SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ljungbyholms GoIF

Nyhetsbrev 2018
Nyhetsbrev mars 2018

Hej på Er.

 

Om än något sent, här kommer 2018 års första nyhetsbrev, med information om er samhällsförening, och en personlig hälsning, från mig till dig.

 

Mars månad är helt klart på upploppet och väldigt många ser fram emot en förlängd ledighet kommande helg. Hoppas ni alla får njuta riktigt mycket i trevlig gemenskap med många givande stunder tillsammans. Känns härligt att påsken är här, det måste väl ändå betyda att våren nu äntligen bryter igenom!?

 

Att påsken är här betyder säkert olika saker för er. En aktivitet som i och med månadsskiftet mars/april lägger klubban på hyllan är innebandyn. Både senior- och ungdomsverksamheten gör just så, och laddar nu för säsongen 2018/2019. Innebandyseniorerna vill rikta ett stort och varmt tack till alla som besökt matcherna under säsongen, med tillrop och stöttning. En riktigt fin placering blev det också, vilket ger mersmak inför kommande satsningar. Innebandysektionen vill också rikta ett extra tack till alla barn och ungdomar som tränat och spelat under säsongen. Hela 40 (!!!) spelare har deltagit, vilket är enormt glädjande. Ljungbyholms GoIF har tack vare alla er en lovande framtid inom ungdomsinnebandy.  

 

Ljungbyholms GoIF satsat på integration – om ca en vecka startar vårt integrationsprojekt med nyanlända killar och tjejer. Elias Darwish, vår integrationsledare håller i satsningen och hela 25 personer kommer att delta vid olika pass, 3 gånger veckan fördelat killar/tjejer. Riktigt, riktigt bra och viktigt med denna satsning där fotboll är huvudfokus, men där andra sporter kommer vara självklara. From nästa vecka inleder vi inomhus, med fokus om utomhusspel så snart solen tittar fram och värmer våra planer. Självklart lyckönskar vi Elias med denna satsning, och välkomnar alla nya och intresserade till Ljungbyholms GoIF.

 

Nytt datum för årsmöte – den 15 april klockan 15.00 i klubbstugan. Alla medlemmar hälsas välkomna.

 

Webbshopen igång – via vår hemsida, www.ljungbyholmsgoif.se Hjärtligt välkommen med din beställning.

Du vet väl det, att samtidigt som du köper dina föreningskläder via vår shop, eller om du köper via stadium.se eller via Stadium Hansa city  som butik och väljer Ljungbyholms GoIF som förening att stötta, så stöttar du vår barn- och ungdomsverksamhet med procentuell utdelning. Så gör ditt aktiva val och välj just oss som din förening att stötta. Hjärtligt tack på förhand.

 

Tack!!

Efter 5 år som ordförande i Ljungbyholms GoIF känner jag att det är dags att lämna rodret och kliva åt sidan för en ny kandidat. Tänker inte bli långrandig i detta, utan mest konstatera att jag känner enorm glädje och värme när jag tänker tillbaka på alla fina år tillsammans med alla människor i föreningen. Många möten har det blivit, och vi har gjort väldigt, väldigt mycket bra saker. Det finns massor med saker att nämna och känna sig tacksam över att ha fått vara med och bidra till. Bland alla projekt och händelser tänker jag inte nämna något specifikt, utan konstatera att vi tillsammans har gjort denna fina förening till vad den är idag. DET är en känsla, nästa för bra för att greppa. TACK alla ni som gjort och gör detta möjligt!! Och ett extra stort tack till alla barn och ungdomar som satt och sätter Ljungbyholms GoIF på kartan med alla fantastiska prestationer.

 

Önskar er alla en riktigt glad och fin påsk.

 

Med vänlig hälsning

 

Jens Rosenqvist

Ordförande

Ljungbyholms GoIF

070 – 258 59 87

jens.rosenqvist@outlook.com




Nyhetsbrev maj 2018

Efter en lång och snörik vinter är nu planerna åter gröna och linjerna kritade vita. Våra vaktmästare, under Sylve Åkerklints ledning, har här gjort ett hästjobb. En lång härlig fotbolls-vår och sommar väntar. Representationslaget på seniorsidan har redan spelat sina tre första matcher och leder serien efter två vinster och en oavgjord och även ungdomsfotbollen är nu igång med matchandet. På seniorsidan har vi nu ett gemensamt utvecklingslag tillsammans med IFK Påryd och Tvärskog IF. Ytterligare en utveckling av ett intensivt och välfungerande Södermöresamarbete.


