SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ljungbyholms GoIF

Bli medlem i Ljungbyholms GOIF
BLI MEDLEM
Välkommen till Ljungbyholms GoIF


"Så många som möjligt så länge som möjligt"


Nyhetsbrev november 2021
2021-11-23 12:37

Ljungbyholms GoIF är en fantastisk föreningen med många verksamheter som betyder mycket för allt från barn till pensionärer i vårt samhälle. Bara under 2021 har vi, vid sidan av alla annan verksamhet, också invigt en skatepark och ett utegym. Men inget är så bra att det inte kan bli bättre. Vi kommer därför att ha en utvecklingshelg på Stuvfenäs den 29-30 januari där styrelse, ledare och aktiva bjuds in. Några utmaningar som föreningen står inför och som vi vill samtala kring är:

 • Föreningens ”Röda tråd” - finns det delar som behöver uppdateras, strykas eller läggas till?
 • Flera avgår ur styrelsen vid årsmötet i mars 2022. Utan styrelse ingen förening. Hur får vi med fler i styrelsearbetet?
 • Inkomstbringande aktiviteter. Hur fungerar det? Finns det idéer som kan förbättra upplägget och ändå stå fast vid mottot ”Så många som möjligt så länge som möjligt”.
 • Finns det verksamheter som invånarna i samhället har behov av och där föreningen kan vara en plattform för att starta och driva ny verksamhet?
 • Andra frågor av intresse för föreningens framtid.

Har du synpunkter på dessa frågor, eller andra synpunkter när det gäller föreningens verksamhet så är du välkommen att höra av dig till någon i styrelsen så att vi kan ta upp det under dagarna i Stufvenäs.

Våra närvarorapporter till RF Sisu Småland gör att de står för kostnaden för arrangemanget. Det är därför viktigt att alla ledare levererar in sina Sisu-rapporter så att de kan lämnas till RF Sisu Småland den 6/12.

Hjälp till kioskerna på Guldfågeln arena nu på söndag
För att räta upp föreningens ekonomi har vi åtagit oss att hjälpa till med sex personer per tillfälle i kioskerna på Guldfågeln arena vid Kalmar FFs hemmamatcher. Till helgens match mot Malmö FF på söndag har vi dock bekymmer då bara fyra personer anmält sig. Vi behöver alltså akut få fram ytterligare två som kan ställa upp. Inga förkunskaper krävs. Har du möjlighet så kontakta Jan Martinsson 0722231026, jannemartin10@gmail.com. Samling på Guldfågeln arena 15:30.

 

Newbody-försäljningen
Föreningens försäljning av Newbodyprodukter är nu avslutad och totalt sålde 18 säljare 471 paket. Ett mycket bra resultat! Det innebär en förtjänst för föreningen på cirka 16.000:-. Ett välkommet bidrag i en ansträngd ekonomi. Ett särskilt stort tack ska riktas till storsäljarna Tommy Green, Jonas Olsson, Amelie Nilsson och Caroline Heiding som samtliga sålde över 40 paket var.

Köp Julgranen av Ljungbyholms GoIF
Att köpa julgran av Ljungbyholms GoIF har blivit en tradition i samhället. Det är inte konstigt att det blivit så eftersom vi säljer lokalt producerade granar från Seve i Torsås där granarna huggs dagarna innan försäljning. I år sker försäljningen lördag/söndag 11-12 december kl. 10-14. Våra granar går också att köpa hos ”Blomster och trädgård” i Ljungbyholm och där kommer det också att finnas adventsgranar till försäljning.

 

Ha det gott!

 

/Jan Martinsson

Ordförande

Nyhetsbrev oktober 2021
2021-10-19 19:59

Hösten är här

 

Fotbollssäsongen är därmed över och för de äldsta flick- och pojklagen innebär det att de nu tar steget över till seniorverksamhet. Planerna för nästa år är att herrarna kommer att ha både ett A- och ett B-lag för att ge plats och spelmöjligheter för alla som vill fortsätta. För tjejerna finns möjligheten att gå in i Team Södermöres seniorverksamhet men också att stötta upp det äldsta flicklaget som ”överårig”. För herrarna fortsätter Philip Liljegren som tränare. Johan Eriksson lämnar som assisterande och kommer att fokusera som spelare.

 

Det äldsta pojklaget avslutade året med en lyckad resa till Stockholm för att se Sveriges kvalmatch mot Kosovo och tjejlaget åker till Irland för att se Sveriges kvalmatch mot Irland nu på torsdag.

