SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ljungbyholms GoIF

Bli medlem i Ljungbyholms GOIF
BLI MEDLEM
Välkommen till Ljungbyholms GoIF


"Så många som möjligt så länge som möjligt"


Nyhetsbrev mars 2021
2021-03-29 14:20

Fotbollen drar igång

Coronapandemin fortsätter att påverka seniorfotbollen. Toyota cup som skulle ha spelats nu innan seriestarten ställs in helt, och de första två omgångarna av seriespelet förläggs till senare på säsongen. Det innebär att Ljungbyholm spelar sin första match den 28 april 18:45 på Fruskogsvallen mot Bergkvara AIF. Pandemireglerna om max åtta personer vid offentligt arrangemang innebär att matcherna än så länge måste spelas utan publik.

 

 

Fortsatta Corona-restriktioner för tävling och träning

Detta gäller även fortsättningsvis:

Ungdomar födda 2002 och senare kan träna både inomhus och utomhus i föreningsdriven, organiserad form. Åldersgruppen är undantagen från regeringens rekommendation om att stänga all offentlig verksamhet som inte är nödvändig.

Barn och ungdomars idrottsverksamhet ska fortfarande följa Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd samt pandemilagen. Det är vi som föreningen som ansvarar för att se till att ”smitt-säker träning” genomförs enligt RF:s rekommendationer och/eller respektive specialidrottsförbunds riktlinjer.

Matcher, läger, cuper och tävlingsverksamhet i kommunens inomhusanläggningar kommer även fortsättningsvis inte att kunna genomföras fram till den 11 april, då kommunen anser att detta är en alldeles för stor risk i nuvarande pandemi-läge.

Vuxna ingår som tidigare inte i regeringens rekommendation. I Kalmar kommun innebär det att personer födda 2001 och tidigare för närvarande inte kan träna inomhus vid kommunala anläggningar. Då varje kommun och region själva måste ta beslut i frågan, kan det därför se olika ut runt om i landet. I Kalmar kommun görs i dagsläget inga fler undantag.

Beslutet som är fattat gäller i första hand till och med den 11 april.

 

Färre unga idrottar under pandemin

 

Minskningen av idrottsaktiviteter bland unga blev allt tydligare under andra halvan av coronaåret 2020. Över en halv miljon färre idrottsaktiviteter och sex miljoner färre deltagartillfällen registrerades under 2020.

Den nedgång i LOK-stöd som syntes våren 2020 förstärktes under hösten. Under första halvåret 2020 var minskningen 8 procent. Under hösten tappade idrottsrörelsen ytterligare med en minskning på 14 procent av aktiviteter.

 

Minskningen ökar för varje åldersgrupp, från 7 år och uppåt. Åldersgrupperna 7–12 år och 13–16 år har tappat cirka 9 procent av antalet deltagartillfällen. För 17–20 år är minskningen 15 procent medan gruppen 21–25 år har tappat 21 procent. För personer med funktionsnedsättning över 25 år har deltagartillfällena gått ner med 44 procent.

 

Innebandy, gymnastik, handboll och basket tappar mest tillsammans med budo och kampsport. De idrotter som klarar sig bra är utomhusidrotter (fotboll), och de som är delvis av utomhuskaraktär och nyttjar hallar som ägs privat eller av förening  t.ex. ridsport och tennis. 

 

Årsmöte 21 mars

Söndagen den 21 mars genomfördes föreningen årsmöte, nu on-line. Verksamhetsberättelsen för 2020 genomsyrades självklart av Corona-pandemin och hur den påverkat föreningens verksamhet. Mycket har fått gå på sparlåga, men tack vare ekonomiskt stöd från kommunen och Riksidrottsförbundet är ekonomin i balans och vi har t.o.m. kunnat avsätta lite medel för att förhoppningsvis ha till en egeninsats till solceller på taket till klubbstugan, för att på så sätt göra en insats för klimatet och dessutom minska våra energikostnader.

