Fotboll Flickor - Team södermöre - 04

Välkommen till Team Södermöre F-04

Bullerby cup - vilket äventyr!!
2016-08-02 21:15

Då har sommarens stora äventyr och höjdpunkt avverkats. Bullerby Cup i Vimmerby. I år deltog hela 212 lag! Cupen firade dessutom 40 årsjubileum, imponerande!
Det började med samling på torsdagmorgonen kl 0725 vid klubbstugan. 15 förväntansfulla tjejer och 4 förberedda ledare var redo för att inta Vimmerby.
Efter inkvartering på Vimmerby Gymnasium, ombyte och lunch så var det dags för första matchen i gruppspelet mot Malmslätts AIK. Seger med 2-0. Kvällen tillbringades på skolan med alla de andra lagen och det var underbart att se vänskapen mellan spelare och ledare från olika föreningar!

Fredag morgon och uppstigning kl 0730, frukost, ombyte, bussresa (med oerhört mycket hejaramsor från de olika lagen....) och sedan match nr 2 i gruppspelet mot Tranås FF 1. Seger med 3-1.
Vi hann med att åka till det idylliska badet i Storebro där det blev både glass och hopp från hopptornet. Fredag kväll spelades dagens andra och tillika en gruppfinal mot Ingelstad/Nöbbele BK. Seger med 2-0 och gruppseger.
Fredagkvällen avrundades sedan på discot tillsammans med grabbarna i P04/05 och tjejerna i F06, vilket drag det var! Kl 23 var det knäpptyst och tjejerna somnade direkt!

Lördag morgon och nu började skavsåren komma, fötterna värkte, benen var sega osv men det var dags för 8-delsfinal och A-slutspel. Match mot lokala Färjestadens GoIF. Det blev seger med 4-3 efter en dramatisk straffsparksläggning. Efter lunchen åkte ett gäng till badplatsen i Storebro för att svalka av sig och käka lite glass. Ett gäng stannade kvar på skolan för att bara slappa och vila.
Kl 19.00 på lördagkvällen var det så dags för kvartsfinal mot BK Ljungsbro. Det blev återigen straffar och tjejerna från Södermöre visade sig återigen vara starkast. Vinst med 3-1 och klara för semifinal!
Kvällen avslutades med ett besök på föräldrarcampingen där det som vanligt var ett ca 40 m långt långbord! Här bjöds det på kladdkaka, musik-quiz, fotbollsmatch och trevlig samvaro mellan alla spelarna från Ljungbyholms tre lag och deras föräldrar!

Söndag morgon kl 09 och match mot de finska gästerna Solf IK. Förlust med 1-0 efter ett mål med bara 4 minuter kvar av matchen...det hade varit väldigt väldigt spännande med ytterligare en straffsparksläggning.
Efter en snabb lunch på skolan var det bara att snöra på sig skorna igen för spela bronsmatch kl 13 mot våra lokala kompisar från Lindsdal. En stor, stor eloge till våra tuffa tjejer som krigade på i värmen. Förlust med 1-0 efter ytterligare ett sent mål och bara 5 minuter kvar av matchen.
Ljungbyholms GoIF (Team Södermöre) F12 slutade på en 4:e plats!

Ett fantastiskt äventyr är över för denna gången och faktiskt för gott. Tjejerna har nu spelat cupen både som 10-åringar och 12-åringar och därmed är det färdigspelat i cupen. Fyra av tjejerna är födda 05 så vem vet, för dem kanske det blir ett äventyr nästa år också...
Som så mycket här i livet så ger nya erfarenheter nya byggstenar. Byggstenarna från dessa två cupäventyr kommer de att bära med sig i livet. Denna gången blev resultatet över förväntan. MEN det som var imponerande var att prestationen var långt över förväntan. Det är prestationen tillsammans med upplevelsen som de kommer att bära med sig som sin viktigaste byggsten!

Sammanfattningsvis så vill vi tacka grabbarna i P04/05 och tjejerna i F06 för deras stöd som hejarklack när vi spelat! Det har varit så kul att vara tre lag från Ljungbyholm och vi har allihopa verkligen sett till att sätta lilla Ljungbyholm på fotbollskartan. Så vi passar på att skicka med en hälsning till de yngre lagen i föreningen att prata ihop sig och göra ett sådant här cupäventyr tillsammans. Det blir ju inte bara fler lag och spelare det blir så mycket flera föräldrar på plats som kan heja och umgås. Bullerby Cup är ett äventyr - passa på att ta vara på det!

Hälsningar från tränare och ledare i F04/03
Henke, Jocke, Jessica och Malin

Matcher:
Malmslätt AIK - Ljungbyholms GoIF, 0 - 2
Ljungbyholms GoIF - Tranås FF 1, 3 - 1
Ljungbyholms GoIF - Ingelstad IK/Nöbbele BK, 2 - 0
Ljungbyholms GoIF - Färjestadens GoIF, 4 - 3
Ljungbyholms GoIF - BK Ljungsbro, 3 - 1
Ljungbyholms GoIF - Solf IK, 0 - 1
Lindsdal IF 2 - Ljungbyholms GoIF, 1 - 0

Julgodis och pyssel
2015-12-12 20:34

Fler bilder (+5) >>
Härliga tjejer som trivs tillsammans
Stort tack till fotbollsmammorna Malin och Maria för hjälpen!
Högby IF:s Mikael Larsson kör löpskolning och snabbhetsträning
2015-11-14 09:47
Henke Gustafsson Lind tillsammans med Högbylegenden Micke Larsson
Samarbetet mellan Ljungbyholms GoIF och Högby IF fortsätter. Nu var det dags att introducera löpskolning och snabbhetsträning för tjejerna i F04/03. Micke gav tjejerna tips på armpendling, löpsteg, att slappna av i axlar mm. Träningen fortsatte sedan med mycket spänsthopp över häckar mm. Mycket kul träning!
Nu blir det upp till tränare Henke Gustafsson Lind att köra vidare med detta under hösten/vintern så kommer Micke att komma ut igen till våren för att se på utvecklingen. Kämpa på tjejer!
Ljungbyholms GoIF, 03/06 21:28
Ljungbyholms GoIF, 31/05 22:32