SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ljungbyholms GoIF

Nyhetsbrev januari 2021
2021-01-25 21:23

God fortsättning på det nya året

Fortfarande genomsyras verksamheten i föreningen av pandemin. Vi räknar inte med att innebandysäsongen för seniorer kommer igång under våren utan vi får ställa in oss på nästa säsong 2021/22. Samma sak gäller för ungdomslagen i innebandy som, som det ser ut just nu, får inrikta sig på matchspel till hösten.

 

Herrseniorerna i fotboll är igång med träningen med god uppslutning. Än så länge tränar man en gång i veckan och räknar med att komma igång med träningsmatcher i början av mars. Även våra damer i Team Södermöre är igång med träningen och är väl i fas för den kommande säsongen.

 

Ungdomslagen fick nu i dagarna besked att de födda -05 och senare kan träna inomhus igen, men för de som är äldre gäller fortfarande träning utomhus. Ingen vet hur pandemin och smittspridningen kommer att se ut under året så vi får arbeta med planering för en framtid med restriktioner som kan bli kraftiga eller lindrigare. 


Samtidigt finns det också utmaningar. Vi ser att allt färre ungdomar väljer att spela fotboll och många seniorlag har lagt ner eller hittat samarbeten med andra föreningar. Antalet lag blir för varje år allt färre. Ungdomar har idag många aktiviteter att välja mellan och det handlar för föreningen om att hitta nya verksamheter som gör att vi fortfarande har ett existens-berättigande som en plats att trivas och utvecklas i. Skateverksamheten är en sådan. Pandemin med uppehåll i träningar för våra ungdomar riskerar också att resultera i att en del ungdomar hoppar av sina aktiviteter och här krävs insatser från både ledare och föräldrar att stötta ungdomarna att hålla i sina idrottsaktiviteter.

Medlems- och aktivitetsavgift 2021

Som ni säkert märkt har LGoIF sedan ifjol gått över till ett nytt system kring medlems- och aktivitetsavgiftshantering. Det hanteras av en modul i SportAdmin som kallas för ”Kansliservice” och som hjälper föreningen att avisera avgifter för nuvarande och nya medlemmar. Arbetet att driva in medlems- och träningsavgifter blev helt enkelt i det tidigare systemet allt för betungande. Nackdelen är den administrativ kostnad som nu belastar dig som medlemmar. Vi hoppas dock på förståelse.

 

Du kan vid avisering välja att direktbetala med bankkort, via delbetalning eller via fakturering. Skulle du/ditt barn vara registrerad i vårt medlemssystem SportAdmin i flera grupper, exempelvis om man tillhör en fotbollsgrupp och en innebandygrupp så får man två aviseringar. Men, du kommer aldrig att kunna betala för mycket. Betalar du medlemskapet och aktivitetsavgiften via fotbollsaviseringen så kommer du bara kunna betala aktivitets-avgiften för innebandyn via den andra aviseringen, eftersom medlemsavgiften redan är betalad.

 

Vi vill be dig att göra ditt val om betalning senast 210228. Görs inte något val innan dess försvinner du/ditt barn från föreningens medlemssystem och från de grupper man tillhör.

Vill du inte längre delta? Det går självklart bra att även göra det valet via aviseringen.

 

Har du frågor om fakturering, hör gärna av dig till info@ljungbyholmsgoif.se

 

Medlemskort är nu digitala

Historiskt sett har Ljungbyholms GoIF alltid delat ut medlemskort i fysisk form. Detta upphörde ifjol i och med det nya medlemssystemet. Istället hittar du nu ditt medlemskort via SportAdmins medlemsapp.

 

Medlemsappen hittar du där appar finns. Appen heter ”SportAdmin MedlemsApp”. Ange den E-postadress som finns angiven i ditt/ditt barns namn i SportAdmin. Du får då en engångskod via E-post. Ange den och logga in. Medlemskortet hittar du via ”hamburgermenyn” till vänster i appen. Vill du ändå ha ett i fysisk form, hör av dig till info@ljungbyholmsgoif.se

 

Via det digitala medlemskortet kommer du framöver att hitta erbjudanden via våra sponsorer.

 

OBS!! Du får tillgång till ditt medlemskort i digital form så snart du registrerat dig för ett betalningsalternativ för medlemskap.