En positiv händelse under året är att vi tillsammans med ungdomar i samhället sökt stöd för att skapa en skatepark nere vid konstgräset. Den kommer nu att levereras fredagen den 9:e april och efterföljande helg kommer föreningen att mobilisera för att bygga upp den. En skatesektion har också skapats, och Adam Nilsson blev på årsmötet formellt invald i styrelsen som sektionens representant.

 

Efter många års idogt arbete både som tränare, ledare och ordförande för innebandysektionen tackade i och med årsmötet Michael Edvardsson för sig som sektionens ordförande och ledamot i styrelsen. Han har dock lovat att även fortsättningsvis hålla i innebandyn på ungdomsnivå. I hans ställe valdes nu Johan Karlsson in i styrelsen som sektionens representant. Varmt välkommen till ett glatt gäng, Johan!

 

Den stora utmaningen är fortsatt att hitta personer beredda att ta ansvar i styrelsen. Många i styrelsen har varit med under många år och det behövs en förnyelse för att föreningen ska hållas levande, och utan styrelse kan föreningen inte existera.  Under året måste alla goda krafter samarbeta för att hitta nya personer villiga att axla ansvaret och väljas in på 2022 års årsmöte.

 

Föreläsningsvecka 12-15 april


RF-SISU anordnar en föreläsarvecka med många intressanta ämnen.

Här är upplägget:

 • Måndagen 12 april, kl. 19.00-20.00:
  ”Motivation och pepp” med Anneli Östberg. Riktar sig till unga aktiva men även alla som är intresserade.
 • Tisdagen 13 april, kl. 18.00-21.00:
  ”Styrelsens ansvar – särskilt i covid-19-tider” med Christer Pallin och Susanne Holmström. Riktar sig till styrelser i idrottsföreningar men även alla som är intresserade.
 • Onsdagen 14 april, kl. 19.00-20.00:
  ”Mitt barn på nätet” med Maria Dufva. Riktar sig till idrottsföräldrar och ledare men även alla som är intresserade.
 • Torsdagen 15 april, kl. 19.00:
  ”We Care, om ätstörningar, bemötande och hälsosamt ledarskap” med Angelica Avebjörk från Frisk & Fri. Riktar sig till ledare men även alla som är intresserade.

För mer information och anmälan (behövs bara på tisdagens föreläsning) följ länk här: https://www.rfsisu.se/smaland/Nyheter/varanyheter/Nyhetslista/inspirerandeforelasningsveckapafacebookiapril

 
Köp idrottsrabatt-häfte

De som antecknat sig för att sälja idrottsrabatt-häftet kommer nu få ut sina häften, och det är mycket viktigt att vi får alla 200 häften sålda.


För köparen är häftet en ren och skär vinst. De flesta handlar säkert för över 1.000:- redan nu inför påsken. Med 10% rabatt på Stinsen, Coop och CityGross har man redan där tjänat in kostnaden på 100:-. Rabatterna gäller fr.o.m. 1:a april och fram till slutet av september. Alla kuponger finns dessutom i två exemplar, en fysiskt i häftet och en i den app man laddar ner.

Vill du köpa eller själv sälja häften så kan du kontakta undertecknad Jan Martinsson 0722231026.

Ur ”Röda tråden” – Ljungbyholms ledstjärnor

 • Vi följer LGoIF:s röda tråd och verkar för att den skall förbättras och utvecklas.
 • Vi samarbetar med andra ledare och aktiva i LGoIF i positiv anda- för allas trivsel och klubbkänsla.
 • Vi arbetar för att ALLA ska vara välkomna till föreningen oavsett bakgrund eller förutsättningar.
 • Vi har en öppen dialog mellan aktiva och ledare för att undvika att missförstånd och att irritation uppstår.
 • Vi respekterar domarnas uppfattning.
 • Vi ser domarna och motståndarna som kompisar.
 • Vi fuskar inte. Vi spelar just.
 • Vi uppmuntrar till rent spel.
 • Vi hejar på vårt lag och hånar inte motståndarna.
 • Vi tackar motståndarna och domarna för spelad match.
 • Vi använder ett vårdat språk.
 • Vi uppträder på ett sportsligt och korrekt sätt både vid träning och match.,
 • Äldre uppträder som ett föredöme för yngre
 • Vi arbetar för att hålla sporten drogfri!