 

Innebandysäsongen igång

 

Innebandyn är just nu inne i en bra period med många nya spelare i laget och mycket bra uppslutning på träningarna. Säsongen har också börjat bra för vårt lag i div. 4 sydöstra med imponerande spel och två segrar och en oavgjord på de tre första matcherna. Ambitionen är att vinna div. 4 och ta steget upp till nästa division. När Corona-restriktionerna nu släppt är det läge att passa på att stötta vårt lag. Nästa hemmamatch är nu på fredag kl. 19:00 mot Ariel från Kristdala.

 

Utegymmet klart

 

I september månads nyhetsbrev kunde vi meddela att utegymmet nu var klart. Det är sant, men fortfarande saknas en anslagstavla med instruktioner om hur redskapen ska användas. Vi räknar med att den ska komma upp inom den närmaste veckan.

 

Vår förhoppning var att ljuset från motionsspårets lampor skulle vara tillräckligt för att lysa upp gymmet, men nu när mörkret faller kan vi konstatera att de bortre redskapen är allt för dåligt belysta. Vi kommer därför att söka bygdepeng vid nästa ansökningstillfälle den 1:a december för att få upp stolpar med solcellsdrivna lampor samt för en grillplats och sittgrupper i anslutning till utegymmet.

 

Inkomstbringande aktiviteter

 

2021 har varit och är ett tufft år ekonomiskt för föreningen. Inställt Kalmar GP och inga konsertjobb har inneburit minskade intäkter på cirka 160 000: -. När vi dessutom tvingats till reparationer av gräsklipparen till en kostnad på nästan 100 000: - så är det lätt att förstå att föreningen går på knäna och med stor sannolikhet kommer att göra ett minusresultat för året. Vi räddas dock av att vi har en checkkredit på 100 000: - som vi kommer att tvingas nagga i kanten.

 

En annan räddningsplanka är att vi har erbjudits att ställa upp med sex personer till kioskerna på Guldfågeln Arena under KFF:s återstående tre hemmamatcher. En trevlig aktivitet som innebär 500:-/person till föreningen per tillfälle. Kanske har du lust och möjlighet att ställa upp. De tillfällen det handlar om är 27/10, 7/11, 28/11. Kontakta Jan Martinsson 0722231026, jannemartin10@gmail.com

 

Under oktober månad säljer också föreningen Newbody-produkter vilket innebär allt från kläder och kryddor till hemkollektion som t.ex. tvålar, handkräm, doftljus, handdukar m.m.. Passa på och beställ så är julklapparna fixade redan nu och du kan få en lugn och avstressad december.

 

Utvecklingshelg 29–30 januari

 

Styrelse och ledare kommer helgen den 29–30 januari att ha en utvecklingshelg för att planera 2021 års verksamhet samt spåna kring föreningens framtida verksamhet. Har du idéer om verksamheter eller aktiviteter som föreningen borde utveckla eller är intresserad av att göra en insats för föreningen t.ex. i styrelsen så hör av dig till någon i styrelsen eller kontakta Jan Martinsson.

 

Säker och trygg förening

 

Efter att föreningen haft certifieringssamtal med Kultur- och fritidsförvaltningen och RF Sisu Småland kommer vi även detta år att certifieras som ”Säker och trygg förening”. Certifiering sker den 24 november och i anslutning till det arrangeras en öppen föreläsning med paradigm- och framtidsvisionären Troed Troedsson. En föreläsning ni inte vill missa! Mer information om tid och plats kommer.

 

Missa inte!

 

Nu när det åter är möjligt att träffas fysiskt så vill vi gärna puffa för två andra arrangemang i Ljungbyholm och Kalmar

 • Författaren till serien ”Ölandsbrotten” Johanna Mo kommer till Södermöreskolans aula måndagen den 1 november kl. 19:00. Fri entré – först till kvarn gäller.
 • Viktor Elm och författaren Mats Wänblad samtalar kring ”Varför gör läsning dig till en bättre fotbollsspelare” måndagen den 1 november kl. 14:00 i Loungen på Guldfågeln Arena. Ålder 7–13 år. Man bjuder på fika och en överraskning. Ingen föranmälan – kom i tid.
  Se: (5) Fotboll + läsning = SANT! | Facebook

 

Ha det gott!

 

Jan Martinsson
ordförande
0722231026
jannemartin10@gmail.com

Nyhetsbrev september 2021
2021-09-22 17:05

Utegymmet klart.

 

Nu i slutet av veckan läggs den sista handen vid utegymmet vid Biskopsskogens bollplaner. Därmed har föreningen varit med och startat upp ytterligare en aktivitetsyta i Ljungbyholm. Vår förhoppning är att den ska nyttjas flitigt och bli ett uppskattat inslag i samhället. Vi har förstått att behovet, speciellt nu under pandemin har varit stort, men vi hoppas att intresset för utomhusaktiviteter kommer att bestå. Inte minst när det nu finns i direkt anslutning både till Biskopsskogens bollplaner och till det nyrenoverade motionsspåret.

