Ljungbyholms GoIF

Välkommen till Ljungbyholms GoIF


"Så många som möjligt så länge som möjligt"


Majläger
2018-05-21 09:52
Under helgen 19-20 maj var det dags för årets Majläger där ca 55 barn deltog.
På programmet stod förutom fotbollsträning även övernattning i sporthallen, lekar, disco och häng med kompisar.
Tusen tack till alla ledare och föräldrar som hjälpte till och gjorde det möjligt.
Nyhetsbrev maj 2018
2018-05-03 20:24

Efter en lång och snörik vinter är nu planerna åter gröna och linjerna kritade vita. Våra vaktmästare, under Sylve Åkerklints ledning, har här gjort ett hästjobb. En lång härlig fotbolls-vår och sommar väntar. Representationslaget på seniorsidan har redan spelat sina tre första matcher och leder serien efter två vinster och en oavgjord och även ungdomsfotbollen är nu igång med matchandet. På seniorsidan har vi nu ett gemensamt utvecklingslag tillsammans med IFK Påryd och Tvärskog IF. Ytterligare en utveckling av ett intensivt och välfungerande Södermöresamarbete.


Tack!
Som ni kanske märker så är det undertecknad (Jan Martinsson) som nu temporärt, dvs under det kommande året, tagit över ordföranderollen i föreningen efter att Jens valt att ta en timeout. Jag vill personligen och som representant för föreningen rikta ett STORT TACK till Jens, men också till Markus Hagström. När de tog över ordförande och kassörsposterna för fem år sedan var föreningen i djup kris. Det var många som kämpade hårt för dess överlevnad, men Jens och Markus drog ett tungt lass för att få föreningen på fötter. Idag har vi en välskött transparant förening, med väl fungerande rutiner och en god kommunikation bl.a. via vår hemsida. Detta mycket tack vare Jens idoga arbete. Markus har bl.a. bidragit till de rutiner för föreningens ekonomi som gör att vi idag inte bara kan hålla föreningen levande utan också investera i framtida renoveringar. Vi har en förening att vara stolt över! Vi är också oerhört tacksamma för att Jens har lovat att fortsätta hjälpa föreningen med administrativa uppgifter som arbetet med Sportadmin och hemsida. Markus försvinner visserligen också ur styrelsen men han kommer säkert att dyka upp om inte annat som grillmästare vid olika aktiviteter.

Samtidigt hälsar vi två nya ledamöter välkomna in i styrelsen. Daniel Wreibo som ordförande för ungdomssektionen, och Philip Liljegren som ordförande för herrfotbollssektionen.


Valborg
Som ni säkert konstaterat så blev det inget Valborgmässofirande i Ljungbyholm i år. Tillståndet kom en vecka innan Valborg och det fanns helt enkelt inte tid att lösa allt på den korta tiden. Tur i oturen eftersom vädret blev som det blev och flera firanden i vårt område fick ställas in. Vi har under året sökt efter en ny plats och polistillståndet var nu för området på andra sidan ån i förhållande till den tidigare platsen, d.v.s. ytan mellan gamla brandstationen och parkeringsplatsen vid församlingshemmet. Nu siktar vi på att få till en rejäl nystart på den nya platsen till nästa års Valborg.


Biskopsskogens omklädningsrum
Kvalitén på omklädningsrum, duschar och förråd vid Biskopsskogens bollplaner har varit under all kritik under många år. Att bygga ut har inte varit möjligt utan förändrad detaljplan och en sådan förändring tar tid och kostar alldeles för mycket. Kvarstår alltså att renovera inom existerande väggar. Ungdomssektionen har gjort ett sådant förslag som innebär att de fyra små omklädningsrummen blir två större med två duschar i varje, samt att en kiosk och toalett inryms i byggnaden. En ansökan om investeringsbidrag lämnades till Kalmar kommun och kultur & fritidsnämnden beslutade i april att bevilja oss 88.500:- för renoveringen. Efter säsongen kan den efterlängtade ombyggnationen påbörjas. Ett riktigt lyft för framför allt föreningens ungdomar. Emil Jörnelid är projektledare men kommer att behöva hjälp av renoveringskunniga medlemmar.


Föreningens ekonomi
Även om föreningen nu har en ekonomi i balans så kan vi konstatera att förra året räddades av Kalmar FF:s ersättning för Edvin Crona. De inkomstbringande aktiviteterna i form av Kalmar GP, krydd- och New Body-försäljning, gav tyvärr inte de inkomster vi räknat med. För att året ska gå ihop krävs därför att vi lyckas bättre med att mobilisera föreningen till Kalmar GP, eventuella scenbyggen och försäljning av grillkol, new body m.m.. Om du inte antecknat dig i excelarket för inkomstbringande aktiviteter så gör det. Ditt stöd gör att vi kan hålla medlems-och träningsavgifter på en nivå som ligger i linje med likvärdiga idrottsföreningar i området.