Tack!
Som ni kanske märker så är det undertecknad (Jan Martinsson) som nu temporärt, dvs under det kommande året, tagit över ordföranderollen i föreningen efter att Jens valt att ta en time out. Jag vill personligen och som representant för föreningen rikta ett STORT TACK till Jens, men också till Markus Hagström. När de tog över ordförande och kassörsposterna för fem år sedan var föreningen i djup kris. Det var många som kämpade hårt för dess överlevnad, men Jens och Markus drog ett tungt lass för att få föreningen på fötter. Idag har vi en välskött transparant förening, med väl fungerande rutiner och en god kommunikation bl.a. via vår hemsida. Detta mycket tack vare Jens idoga arbete. Markus har bl.a. bidragit till de rutiner för föreningens ekonomi som gör att vi idag inte bara kan hålla föreningen levande utan också investera i framtida renoveringar. Vi har en förening att vara stolt över! Vi är också oerhört tacksamma för att Jens har lovat att fortsätta hjälpa föreningen med administrativa uppgifter som arbetet med sportadmin och hemsida. Markus försvinner visserligen också ur styrelsen men han kommer säkert att dyka upp om inte annat som grillmästare vid olika aktiviteter.

Samtidigt hälsar vi två nya ledamöter välkomna in i styrelsen. Daniel Wreibo som ordförande för ungdomssektionen, och Philip Liljegren som ordförande för herrfotbollssektionen.


Valborg
Som ni säkert konstaterat så blev det inget Valborgmässofirande i Ljungbyholm i år. Tillståndet kom en vecka innan Valborg och det fanns helt enkelt inte tid att lösa allt på den korta tiden. Tur i oturen eftersom vädret blev som det blev och flera firanden i vårt område fick ställas in. Vi har under året sökt efter en ny plats och polistillståndet var nu för området på andra sidan ån i förhållande till den tidigare platsen, d.v.s. ytan mellan gamla brandstationen och parkeringsplatsen vid församlingshemmet. Nu siktar vi på att få till en rejäl nystart på den nya platsen till nästa års Valborg.


Biskopsskogens omklädningsrum
Kvalitén på omklädningsrum, duschar och förråd vid Biskopsskogens bollplaner har varit under all kritik under många år. Att bygga ut har inte varit möjligt utan förändrad detaljplan och en sådan förändring tar tid och kostar alldeles för mycket. Kvarstår alltså att renovera inom existerande väggar. Ungdomssektionen har gjort ett sådant förslag som innebär att de fyra små omklädningsrummen blir två större med två duschar i varje, samt att en kiosk och toalett inryms i byggnaden. En ansökan om investeringsbidrag lämnades till Kalmar kommun och kultur & fritidsnämnden beslutade i april att bevilja oss 88.500:- för renoveringen. Efter säsongen kan den efterlängtade ombyggnationen påbörjas. Ett riktigt lyft för framför allt föreningens ungdomar. Emil Jörnelid är projektledare men kommer att behöva hjälp av renoveringskunniga medlemmar.


Föreningens ekonomi
Även om föreningen nu har en ekonomi i balans så kan vi konstatera att förra året räddades av Kalmar FF:s ersättning för Edvin Crona. De inkomstbringande aktiviteterna i form av Kalmar GP, krydd- och New Body-försäljning, gav tyvärr inte de inkomster vi räknat med. För att året ska gå ihop krävs därför att vi lyckas bättre med att mobilisera föreningen till Kalmar GP, eventuella scenbyggen och försäljning av grillkol, new body m.m.. Om du inte antecknat dig i excelarket för inkomstbringande aktiviteter så gör det. Ditt stöd gör att vi kan hålla medlems-och träningsavgifter på en nivå som ligger i linje med likvärdiga idrottsföreningar i området.


