! Fler borde gå och se damfotboll!
Även våra duktiga ungdomar har med lyckat resultat deltagit i cuper under sommaren, men mer om det finns beskrivet på andra sidor på vår hemsida!

 Visionshelg på Ronneby Brunn 30-31 oktober


Visionsarbetet fortsätter nu med att aktiva i föreningen (ledare m.m.) bjuds till Ronneby brunn den 30-31 oktober för ett lunch-till-lunch-möte. Mer detaljerad kallelse skickas ut till ledare och övriga inbjudna via mail!
Tanken är att alla de tankar och idéer som samlats i visionsdokumentet då kommer att kokas ihop till en handlingsplan för 2011. Den nya fotbollsanläggningen med konstgräs och en eventuell ny sporthall blir ett av diskussionsämnena. Idag verkar det råda politisk samsyn vad gäller behovet av såväl konstgräs som ny sporthall i Ljungbyholm och efter valet är det dags att börja planera etappindelning tillsammans med kommunen. Planen är att konstgräset i etapp 1 ska vara på plats under hösten 2012!

 

Yoga och barngympan


Power Yogan började på nytt i söndags dvs den 29:e augusti. Tiden är nu ändrad till 18:00 och det stora intresset har gjort att vi inte annonserat verksamheten. Gruppen är redan full!
Barngymnastiken kör igång måndagen den 13:e september och ledare är liksom tidigare Tina Johansson och Ann-Sofie Gustafsson. 

 

Innebandysäsongen väntar


När fotbollen nu börjar närma se slutet på seriespelet (Ljungbyholms sista match är borta mot IFK Påryd den 25/9) så börjar upptrappningen inför innebandysäsongen. Den 9 oktober kl. 14:30 gör Ljungbyholms nystartade lag seriepremiär mot Kalmar Södra i D-hallen i Kalmar sporthall. Första hemmamatchen blir den 16/10 kl. 14:30 mot Mörbylånga GoIF i Trekantens sporthall, som är vår hemmaarena under säsongen. Vi hoppas naturligtvis på storpublik!

 

Årsfest 20 November (preliminärt)


Under många år har föreningens årsfest genomförts under senvintern/våren, men styrelsen har nu beslutat att den istället förläggs till hösten som en naturlig avslutning efter fotbollssäsongen. Preliminärt datum är onsdagen den 20:e november – sätt redan nu en bock i almanackan! Jim Rendahl och Marcus Pettersson är styrelsens utsedda att arbeta fram ett koncept så ni som har idéer kan gärna höra av er till någon av dem!

 

Säkerhetsbrickor


Just nu pågår försäljningen av förenings säkerhetsbrickor för fullt!
Skulle du tappa dina nycklar lägger upphittaren nycklarna i närmsta brevlåda och genom ett samarbete med Securitas skickas de sedan tillbaka till dig! Ett smidigt och enkelt sätt att få tillbaka förlorade nycklar! Brickan kostar 99:- och funktionen uppdateras varje år för ytterligare 79:-! Den passar dessutom i kundvagnar så nu slipper du springa och växla för att komma åt en vagn!
Försäljning av säkerhetsbrickor verkar f.ö. just nu vara högsta mode. De flesta av oss har blivit erbjudna ”gratis” Kalmar FF-brickor och ”utdelning/försäljning” av andra fabrikar har också pågått utanför Stinsen. Vad gäller FF-brickorna ska man vara medveten om att det kostar 10:-/månad att aktivera brickan. Vilket alltså gör den dyrare än LGoIF-brickan – som dessutom är snyggare.
Passa på att teckna dig för en bricka nu. Försäljningen pågår endast september månad ut!

 

Ha en fortsatt fin sensommar önskar

Janne

Nyhetsbrev Juli 2010

Under semestermånaden juli har vilstol och bad stått i fokus och när Sverige står still händer inte heller något vad gäller föreningens konstgräs- och övriga visionsarbete.

Det stora arbetet har istället varit att mobilisera inför Lars Winnerbäck-konserten den 25:e juli i Borgholm. Lars-Åke har redan via mail tackat alla de som bidrog till föreningens fantastiska insats under dagen. Som ordförande vill jag också passa på och tacka alla som under semestertider valde att ställa upp och bidra till att stärka föreningens ekonomi med en arbetsinsats under eller i anslutning till konserten. Flera deltog under flera arbetspass och de som i regn och storm, stark nog för att stänga av Ölandsbron, klängde 12 meter upp i byggställningarna för att hänga högtalare är värda all beundran. Ett speciellt tack ska också riktas till Jan-Åke och Magnus, och deras familjer, som fått lägga stora delar av sin semester för att mobilisera och få all logistik och organisation att fungera.