 

Ha det gott!

 

/Janne

Nyhetsbrev februari 2021
2021-02-24 19:22

Fortsatta Corona-restriktioner för tävling och träning

Sedan ett par veckor får personer födda 2002 och senare träna både inne och ute, men bara de yngsta (från 2005) får vara med i enstaka matcher eller tävlingar. Tänk på att fortsatt träna ute när det går, hålla nere antalet som samlas och undvika trängsel.

 

Som tidigare gäller regeln om åtta personer vid offentliga tillställningar och publik vid träning och matcher räknas vilket innebär att vi avråder föräldrar och intresserade att besöka träningar och matcher.

 

Vuxna ingår som tidigare inte i regeringens rekommendation. I Kalmar kommun innebär det att personer födda 2001 och tidigare för närvarande inte kan träna inomhus vid kommunala anläggningar. Då varje kommun och region själva måste ta beslut i frågan, kan det därför se olika ut runt om i landet. I Kalmar kommun görs i dagsläget inga fler undantag. Beslutet som är fattat gäller i första hand till och med den 7 mars.

 

Digitalt årsmöte 21 mars kl. 15:00

Söndagen den 21 mars kl. 15.00 genomförs föreningen årsmöte som i år blir digitalt via Teams. Årsmötet är medlemmarnas möjlighet att påverka föreningen och dess verksamhet. Här presenteras förra årets verksamhet och ekonomiska resultat, vi väljer ny styrelse m.m.. Anmäl dig till årsmötet på följande län: Här anmäler du dig till årsmötet

 

Dagordning, verksamhetsberättelse, balans- och resultaträkning samt länk till det digitala mötet  kommer att skickas ut i tid till alla som anmält sig. Det kommer inte vara möjligt att delta på annat sätt än via denna anmälan. Sista datum för anmälan den 19/3.

Varm välkommen!

 

Äntligen is!

Det är många år sedan vi hade tillräckligt kallt för att kunna spola upp isbanan nere vid konstgräset, men i år funkade det. Det är många som har haft möjlighet att kanske för första gången pröva på att åka skridskor. Ett stort tack ska riktas till David Karlsson, Michael Edvardsson, Henrik Bertilsson, Greger Ahlin och Magnus Johansson som lagt ner kvällar och helger för att få till isen.

 

Utegym

Som vi tidigare berättat arbetar föreningen för att få till ett utegym nere vid Biskopsskogens bollplaner i anslutning till motionsspåret. Tanken var att söka RF Sisus anläggningsstöd för att sedan komplettera med kommunens Bygdepeng. Tyvärr fick vi avslag på ansökan till RF Sisu, vilket i och för sig var förståeligt eftersom vi under de senaste åren beviljat bidrag både för renoveringen av klubbstugan och till Skateparken. Vi kommer nu att söka Bygdepeng för hela summan och hoppas att det kan beviljas även om det överstiger maxbeloppet (150.000:-) för Bygdepeng. Skulle vi få avslag finns också en möjlighet till bidrag i slutet av året. RF Sisu kommer att ta upp vår ansökan igen under årets sista kvartal och det sista tillfället att söka Bygdepeng är den 1:a december, så än är inte allt hopp ute.