Nationaldagscup 6 juni
Elias Darwish arbetar med integration av nysvenskar med placering i Ljungbyholms GoIF, där han också hjälper till med administration och fungerar som hjälptränare för ungdomslag. Han leder också fotbollsträning för nyanlända killar och basketträning för nyanlända tjejer en gång i veckan. Tillsammans med Elias planerar nu föreningen för en heldags fotbollscup på Fruskogsvallen under nationaldagen den 6:e juni. De som läser svenska för invandrare (SFI) i södra länet har inbjudits att skapa lag och delta i ädel fotbollskamp. De kommer också att presentera sig och sin verksamhet genom utställningar. Ett tillfälle alltså för oss som bor i Ljungbyholm med omgivning att under trivsamma former träffa och lära känna de som kommit till oss under de senaste åren. Boka alltså onsdagen den 6:e juni för en dag på Fruskogsvallen. Mat och kaffeservering utlovas.

En fotbollsmatch på Fruskogsvallen, med Fruskogen som inramning och solen i ryggen är en stor njutning. En estetisk upplevelse som väl kan mäta sig med ett skränigt och i bengalrök inringat Guldfågeln arena.  Pröva att gå dit! Som medlem är det gratis. Bengt ”Cidden” Andersson är kanske den som uttrycker känslan bäst i dikten ”Premiärmatchen”


Sol.

Lärkdrill.

En perfekt crossboll.

Kioskluckan öppen

sprucken fotbollskorv

med senap

och en kall dricka.

Ibland är livet

stolpe in

och tre poäng.

 

Tillönskar er alla en riktigt fin vår!

Janne Martinsson
Ordförande

Ljungbyholms GoIF
072 223 10 26
jannemartin10@gmail.com



Nyhetsbrev Juni 2018


LGoIF i topp

Vårsäsongen färdigspelad och Ljungbyholms GoIF tronar högst upp i tabellen. Nio matcher utan förlust är imponerande och det gäller också spelet som utan vidare skulle klara sig utmärkt i en högre serie. Höstsäsongen börjar redan den 1 juli med match mot Rockneby IK på Dampvallen kl. 12:00, sedan är det sommaruppehåll fram till den första hemmamatchen den 7 augusti kl. 19:00 på Fruskogsvallen. Kom och visa ditt stöd för vårt representationslag. Som medlem är det gratis inträde till våra hemmamatcher!


Årsfest 17 november

Efter att både vi och en del övriga föreningar i Södermöre misslyckats med att arrangera årsfester under de senaste åren så har Team Södermöre tagit tag i dirigentpinnen. De bjuder nu in övriga fotbollsföreningar i Södermöre till en gemensam årsfest i Bjursnäs bygdegård lördagen den 17:e november. Levande musik, mat, mindre prisutdelning och socialt umgänge utlovas. Eftersom antalet platser i bygdegården är begränsat finns det ett tak på 50 platser per förening. Sätt alltså ett kryss i almanackan för den 17/11.


Event Södermöre 13 oktober

Efter fjolårets lyckade ”Event Södermöre” återkommer arrangemanget i år ännu större och starkare. Det är föreningar, företag och enskilda som under ledning av kommundelsförvaltningen och ”Södermöre för alla” står för arrangemanget. LGoIF kommer i år, precis som under 2017, erbjuda hastighetstest av innebandyskott samt grilla hamburgare, ha kaffe m.m. till försäljning.  Ytterligare ett datum att kryssa för i almanackan alltså.


Nationaldagscupen inställd

Som ni redan kunnat konstatera tvingades vi ställa in den planerade nationaldagscupen riktad till SFI-grupper i södra länsdelen. Skälet var att den 6/6 inföll under ramadan. Att spela fotboll en hel dag utan möjlighet att äta eller dricka gjorde att många avstod och vi fick därför allt för få anmälningar till cupen. Vi hoppas kunna återkomma nästa år då ramadan avslutas den 4 juni.


Skjut på debuten

”Skjut på debuten” är ett projekt för att få tonåringar att skjuta fram alkoholdebuten och som IFK Kalmar lyckosamt bedrivit under många år. Vi har nu anslutit oss till projektet och gjorde därför en ansökan till Kalmar kommuns ”Bygdepeng” för att finansiera aktiviteter under projektet. Tyvärr fick projektet avslag eftersom det bara riktade sig till föreningens ungdomar och inte till alla ungdomar på orten. Projektet kommer ändå att genomföras och vi kommer också att rikta en ansökan till ”Kronanstiftelsen” som tidigare beviljat medel till IFK Kalmars projekt.