Att i en så relativt liten förening som LGOIF få 82 personer att ställa upp mitt under semestern är verkligen beundransvärt. LGOIF är verkligen en förening att vara stolt över! Dessutom hade åtminstone jag kul under kvällen, och det tror jag gäller för de flesta som deltog.


Nu mobiliserar vi för nästa arrangemang – Allsångskvällen på Fruskogsvallen på söndag, dvs den 1:a augusti kl. 18:00. Vi hoppas på bra väder och mycket folk. Vi som varit där de tidigare åren vet att det är ett mycket trevligt arrangemang och i år dessutom förstärkt med Anders Brandell. Det kan knappast bli annat än succé.


Missa inte heller nystarten av seriespelet. A-laget börjar hemma på Fruskogsvallen mot serieledande Hossmo fredagen den 6:e augusti kl. 19:00.

 
Ha en fortsatt fin sommar!

Janne

Nyhetsbrev Juni 2010

Det är mycket på gång i föreningen just nu. Ny fotbollsanläggning med konstgräs och ett intensivt visions- och förändringsarbete för att bredda och stärka föreningen. Många har också varit med och aktivt kommit med idéer under den processen, dels under resan med ledare till Gdansk i oktober, på mötet på ”Centrum för idrott och hälsa” i november och på det allmänna mötet på Södermöreskolan i januari. Men så värst mycket till återkoppling från föreningen har det inte varit, och det ska vi alltså nu försöka råda bot på med detta månadsbrev som styrelsen genom mig har som ambition att komma ut med en gång i månaden.

 

Visionsarbetet.


Sedan mötet i Södermöreskolan i slutet av januari har styrelse, sektionerna  och visionsarbetsgruppen (Magnus Wallvin, Marcus Pettersson, Catrin Nicolausson och Jan Martinsson) arbetat vidare med de olika idéer och synpunkter som kommit fram. Styrelsen och sektionerna har prioriterat mellan de olika förslagen och arbetsgruppen har sammanställt en handlingsplan för det fortsatta arbetet. Arbetet med att göra verklighet av alla goda idéer har påbörjats och en hel del har redan gett resultat t.ex.:
Kiosksektionen som levde på randen till utplåning är idag en levande och välorganiserad verksamhet.
Innebandyn och yoga har startats och är högt uppskattade verksamheter. Innebandyn har anmält ett seniorlag till seriespel i div 4 nästa säsong, med Trekantens sporthall som hemmaplan i avsaknad av egen sporthall.
Antalet medlemmar har ökat markant genom ett gediget arbete med avgiftshantering och marknadsföring.
En ekonomisektion har skapats och arbetet med våra sponsorer har förstärkts.
Vi lyckades mobilisera för att både genomföra ett eget lyckat Valborgsmässofirande i Ljungbyholm och dessutom delta aktivt i ”Fullt Ös”-arrangemanget i Kalmar, allt med en samlad vinst för föreningen på cirka 25.000:-.

 