Nationaldagscup 6 juni
Elias Darwish arbetar med integration av nysvenskar med placering i Ljungbyholms GoIF, där han också hjälper till med administration och fungerar som hjälptränare för ungdomslag. Han leder också fotbollsträning för nyanlända killar och basketträning för nyanlända tjejer en gång i veckan. Tillsammans med Elias planerar nu föreningen för en heldags fotbollscup på Fruskogsvallen under nationaldagen den 6:e juni. De som läser svenska för invandrare (SFI) i södra länet har inbjudits att skapa lag och delta i ädel fotbollskamp. De kommer också att presentera sig och sin verksamhet genom utställningar. Ett tillfälle alltså för oss som bor i Ljungbyholm med omgivning att under trivsamma former träffa och lära känna de som kommit till oss under de senaste åren. Boka alltså onsdagen den 6:e juni för en dag på Fruskogsvallen. Mat och kaffeservering utlovas.

En fotbollsmatch på Fruskogsvallen, med Fruskogen som inramning och solen i ryggen är en stor njutning. En estetisk upplevelse som väl kan mäta sig med ett skränigt och i bengalrök inringat Guldfågeln arena.  Pröva att gå dit! Som medlem är det gratis. Bengt ”Cidden” Andersson är kanske den som uttrycker känslan bäst i dikten ”Premiärmatchen”


Sol.

Lärkdrill.

En perfekt crossboll.

Kioskluckan öppen

sprucken fotbollskorv

med senap

och en kall dricka.

Ibland är livet

stolpe in

och tre poäng.

 

Tillönskar er alla en riktigt fin vår!

Janne Martinsson
Ordförande

Ljungbyholms GoIF
072 223 10 26
jannemartin10@gmail.comFotboll på Fruskogogsvallen
2018-04-25 16:13

Tack vare Sylve Åkerklint och våra vaktmästare är Fruskogsplanen äntligen klar för spel efter en lång vinter.

 

Nu på lördag är det match mot Hulterstad kl. 14 00, välkomna att heja fram oss till tredje raka segern i serien😊

 

@seniorfotbollen

Ljungbyholms GOIF
Nyheter från @seniorfotbollen
2018-04-20 20:01

Som vi har informerat om tidigare så vann vi vår grupp i Smålandscupen och nu är lottningen klar för nästa motståndare.

 

Det blir division 3 laget Nybro IF som så sent som förra året spelade i division 2, en härlig utmaning.

 

Matchen spelas den 2 maj på Fruskogsvallen i Ljungbyholm kl. 19 00, varmt välkomna att komma och heja fram oss då.

 

Fler positiva nyheter, denna säsong så kommer vi att ha ett utvecklingslag i kombination med IFK Påryd och Tvärskogs IF. Väldigt viktigt då detta gör att samtliga våra seniorspelare kommer att erbjudas mycket speltid!

 

Dessutom så är seriepremiären avklarad och där blev det vinst med 3-2 mot Rockneby IK. Nästa hemmamatch för vårt A-lag är mot Hulterstads AIK den 28 april kl. 14 00 på Fruskogsvallen i Ljungbyholm.

 

Spelschema för både A och utvecklingslag finner du via denna länk: http://www.ljungbyholmsgoif.se/kalender/?ID=39891

 

Fotbollshälsningar

@seniorfotbollen

Ljungbyholms GOIF

Ett säkert vårtecken, seriepremiär i fotboll - Nyhetsbrev från seniorsektionen
2018-04-08 21:50

Nu på lördag den 14 april kl. 15.00 är det seriepremiär för Ljungbyholm GoIF:s herrlag, motståndare är Rockneby IK.

Med anledning av den långa vintern spelas matchen på konstgräset i Ljungbyholm.

Trivselsektionen bjuder traditionsenligt på fika😄

Även i år tränas laget av Henrik Bertilsson, nya tränarkollegor är Johan Eriksson och Philip Liljegren. Två killar som har gjort väldigt många matcher för Ljungbyholm och som nu väljer att gå över som tränare. Vilket är väldigt glädjande!!

Vi har även fått in några nya spelare, Johan Gustavsson och Martin Karlsson skrev på för oss inför förra säsongen men vi ser dem som nyförvärv då det inte blev så mycket spel från deras sida förra året. Johan är en tekniks mittfältare och Martin är målvakt.

Vi hälsar även Fredrik Einarsson (Tvärskog) välkommen till @seniortruppen
Simon Flisberg har efter några års uppehåll tagit upp fotbollen igen.
Sist men inte minst hälsar vi Aurimas Kucys välkommen tillbaka efter sin sejour i Trekanten. Aurimas är en minst sagt välmeriterad spelare med bl.a. Champions League och landskamper på sitt CV!!

Inför seriepremiären har vi laddat upp med Smålandscupen, där vann vi vår grupp före Kalmar City, Möre BK och Bergkvara. Det innebär att vi är vidare till nästa omgång och där kommer vi att få möta ett divison 3 eller 4 lag, härligt med utmaningar!


Fotbollshälsningar från @seniortruppen

Gilla oss på Facebook
Nyheter från vår verksamhet
Fotboll Senior herr, 21/04 14:37 
Fotboll Pojkar/Flickor - 11/12, 18/04 21:08 
Fotboll Pojkar/Flickor - 11/12, 26/03 14:34 
Fotboll Senior herr, 23/03 21:06 
Fotboll Senior herr, 23/03 21:00 
Fotboll Senior herr, 20/03 14:46 
 
Välkommen till en Säker och Trygg förening
_________________________
_________________________
Huvudsponsorer 2018
_________________________
Övriga sponsorer 2018
Samarbetspartner profilprodukter