Biskopsskogen

För renoveringen av Biskopsskogens omklädningsrum och förråd har vi tidigare erhållit 88.500:- från Kultur- och fritidsförvaltningen. Vi har nu också fått ja till vår ansökan om 30.000:- från Smålandsidrottens renoveringsbidrag. Det innebär att projektet ekonomiskt bör vara i hamn och kan påbörjas efter säsongen i början av oktober. Projektledare blir Emil Jörnelid.


Vandringsleden

Vandringsleden från Biskopsskogen mot Krankelösa var ett projekt finansierat av EU-programmet Leader Kalmar/Öland. LGoIF har i ett avtal med Serviceförvaltningen tagit på sig ansvaret att tömma papperskorgar och latriner samt vid tre tillfällen under året röja växligheten runt leden. Här har Kalle Pettersson och Anders Emilsson gjort ett kanonjobb vilket också serviceförvaltningen prisat. För de som undrar varför leden inte blivit röjd under våren så handlar det om att den inte ska röjas då för att inte störa fåglarnas häckning och klippa ner vårens vackra blommor. Allt för att de som går på leden ska få en så fin upplevelse som möjligt. 


Slutord

Efter vattensjuka planer i april så har vi haft en fantastisk vår med många härliga stunder både på planerna i Biskopsskogen och på den underbart vackra Fruskogsvallen. Även om det behövs regn så hoppas vi på lika fina stunder under höstsäsongen.
Jag vill personligen och från styrelsen rikta ett stort och varmt tack till alla som ställer upp för föreningen och gör detta möjligt, till ledare, spelare, tränare, sponsorer och föräldrar som alla bidrar genom att delta i våra inkomstbringande aktiviteter. Tillsammans är vi alla med och bygger framtiden för våra härliga ungdomar och för ortens framtid.

En varm och skön och avslappnad sommar i hängmattan eller på stranden och med många fina lässtunder och idrottsupplevelser tillönskas ni alla av


Janne



Nyhetsbrev Augusti 2018

En fantastiskt härlig varm sommar går mot sitt slut. Självklart har den också haft sin baksida i form av bruna gräsmattor och eländiga bränder och väcker tankar om ett förändrat klimat. Med det i bakhuvudet hoppas jag ändå att ni kunnat njuta av den medelhavsvärme vi upplevt i år. För föreningens del har förbudet att bevattna med å-vatten inneburit att vi vattnat Fruskogsvallen med kommunalt vatten. Vi har också haft problem med vår gräsklippare vilket gjort att kommunen klippt våra planer i augusti. Nu hoppas vi att den frågan ska vara löst och att vi snart ska ha igång klipparen med nytt klippaggregat.

TACK!
Först av allt vill jag dock tacka alla er som ställt upp som funktionärer, trafikvakter m.m. under Malkarsloppet, Kalmar GP och Ironman. Er insatts är ovärderlig och gör att vi trots en ansträngd ekonomi ändå ser ut att klara hösten. STORT TACK!

Herrseniorerna mot serieseger
Vårt herrseniorlag fortsätter imponera i seriespelet med elva omgångar utan förlust. De kommande fyra matcherna blir väldigt avgörande för att säkra ett avancemang till division 5. Först väntar tre bortamatcher: 24/8 18:15 mot fyran S:t Sigfrid IF på ”Städ och Fönsterservicevallen”, 30/8 18:15 mot sexan Rockneby IF på Dampvallen, 4/9 18:00 mot femman Hulterstad AIK på Kvarnvallen och hemmamatchen den 9/9 12:00 mot tvåan Mörbylånga GoIF på Fruskogsvallen. Efter det väntar matcher mot Söderåkra, Högsrum och Persnäs, motstånd som befinner sig längre ner i tabellen. Följ och stöd lagets fortsatta kamp för serieseger och uppflyttning. Allt är nu i våra egna händer!