 

Ny medlem – anmäl dig direkt till ett lag/en grupp

På vår hemsida, www.ljungbyholmsgoif.se kan du nu anmäla dig/ditt barn direkt till en grupp. Tidigare kunde du enbart anmäla till föreningen som sådan. Nu kan du alltså välja rätt lag/grupp direkt.

 

Inkomstbringande aktiviteter
Föreningens Inkomstbringande aktiviteter rullar vidare och går in på sjätte året. Genom ditt engagemang kan vi hålla medlems- och aktivitetsavgifter låga och därmed verka för vår devis "Så många som möjligt, så länge som möjligt". Systemet bygger på att du som aktiv väljer en egen aktivitet att delta i under året, jämte den obligatoriska aktiviteten som alla aktiva ska delta i.

 

Såhär gör du:

  • Läs igenom samtliga inkomstbringande aktiviteter nedan.
  • Gör ditt val av aktivitet.
  • Meddela din ledare i ditt lag/din grupp senast 210221 vilken aktivitet du vill delta vid. En aktivitet per person/per barn ska väljas/genomföras. Gör du inget eget val kommer din ledare att göra valet åt dig.
  • Om någon aktivitet blir fullbelagd kommer din ledare att återkomma med information där du behöver göra ett nytt val.

 

Obligatorisk aktivitet för alla aktiva i föreningen

Kalmar Grand Prix. Förra året flyttades Kalmar GP från augusti till maj, men pga pandemin ställdes loppet in. I år har pandemin gjort att elitloppet utgår, men övriga lopp planeras till sista veckan i september med MTB-loppet på lördagen och motionsloppet till söndagen.

Under förutsättning att konsertverksamheten kommer igång till sommaren så kan vi komma att bli tillfrågade att hjälpa till med entrévärdar och scenbyggen.

Kan man inte delta under Kalmar Grand Prix-helgen ska detta meddelas ansvariga och annan aktivitet ska då ersätta. Annan aktivitet kan innebära arbete vid exempelvis konsert eller vid hjälp hos annan förening, exempelvis via IronMan eller liknande.

 

Inkomstbringande aktiviteter – att välja bland

  • Idrottsrabatten. Säljstart feb/mars. Varje säljare får tio rabatthäften som säljs till ett pris av 100:-. Häftena är giltiga under tiden april-september och varje kupong kan användas två gånger, en gång som rabatt i häftet och en gång via en app. ICA Stinsen finns med i häftet med kupong som ger 10% rabatt. Vi kommer också att sälja idrottrabatthäften under hösten med säljperiod i september. Väljer man att sälja då gäller samma förutsättningar som på våren dvs tio häften ska säljas.
  • Kryddor SpicyDream. Försäljning under april/maj. Varje säljare säljer minst fem paket. 
  • Toa/hushållspapper. Försäljning under augusti/september. Varje säljare har ett område i samhället dit man levererar beställda balar.
  • Newbody. Försäljning under oktober/november. Föreningen ersätter i år Ravelliförsäljningen med Newbody. Varje säljare säljer minst fem paket.
  • Bingolottos julkalendrar - försäljning av dessa kalendrar sker i november månad och är en viktig inkomstkälla för föreningen. Åtta kalendrar per person behöver säljas á 100:-.

 

Skateparken beställd

Skaeparken är nu beställd och kommer att levereras i slutet av mars/början av april. Den kommer att byggas upp på den bortre tennisbanan nere vid konstgräset.

 

Årsmöte den 21 mars kl. 15

Använd din möjlighet som medlem att påverka föreningen. Du kallas därför till föreningens årsmöte den 21 mars kl. 15:00. Om Folkhälsomyndighetens rekommendationer gör det möjligt att ha årsmötet i klubbstugan kommer vi att vara där. Om det inte är möjligt planerar vi att ha årsmötet utomhus vid klubbstugan. Gör vädret det omöjligt kommer vi att hålla årsmötet digitalt.

 

Du kan också påverka föreningens verksamhet genom att lämna in motioner. För att de ska hinna behandlas i styrelsen vill vi ha in din motion senast den 1:a mars mailade till info@ljungbyholmsgoif.se, eller inskickade till Ljungbyholms GoIF, c/o Jan Martinsson, Semaforvägen 4, 388 30 Ljungbyholm.