 

Ett stort tack ska riktas till Kalmar kommuns bygdepeng, Kalmar kommuns kultur- och fritidsnämnd och RF Sisu Småland som alla varit med och finansierat gymmet. Vi vill också rikta ett tack för gott samarbete till Sweden Gym som levererat gymmet.

 

Driften av utegymmet kommer vi i föreningen att svara för så vi skulle uppskatta om du som nyttjar gymmet och inte är medlem blir det för att vara med och täcka föreningens ökade driftskostnader. Medlem blir du genom att Swisha 150:- till 1232816668 och ange namn och mailadress.

 

 

Fotbollssäsongen går mot sitt slut

 

Äntligen börjar vi se något som förhoppningsvis kan likna slutet på denna eländiga Corona-Pandemi. Vi är många som saknat möjligheten att se fotboll live och för vårt seniorlag blev det även i år bara en halv säsong.

 

Herrseniorlaget har nu bara en match kvar och vilar stadigt i mitten av tabellen. Det positiva med året är att flera spelare från ungdomslagen nu tagit steget in i seniortruppen och dessutom presterat på hög nivå. Den sista matchen är nu på söndag dvs den 26 september kl. 12:00 hemma på Fruskogsvallen mot S:t Sigfrid.

 

Vårt gemensamma damlag Team Södermöre ligger också i mitten av tabellen i div. 2 och har två matcher kvar. Den 25/9 kl. 16 borta mot Vimmerby och avslutar sedan hemma i Loverslund mot Glömminge/Algutsrum 9/10 kl. 14. Utvecklingslaget/b-laget som spelar i div. 3 ligger också i mitten av tabellen och har också två matcher kvar. Den 26/9 möter man Rockneby borta kl 16:00 för att sedan avsluta hemma i Tvärskog den 3/10 kl 16:00 mot Lindsdal. C-laget håller till i div. 4 och har också två matcher kvar. Hemma i Loverslund den 27/9 kl 19:00 mot Hällaryds IF B och den sista borta mot IFK Karlshamn C den 2/10 kl. 15:00.

 

Innebandyn

 

Innebandyn har förberett sig väl och börjar seriespelet i oktober. Första matchen är borta i Torsås sporthall mot Slätafly /SK IBK B den 3/10 kl. 17:00. Första hemmamatchen blir sedan den 8/10 kl. 19:00 mot FBC Kalmarsund ungdom B.

 

Föreningen kommer vid sidan av seniorlaget att under hösten/vintern ha tre träningsgrupper igång. Samtliga lag vill gärna ha fler intresserade spelare. Vill du vara med? Kontakta Michael Edvardsson 073 416 43 35, bullen.75@live.se

Följande lag och tider gäller:

 1. Ett ungdomslag med ungdomar födda 2007-09 med Filip Tigerstrand som tränare. Laget tränar måndagar 18:00-19:30 och onsdagar 17:00-18:30. Gruppen har redan startat upp träningen
 2. Ett flicklag med tjejer födda 2005-2007, men eftersom tanken är att det ska bli ett damlag i seriespel nästa höst är alla välkomna oavsett ålder. Man tränar onsdagar 18:30-19:30 med Michael Edvardsson som tränare. Man startar idag dvs den 22/9.

Ett pojk/flicklag födda 2013-14 som tränar måndagar 17:00-18:00 med Michael Edvardsson som tränare. Laget börjar sin träning när fotbollssäsongen för åldersgruppen har slutat.

 

Inkomstbringande aktiviteter

 

Föreningens inkomstbringande aktiviteterna fortsätter nu under hösten. Som ni säkert har märkt så finns det nu möjlighet att köpa toa-/hushållspapper och frallor från föreningen. Passa på att beställa så får ni färska frallor till lördagsfrukosten och de stora balarna med toa- och hushållspapper hemkörda.

 

I oktober kommer vi också att börja försäljningen av Newbody-produkter och efter det kommer traditionsenligt försäljning av julkalendrar och julgranar.

 

Ha det gott!

Jan Martinsson
ordförande

BLI MEDLEM
Gilla oss på Facebook
Nyheter från vår verksamhet
Fotboll Senior herr, 09/11 20:15 
Fotboll Senior herr, 20/10 16:48 
Fotboll Pojkar - 11/12, 20/09 18:39 
Fotboll Flickor - 15/16, 26/08 20:35 
Fotboll Pojkar - 11/12, 20/08 14:53 
Fotboll Pojkar - 15/16, 19/08 22:44 
 
Välkommen till en Säker och Trygg förening
_________________________
_________________________
Huvudsponsorer 2021
_________________________
Övriga sponsorer 2021