Innebandysäsongen drar igång
När fotbollssäsongen börjar gå mot sitt slut tar innebandyn vid. Seniorerna är redan igång med träningen och ungdomsträningen börjar tisdagen den 4 september kl. 18-19 för årskurs 1-3 och kl. 19-20 för årskurs 4-7. Båda grupperna fortsätter sedan dessa tider på tisdagarna medan årskurs 4-7 också har en tid på torsdagar kl. 18-20. Tyvärr krockar den tiden med ungdomarnas fotbollsträning under september, men Michael Edvardsson kommer att köra träningar för de som dyker upp. Beroende på antalet deltagare kan tiden på torsdagar förändras. Håll koll på hemsidan!

Fotbollsträning för pojkar och flickor födda 2013/2014
Michael Edvardsson håller inte bara i innebandyträningen för ungdomar utan drar också igång fotbollsträning för flickor och pojkar på söndagar kl. 11-12. Plats: Biskopsskogens träningsplaner.
Alla varmt välkomna!

Landslagets fotbollsskola
Under sista sommarlovsveckan anordnades Landslagets fotbollsskola av Team Södermöre på bollplanerna i Ljungbyholm. Nästan 40 barn var på plats i fem dagar för lek, skratt och såklart fotbollsträning. Som vanligt så avslutades veckan med vattenkrig och besök av glassbilen.

Vi tackar Avent kyl för besöket av glassbilen och Nilssons mat för frukt hela veckan. Ett speciellt tack till ungdomsledarna Linnéa, Bea, Josse, Wilmer och Viggo som gjorde veckan möjlig.

 

Skänk utrustning till Fritidsbanken
I förråd, garage och vindsutrymmen finns mängder av sport – och fritidsutrustning som sällan eller aldrig kommer till användning. Det kan vara utrustning som blivit urväxt, skidor som är för korta eller fotbollsskor som spelat sin sista match. Ge dina gamla grejer ett nytt liv genom att skänka dom till fritidsbanken som tar emot, går igenom, lagar det som är trasigt och lånar ut till de som vill pröva på en ny idrott. Du kan lämna dina grejer i vår klubbstuga. Är ingen där finns en plastlåda vid ingången där du kan lägga ditt bidrag. Kommunen kommer sedan och hämtar. Så snart man fått in 1.000 fritidsartiklar så startar Kalmar kommun utlåningen.
Se  vidare på: https://www.fritidsbanken.se/fritidsbank/kalmar/

 

Badminton på onsdagar
Även badminton-träningen är i full gång. Tiden är onsdagar 19:00-20:30 i sporthallen.
Inga förkunskapskrav!

 

Ha det gott!

 

Janne Martinsson

Ordförande

Ljungbyholms GoIF



Nyhetsbrev Oktober 2018

Ljungbyholms GoIF i div 5!

Först måste jag rikta ett STORT TACK till spelarna som gjort en fantastisk prestation. Att gå igenom en serie med bara en förlust och med åtta poängs marginal ner till tvåan är en fantastisk prestation. Ett lika stort tack riktas självklart också till tränartrion ledd av Henrik Bertilsson och med Philip Liljegren och Johan Eriksson som assisterande, samt till ledarna Karl-Henrik Elling och Morgan Fransson. Vi ser nu fram mot nästa säsong där vi kan förvänta oss härliga derbyn mot våra samarbetsföreningar i Södermöre BK Möre, Tvärskogs IF och IFK Påryd. 


Innebandysäsongen är igång

Nu när fotbollen har slutat tar innebandyn över. Säsongen startade nu i helgen, tyvärr med en bortaförlust mot KaRo. Första hemmamatchen är nu på lördag den 20 oktober kl. 12:00 mot Jämjö i sporthallen. Kom och heja fram vårt lag mot en första seger.


Renovering av omklädningsrummen

Som många av er säkert redan har konstaterat så är ombyggnationen av omklädningsrum m.m. vid Biskopsskogen i full gång. Emil Jörnelid och Calle Gröhn röjer ut och därefter kommer de att behöva hjälp med målning m.m..
Vi har också sökt om investeringsbidrag från Kultur- och fritidsförvaltningen för att renovera omklädningsrum och förråd i klubbstugan vid Fruskogsvallen. Får vi ansökan beviljad samt ytterligare renoveringsbidrag från Riksidrottsförbundet hoppas vi att renoveringen kan komma igång i februari 2019. 