 

Röda tråden – Trafiksäkerhetspolicy

Föreningen har flera viktiga målsättningar som vi arbetar med, varav trafiksäkerhet är en. Styrelsen har beslutat att ta fram en trafiksäkerhetspolicy som ett led i vår verksamhet. Motivet är att föräldrar, ungdomar, ledare och övriga i vår förening ska känna trygghet. Vår policy ska vara med när vi upphandlar resor och alla ledare i föreningen ska ha god kännedom om vår målsättning på området. Ljungbyholms GoIF:s trafiksäkerhetskrav är följande:

 • Alltid hålla gällande hastighetsbestämmelser och följa alla andra gällande trafikregler.
 • Alltid använda säkerhetsbälte på alla platser i fordonet.
 • Vid upphandling av resor, prioritera leverantörer som har fordon med säkerhetsbälte och alkolås.
 • Under färd ska föraren inte använda mobiltelefon.
 • Alltid vara nykter och drogfri i trafiken.
 • Alltid vara utvilad inför resor i föreningens regi.
 • Alltid planera färd till aktiviteter med sådan tidsmarginal att färden kan ske lugnt och trafiksäkert.
 • Alla fordon som framförs bör vara utrustade med Första Hjälpen.
 • Vid skador på fordon i samband med resor i föreningens regi skall ägaren hållas skadeslös i så stor omfattning som möjligt. Det förutsätter att föreningens trafikpolicy följts och fordonet och föraren uppfyllt gällande lagar.
 • Ledare ska påvisa gällande parkeringsplatser för lag och besökande vid träning och/eller match på föreningens anläggningar.

Föreningens styrelse har ansvaret för att alla ledare informeras om vår policy. Sedan är det varje ledares uppgift att se till att den följs och att man informerar om föreningens mål. Informationen ges helst vid det första föräldramötet inför säsongen.

 

Ha det gott!

 

/Janne

 

 

Info om Familjegymnastiken
2021-02-03 18:46

Familjegymnastiken som just nu har uppehåll med anledning av rådande omständigheter börjar åter när restriktionerna lättar så vi kan vara flera vuxna på samma plats. 


Väl mött.


//Tommy Liljeberg

Nyhetsbrev januari 2021
2021-01-25 21:23

God fortsättning på det nya året

Fortfarande genomsyras verksamheten i föreningen av pandemin. Vi räknar inte med att innebandysäsongen för seniorer kommer igång under våren utan vi får ställa in oss på nästa säsong 2021/22. Samma sak gäller för ungdomslagen i innebandy som, som det ser ut just nu, får inrikta sig på matchspel till hösten.

 

Herrseniorerna i fotboll är igång med träningen med god uppslutning. Än så länge tränar man en gång i veckan och räknar med att komma igång med träningsmatcher i början av mars. Även våra damer i Team Södermöre är igång med träningen och är väl i fas för den kommande säsongen.

 

Ungdomslagen fick nu i dagarna besked att de födda -05 och senare kan träna inomhus igen, men för de som är äldre gäller fortfarande träning utomhus. Ingen vet hur pandemin och smittspridningen kommer att se ut under året så vi får arbeta med planering för en framtid med restriktioner som kan bli kraftiga eller lindrigare. 


Samtidigt finns det också utmaningar. Vi ser att allt färre ungdomar väljer att spela fotboll och många seniorlag har lagt ner eller hittat samarbeten med andra föreningar. Antalet lag blir för varje år allt färre. Ungdomar har idag många aktiviteter att välja mellan och det handlar för föreningen om att hitta nya verksamheter som gör att vi fortfarande har ett existens-berättigande som en plats att trivas och utvecklas i. Skateverksamheten är en sådan. Pandemin med uppehåll i träningar för våra ungdomar riskerar också att resultera i att en del ungdomar hoppar av sina aktiviteter och här krävs insatser från både ledare och föräldrar att stötta ungdomarna att hålla i sina idrottsaktiviteter.

Medlems- och aktivitetsavgift 2021

Som ni säkert märkt har LGoIF sedan ifjol gått över till ett nytt system kring medlems- och aktivitetsavgiftshantering. Det hanteras av en modul i SportAdmin som kallas för ”Kansliservice” och som hjälper föreningen att avisera avgifter för nuvarande och nya medlemmar. Arbetet att driva in medlems- och träningsavgifter blev helt enkelt i det tidigare systemet allt för betungande. Nackdelen är den administrativ kostnad som nu belastar dig som medlemmar. Vi hoppas dock på förståelse.