 

Under årsmötet får du en redovisning av 2020 års verksamhet och ekonomiska utfall samt möjlighet att påverka valet av kommande styrelse. Fortfarande söker föreningen personer intresserade av att ingå i styrelsen samt till olika sektioner, fram för allt till trivselsektionen och innebandysektionen. Anmäl ditt intresse till undertecknad 072 – 223 10 26.
Du är varmt välkommen till ett aktivt och glatt gäng.

 

Utegym i Ljungbyholm?

Vi är många som saknat ett utegym i Ljungbyholm, speciellt nu under pandemin när sporthallar tidvis varit stängda och fler avstått från gym. Tanken är att ett sådant utegym skulle kunna förläggas till Biskopsskogens bollplaner i anslutning till klubbstugan. Biskopsskogens motionsspår får just nu ny belysning och beläggning. Att dessutom få ett utegym i anslutning till motionsspåret skulle ytterligare utöka attraktiviteten.

 

Kommunens bygdepeng gör det nu möjligt att söka stöd för investeringar för t.ex. utegym. Kravet är att projektförslaget är förankrat i byn och vi har därför haft möte med Hembygdsföreningen och PRO och fått deras stöd för en ansökan. Bygdepengens begränsning på 150.000:- möjliggör inte ett utegym med ett tillräckligt antal redskap. Föreningen kommer därför i ett första skede att söka RF Sisu Smålands anläggningsstöd och vid positivt besked kommer vi att göra en ansökan om bygdepeng. I slutet av februari har vi besked från RF Sisu och ansökan om bygdepeng ska vara inne senast den 1 mars.

 

”Röda tråden” - Lagkassa när lag slutar

Lagkassorna består av medel som laget samlat in men också av medel som kommit från olika projekt samt av medel från föreningen t.ex. från Trivselsektionen. Samtliga lagkassorna finns som underkonton till Ljungbyholms GoIF. De tillhör alltså föreningen men lagen har dispositionsrätt över pengarna så länge laget existerar.

 

Vad händer med lagkassan när ett lag upphör? Av vårt styrande dokument "Röda tråden" framgår följande:

 

"Det lag/den grupp som avslutat sin verksamhet har vid sådant önskemål rätt att utnyttja sin lagkassa till en avslutande aktivitet inom sex månader efter det att laget/gruppen avslutat sin verksamhet. Efter det tillfaller kvarvarande medel i lagkassan föreningens huvudkonto. Det är inte tillåtet att fördela ut kvarstående pengar till resp. aktiv när lagets/gruppens verksamhet upphört."

  

Välkommen till ett nytt aktivt år i LGoIF.

 

Janne Martinsson
Ordförande LGoIF

 