Ravelli-försäljning

Nu mobiliserar vi föreningen för försäljning av Ravelli-produkter under november. Dina eventuella julklappsbekymmer löser vi alltså genom att erbjuda Ravellis produkter. Varje paket kostar 200:- och det finns både kläder, sängkläder, kuddar, plädar, köksredskap, sportväska och ryggsäck (se https://www.ravelli.se/) . Andreas Ravelli kommer till klubbstugan den 30 oktober för att presentera kollektionen och reda ut alla frågor om hur beställningar och leverans går till. I varje lag finns en ansvarig som bjuds in till träffen. 


Årsfest 17 november

Team Södermöre har bjudit in fotbollsföreningarna i Södermöre till en gemensam årsfest den 17 november. Antalet från respektive förening är begränsat till 50 personer. I första hand bjuds spelare, styrelse, ledare och tränare in. Priset är 250;./person och då ingår mat och musik. Anmälan görs senast den 30 oktober till Morgan Fransson 070 316 06 46, moggefransson@gmail.com. Föreningen bjuder på buss fram och tillbaka till Bjursnäs!


Janne Martinsson

Ordförande

Ljungbyholms GoIF



Nyhetsbrev november 2018

Ljungbyholms GoIF rustar för div 5!

Efter seriesegern i div 6 så är arbetet inför nästa säsong i division 5 i full gång. Vi kan stolt meddela att det lyckosamma tränarteamet med Henrik Bertilsson som huvudtränare och Johan Eriksson/Philip Liljegren som assisterande redan är kontrakterade för nästa säsong.
En testmatch är inplanerad till tisdagen den 13/11 kl. 19:00 på konstgräsplanen, men redan nu kan vi hälsa John Pettersson välkommen tillbaka till klubben. Han har det senaste året varit med att föra upp Pukeberg till div. 3 men väljer nu att ansluta till LGoIF, där han för övrigt förenas med sin bror Jesper som senaste året spelat i Gullabo/Gullaboås. Varm välkomna till ett gott gäng John och Jesper! 


Innebandysäsongen är igång

Tyvärr har våra innebandyseniorer mött övermäktigt motstånd de första tre omgångarna, trots att den senaste matchen mot serieledarna slutade med en 6-4 förlust får det ses som ett steg framåt. Man har nu mött de tre lag som ligger överst i tabellen så nu kan det bara gå bättre. I nästa match möter man Sillhövda i Ljungbyholms sporthall nu på lördag den 10 november kl. 12:00. Sillhövda är också poänglösa efter tre matcher så med ett taggat lag och stort publikstöd väntar säkert en första skön seger.


Ravelli-försäljning

Föreningens försäljning av Ravelliprodukter är nu i full gång och kommer att pågå under hela november. Den 30 oktober hade vi besök av Andreas Ravelli och 15 representanter för föreningens lag och sektioner fick lära känna sortimentet och registrera sig som säljare. Vi var samtliga imponerade av kvalitén på produkterna och är övertygade om att det finns goda möjligheter till en lyckad kampanj speciellt nu inför jul. Det är nu viktigt att övriga säljare i föreningen registrerar sig och börjar marknadsföra katalogen och starta försäljningen. Målsättningen är att sälja 650 paket!
Ett antal av Ravellis produkter finns för påseende i klubbstugan och där finns också kataloger, beställningsbroschyrer och information om hur man registrerar sig som säljare. Kollektionen hittar du också på Ravellis hemsida: https://www.ravelli.se/kollektion/. Du som inte finns med på säljlistan men gärna vill sälja kan följa instruktionen på informationslappen eller kontakta mig: Jan Martinsson, jannemartin10@gmail.com , 072 223 10 26. 