Ny fotbollsanläggning med konstgräs

En viktig del för att genomföra våra visioner är att få en konstgräsplan till Ljungbyholm. Föreningens konstgräsgrupp (Jan-Åke Larsson, Kent Nicolausson och Jan Martinsson) har under våren arbetat vidare med kommunens ansvarige utredare Bo Eklinder. Vi har också haft möte med övriga föreningar i Södermöre, som helhjärtat stöder konstgräset i Ljungbyholm, samt med allmänheten på ett möte som kommundelsnämnden bjöd in till i början av juni.
Kommunens uppdrag till Bo Eklinder var att utreda förutsättningarna för en samlad idrottsplats i Ljungbyholm med konstgräset som en integrerad del. Vi har parallellt arbetat med en konstgräsplan vid Fruskogsvallen och med en nyetablering i området mellan Byvägen och Mörevägen. Området har nyligen köpts av kommunen för villabebyggelse men där idrottsverksamhet angetts som en alternativ möjlighet. Mycket talar idag för att det senare alternativet är det som är mest realistiskt.
En konstgräsplan vid nuvarande A-plan skulle innebära att man hamnade allt för långt in i den värdefulla Fruskogen, något som landskapsarkitekterna har svårt att smälta. Dessutom kommer en konstgräsplan där att komma allt för nära villabebyggelsen med risk för buller och ljus-störning. En fotbollsanläggning i området Byvägen-Mörevägen skulle komma betydligt längre från villabyggelse, samtidigt som den skulle ligga i så nära anslutning till skolan att den på ett bra sätt kan nyttjas av skolans fotbollsprofil.
Södermöre kommundelsnämnd och kultur- & fritidsnämnden har nu tagit beslut om att stödja en fortsatt planering på det nya området även om det förekom synpunkter vid kommundelnämndssammanträdet om alternativa platser. Ärendet går nu vidare till kommunstyrelsen och vi hoppas att man vid sitt augustisammanträde ger mark- & planeringsenheten i uppdrag att börja projektera för en byggnation. I en första etapp anläggs då konstgräset, efter det byggs i en andra etapp en ny klubbstuga med omklädningsrum och i en 11-manna gräsplan. Den tredje etappen innebär byggnation av en sju- och en fem-mannanplan vilket innebär att hela verksamheten kan lämna Fruskogsvallen och Biskopsskogen och samlas i den nya anläggningen. Om allt går enligt planerna och inga överklaganden sker så kan en konstgräsplan vara klar till hösten 2011, men hösten 2012 är nog en mer realistisk tidsplan.
Vi har också en förhoppning om att den nya sporthall som Johan Persson lovade Ljungbyholm i sitt första majtal ska kunna samplaneras i området så att omklädningsrum och café/klubbstuga kan samutnyttjas.

 

Winnerbäck 25 juli


Föreningen har i ett sent skede fått erbjudande om att vara med och hjälpa till vid Winnerbäck-konserten i Borgholm den 25:e juli. Från början handlade det bara om att bygga och riva scener, men nu behövs betydligt större insatser med personer till café, korvförsäljning, kallkök, entrévärdar, diskare, säkerhetspersonal m.m.. En stor mobilisering där vi behöver ha med över 100 personer för att klara vårt åtagande. Samtidigt ger arrangemanget föreningen 60.000:-, vilket är ett tillskott vi omöjligt kan tacka nej till. Här behövs just du! Anmäl dig till Jan-Åke Larsson 0733 374505 eller till Magnus Wallvin 073 1812069.

 Allsång 1:a augusti


För tredje gången arrangerar nu föreningen allsång på Fruskogsvallen. Ett arrangemang som varit mycket uppskattat av de som sökt sig dit, men tyvärr har vi inte lyckats attrahera de stora massorna än. Nu gör vi et nytt försök och vi är övertygade om att det tidigare väl fungerande konceptet toppat med Anders Brandel ska bli ett lyckat arrangemang som kan fortsätta vara årligt återkommande. Ett arrangemang som inte får missas!

 Säkerhetsbrickor

 

Nu under sommaren kommer Ljungbyholms GoIF börja sälja säkerhetsbrickor med föreningens klubbmärke. Skulle du tappa dina nycklar lägger upphittare nycklarna i närmsta brevlåda och genom ett samarbete med Securitas skickas de sedan tillbaka till dig! Ett smidigt och enkelt sätt att få tillbaka förlorade nycklar! Brickan kostar 99:- och funktionen uppdateras varje år för ytterligare 79:-! Den passar dessutom i kundvagnar så nu slipper du springa och växla för att komma åt en vagn! Brickan kommer att säljas i föreningens lottkiosk fr.o.m. augusti!

 

 Sverigelotten


Ett annat mycket bra sätt att stödja föreningen är att binda upp sig för ”Sverigelotten”. För 149:-/månad deltar du i utlottning av bilar, resor, hemutrustning, kläder och inte minst kontanter – upp till 5 miljoner, vilket är månadens högvinst! Samtidigt förstärker du föreningens kassa med inte mindre än 500:- för varje årsprenumeration. Enkelt, smidigt och spännande! Tag chansen – du kan anteckna dig i kiosken på Fruskogsvallen eller i lottkiosken vid Stinsen. Vi hjälper dig gärna att fylla i och skicka in din prenumeration!

 

En härligt skön sommar och en fin semester

önskar Janne

 
Välkommen till en Säker och Trygg förening
_________________________
_________________________
Sponsorer 2024
_________________________
Sponsorer 2024