Nyhetsarkiv
ÅRSMÖTE 20242024-03-03 14:28
Nyhetsbrev februari 20242024-02-10 11:59
Nyhetsbrev december 20232023-12-30 10:44
Nyhetsbrev november 20232023-11-03 11:45
SÖDERMÖREGALAN 20232023-10-10 08:14
Nyhetsbrev augusti 20232023-08-31 19:47
Nyhetsbrev juni 20232023-06-22 17:46
FOTBOLLSKOLA 20232023-06-20 07:03
Valborg!2023-04-22 13:18
Nyhetsbrev april 20232023-04-12 20:03
Nyhetsbrev Mars 20232023-03-29 12:33
Nyhetsbrev februari 20232023-02-24 13:34
Nyhetsbrev januari 20232023-01-29 11:01
Nyhetsbrev december 20222022-12-21 16:29
Nyhetsbrev november 20222022-11-30 13:20
Nyhetsbrev oktober 20222022-10-26 18:24
Nyhetsbrev augusti 20222022-08-19 15:20
GOTHIA CUP2022-08-12 11:31
Nyhetsbrev maj/juni 20222022-05-31 15:42
Nyhetsbrev April 20222022-04-22 13:31
Nyhetsbrev mars 20222022-03-30 14:09
Nyhetsbrev februari 20222022-02-27 14:32
Nyhetsbrev januari 20222022-01-16 21:02
Nyhetsbrev december 20212021-12-16 18:47
Nyhetsbrev november 20212021-11-23 12:37
Nyhetsbrev oktober 20212021-10-19 19:59
Nyhetsbrev augusti 20212021-08-26 19:40
Nyhetsbrev juli 20212021-07-23 15:06
Nyhetsbrev maj/juni 20212021-06-01 14:28
Fotbollsskola 20212021-05-17 19:53
Seniorer får träna!!!2021-04-30 14:16
Nyhetsbrev April 20212021-04-29 14:12
Nyhetsbrev mars 20212021-03-29 14:20
Nyhetsbrev februari 20212021-02-24 19:22
Nyhetsbrev januari 20212021-01-25 21:23
Nyhetsbrev december 20202020-12-10 21:08
Nyhetsbrev november 20202020-11-13 18:59
Nyhetsbrev oktober 20202020-10-14 18:15
Nyhetsbrev augusti 20202020-08-14 18:45
Nyhetsbrev juni 20202020-06-16 19:30
Nyhetsbrev maj 20202020-05-16 21:08
Valborgspromenad2020-04-30 20:58
2020-04-23 12:04
Dags för årsmöte2020-04-10 10:03
Nyhetsbrev April 20202020-04-02 18:45
Årsmötet uppskjutet2020-03-19 18:20
LGoIF och Corona-viruset2020-03-16 18:54
Nyhetsbrev mars 20202020-03-04 20:25
Nyhetsbrev januari 20202020-01-29 17:38
Nyhetsbrev december 20192019-12-05 17:17
Dags för Årsfest!!2019-10-10 20:19
Nyhetsbrev augusti 20192019-08-29 19:35
Nyhetsbrev maj 20192019-05-21 21:12
Nyhetsbrev april 20192019-04-24 18:31
Nyhetsbrev mars 20192019-03-27 20:49
Nyhetsbrev december 20182018-12-14 22:20
Nyhetsbrev november 20182018-11-08 19:27
Nyhetsbrev oktober 20182018-10-15 20:18
SERIESEGER!!!!2018-09-23 18:14
Nyhetsbrev augusti 20182018-08-24 16:28
Nyhetsbrev juni 20182018-06-26 20:48
Majläger2018-05-21 09:52
Nyhetsbrev maj 20182018-05-03 20:24
Nyhetsbrev mars 20182018-03-27 21:18
Webbshopen igång2018-03-15 20:28
Kallelse till årsmöte2018-02-06 06:27
Min stora dag!2017-11-23 19:56
Nyhetsbrev november 20172017-11-12 16:31
Vilken fotbollssöndag!!2017-09-29 18:03
TACK!!2017-08-09 22:19
Nyhetsbrev juni 20172017-06-19 11:25
Lyckat majläger2017-06-07 08:52
Nyhetsbrev april 20172017-04-06 21:18
Nyhetsbrev mars 20172017-03-02 22:06
Kallelse till årsmöte2017-02-16 06:01
Nyhetsbrev januari 20172017-01-20 19:44
Nyhetsbrev december 20162016-12-05 21:29
Nyhetsbrev november 20162016-11-01 17:25
Nyhetsbrev oktober 20162016-10-01 22:51
Fotbollskonfirmander2016-07-04 18:15
Konsertjobb i sommar2016-07-01 15:12
Från vårt vaktmästeri2016-06-29 18:41
Glad midsommar!!2016-06-23 22:15
Nyhetsbrev juni 20162016-06-04 20:37
Nyheter i webbshopen2016-05-09 21:28
Nyhetsbrev maj 20162016-05-01 10:03
Nyhetsbrev mars 20162016-03-24 20:12
Nyhetsbrev februari 20162016-02-23 20:49
Kallelse till årsmöte2016-02-14 15:30
Nyhetsbrev januari 20162016-01-22 22:22
Nyhetsbrev december 20152015-12-20 19:07
Köp din julgran av oss2015-11-29 15:12
Nyhetsbrev november 20152015-11-27 23:42
Årsfesten ställs in2015-11-17 18:54
Nyhetsbrev oktober 20152015-10-25 19:05
Dags för Årsfest!!2015-10-21 19:50
Nyhetsbrev juni 20152015-07-24 19:35
 
Välkommen till en Säker och Trygg förening
_________________________
_________________________
Sponsorer 2024
_________________________
Sponsorer 2024