Och det finns all anledning att göra det eftersom det vankas fina priser till de tre som säljer flest paket.
Den som säljer flest paket får välja ut sex paket från Ravellis produkter (värde 1.200:-), den som kommer tvåa väljer ut 4 paket (värde 800:-) och den som kommer trea 2 paket (värde 400:-). Bland de som sålt mer än 10 paket kommer vi dessutom att lotta ut de demonstrationspaket som vi erhållit från Ravelli och som alltså finns för påseende i klubbstugan. Det lag som sålt flest paket per säljare kommer att få besök av Andreas Ravellis som lovat att leda en träning med laget. På hemsidan kommer vi varje vecka att rapportera vilka tre som just för tillfället leder ”säljligan”.
Just nu den 7/11 ser topptrion ut på följande sätt:


1/ Kristian Kandenäs 11 paket
2/ Emil Jörnelid 9 paket
3/ Philip Liljegren 7 paket


Skjut på debuten

I veckan fick vi besked att vår ansökan till projektet ”Skjut på debuten” beviljats stöd av Sparbanksstiftelsen Kronans ”Lokala potten”. Totalt uppgår bidraget till 45.500:- och det ska användas till olika aktiviteter för att få de ungdomar som skrivit på kontraktet att inte använda alkohol, narkotika, tobak eller dopingpreparat före december månads utgång 2021. Aktiviteterna ska påminna ungdomarna om löftet samt skapa sammanhållning. De kan bestå av besök på IFK Kalmar eller Kalmar FF:s matcher, spela bowling eller laser game, besök i simhallen, föreläsningar m.m.. Kontraktet innebär att de ungdomar som håller detta löfte erhåller 2.000:- när perioden är avslutad. Vårdnadshavaren står för halva summan, föreningen för 400:- och Smålandsidrotten bidrar med 600:-/ungdom. I ett första skede är det kommer pojkar 05 att ingå i projektet men under 2019 räknar vi med att också pojkar 06 och flickor 06 kommer med.


Köp din julgran hos Ljungbyholms GoIF

Helt enligt tradition kommer Ljungbyholms GoIF att sälja julgranar och som vanligt är de inköpta av Seve i Torsås och huggna dagarna innan försäljningen. Granen som inte barrar före julgransplundringen trettondag Knut köper du därför av Ljungbyholms GoIF! Försäljningen sker vid klubbstugan den 15:e och 16:e december kl. 10-14. Vi säljer både vanliga granar och kungsgranar liksom Bingolotter till uppesittarkvällen. 


Trivselsektionen behöver dig

Att vara med och organisera kioskförsäljningen på Fruskogsvallen och i sporthallen under matcher samt sköta försäljning på Valborg och under Himlaspelen är några av trivselsektionens uppgifter. Kan det vara något för dig? Just nu behöver sektionen fler medlemmar. Ett kul jobb i gott gäng och dessutom en insats som drar in pengar till våra ungdomslag. Anmäl dig till Irene Kandenäs Irene.kandenas@coor.com


Med vänlig hälsning


Jan Martinsson

Ordförande

Ljungbyholms GoIF



Nyhetsbrev december 2018

Gräsroten

Svenska spel delar i år ut 50 miljoner kronor till idrottsföreningar genom ”Gräsroten”. Om du registrerar Ljungbyholms GoIF som din förening när du spelar på Svenska spel så kommer vi att få ta del av dessa pengar. I år fick Ljungbyholms GoIF 8.000:-. Registrerar dig kan du göra när du spelar eller på hemsidan https://www.svenskaspel.se/grasroten


Ravelli-försäljning

Ravelliförsäljningen är nu avslutad och det med mycket gott resultat. Totalt sålde vi 442 paket vilket ger ett netto till föreningen på cirka 30.000:-. Stort tack till alla er som jobbat med försäljningen, och ett alldeles extra stort tack till Göran Nilsson som med 45 sålda paket överlägset vann säljligan. God två kom Håkan Olofsson och trea undertecknad. 


Köp din julgran av Ljungbyholms GoIF 15-16 december

Jag hoppas att det inte undgått någon att Ljungbyholms GoIF som vanligt säljer julgranar och att de enligt traditionen är inköpta av Säwe i Torsås. Försäljningen sker vid klubbstugan den 15:e och 16:e december kl. 10-14. Vi säljer både vanliga granar och kungsgranar liksom Bingolotter till uppesittarkvällen. Priset är 250:- för vanlig gran och 450:- för Kungsgran. Skulle du inte ha möjlighet att handla nu under helgen så finns våra granar också till försäljning på Blomster & Trädgård dvs gamla plantskolan så länge lagret räcker.


Elias blir kvar ett år till

Vi är oerhört tacksamma att kunna gratulera Elias Darwish till ytterligare ett år i vår förening. Under året har Elias mycket förtjänstfullt jobbat med föreningens administration, varit hjälptränare för ungdomslag, arbetat med integrationsfrågor och dessutom lett träningar för invandrare, både pojkar och flickor. Vi har nu slutit ett avtal med arbetsförmedlingen vilket innebär att Elias fått sin tjänst förlängd fram till och med november 2019. 


Renovering av Biskopsskogen och klubbstugan

Renoveringen av Biskopsskogens omklädningsrum pågår för fullt. När det är klart kommer vi att ha två moderna omklädningsrum med två duschar i varje rum, en ny toalett samt en kiosk. Det innebär bättre förutsättningar för fram för allt våra ungdomslag både vid träningar och matcher.

Samtidigt har Kalmar kommuns Kultur- & fritidsnämnd beviljat oss investeringsbidrag på 417.525:- för renovering av den del av klubbstugan som inte renoverades av IKEA för fyra år sedan. Det innebär att omklädningsrum, domarrum och förråd kommer att renoveras samt anpassas efter den verksamhet som föreningen bedriver idag. Förutsättningen är dock att föreningen kan bidrag med 275 timmar ideellt arbete. Här krävs mobilisering av alla goda krafter under våren. Förhoppningsvis ska renoveringen kunna ta sin början i januari.


Årsmöte den 10 Mars

Boka in 2019 års årsmöte söndagen den 10 mars kl. 15:00 i din kalender. Vi har en aktiv förening med fantastisk verksamhet, men tyvärr är det hos oss, som i många andra föreningar, allt svårare att få fram personer som är villiga att ingå i styrelsen. Nominera därför dina kandidater till ordförande, vice ordförande, sekreterare, kassör och till trivselsektionen till valberedningens ordförande Karl-Henrik Elling 0480 30650, eller 0708 873737, kh.elling@soderbergpartners.se


Inkomstbringande aktiviteter

För att kunna hålla medlems- och aktivitetsavgifter på en så rimlig nivå att det blir möjligt att svara upp mot vårt motto ”Så många som möjligt så länge som möjligt” så krävs det att föreningens medlemmar ställer upp och bidrar till de inkomstbringande aktiviteterna. 2019 kommer vi att ha samma system som 2018 dvs varje aktiv/målsman till aktiv ställer upp på två aktiviteter varav Kalmar GP är obligatorisk. Givetvis under förutsättning att man har möjlighet att vara med den helgen. Den andra aktiviteten väljer man själv och i år kommer vi att erbjuda följande sju olika alternativ 1/ Julgransförsäljning, 2/ Försäljning av julkalendrar (8/person), 3/ Bingolotter (till jul och nyår), 4/Hjälpa till vid Himlaspelen, 5/ Hjälpa till vid Valborg, 6/ Kryddförsäljning under april/maj, 7/ Ravelliförsäljning under oktober/november. Nytt för i år är att föreningens ledare samlar in era val. Det tidigare Excelarket kommer alltså inte att användas i år pga den nya datalagen GDPR. 


Tack och God Jul och Gott Nytt År

Tills sist vill vi i föreningens styrelse rikta ett enormt varmt tack till alla er som bidrar och som gör vår förening till det den är, oavsett om ni är engagerade på fotbollsplanen, innebandyarenan, i styrelserummet eller i lottkiosken, på ICA eller någon annan stans i byn där föreningen gör sig påmind. Föreningen är en plats för möten mellan människor och i denna den digitala världen blir dessa fysiska möten allt viktigare. Ta vara på det, ta hand om varandra nu under helgerna och var rädda om er.

Önskar er alla en riktigt God Jul, och ett lika Gott Nytt År.


På återseende 2019.


Jan Martinsson
Ordförande
Ljungbyholms GoIF



 
Välkommen till en Säker och Trygg förening
_________________________
_________________________
Sponsorer 2024
_________________________
Sponsorer 2024