 

Du kan vid avisering välja att direktbetala med bankkort, via delbetalning eller via fakturering. Skulle du/ditt barn vara registrerad i vårt medlemssystem SportAdmin i flera grupper, exempelvis om man tillhör en fotbollsgrupp och en innebandygrupp så får man två aviseringar. Men, du kommer aldrig att kunna betala för mycket. Betalar du medlemskapet och aktivitetsavgiften via fotbollsaviseringen så kommer du bara kunna betala aktivitets-avgiften för innebandyn via den andra aviseringen, eftersom medlemsavgiften redan är betalad.

 

Vi vill be dig att göra ditt val om betalning senast 210228. Görs inte något val innan dess försvinner du/ditt barn från föreningens medlemssystem och från de grupper man tillhör.

Vill du inte längre delta? Det går självklart bra att även göra det valet via aviseringen.

 

Har du frågor om fakturering, hör gärna av dig till info@ljungbyholmsgoif.se

 

Medlemskort är nu digitala

Historiskt sett har Ljungbyholms GoIF alltid delat ut medlemskort i fysisk form. Detta upphörde ifjol i och med det nya medlemssystemet. Istället hittar du nu ditt medlemskort via SportAdmins medlemsapp.

 

Medlemsappen hittar du där appar finns. Appen heter ”SportAdmin MedlemsApp”. Ange den E-postadress som finns angiven i ditt/ditt barns namn i SportAdmin. Du får då en engångskod via E-post. Ange den och logga in. Medlemskortet hittar du via ”hamburgermenyn” till vänster i appen. Vill du ändå ha ett i fysisk form, hör av dig till info@ljungbyholmsgoif.se

 

Via det digitala medlemskortet kommer du framöver att hitta erbjudanden via våra sponsorer.

 

OBS!! Du får tillgång till ditt medlemskort i digital form så snart du registrerat dig för ett betalningsalternativ för medlemskap.

 

Ny medlem – anmäl dig direkt till ett lag/en grupp

På vår hemsida, www.ljungbyholmsgoif.se kan du nu anmäla dig/ditt barn direkt till en grupp. Tidigare kunde du enbart anmäla till föreningen som sådan. Nu kan du alltså välja rätt lag/grupp direkt.

 

Inkomstbringande aktiviteter
Föreningens Inkomstbringande aktiviteter rullar vidare och går in på sjätte året. Genom ditt engagemang kan vi hålla medlems- och aktivitetsavgifter låga och därmed verka för vår devis "Så många som möjligt, så länge som möjligt". Systemet bygger på att du som aktiv väljer en egen aktivitet att delta i under året, jämte den obligatoriska aktiviteten som alla aktiva ska delta i.

 

Såhär gör du:

 • Läs igenom samtliga inkomstbringande aktiviteter nedan.
 • Gör ditt val av aktivitet.
 • Meddela din ledare i ditt lag/din grupp senast 210221 vilken aktivitet du vill delta vid. En aktivitet per person/per barn ska väljas/genomföras. Gör du inget eget val kommer din ledare att göra valet åt dig.
 • Om någon aktivitet blir fullbelagd kommer din ledare att återkomma med information där du behöver göra ett nytt val.

 

Obligatorisk aktivitet för alla aktiva i föreningen

Kalmar Grand Prix. Förra året flyttades Kalmar GP från augusti till maj, men pga pandemin ställdes loppet in. I år har pandemin gjort att elitloppet utgår, men övriga lopp planeras till sista veckan i september med MTB-loppet på lördagen och motionsloppet till söndagen.

Under förutsättning att konsertverksamheten kommer igång till sommaren så kan vi komma att bli tillfrågade att hjälpa till med entrévärdar och scenbyggen.

Kan man inte delta under Kalmar Grand Prix-helgen ska detta meddelas ansvariga och annan aktivitet ska då ersätta. Annan aktivitet kan innebära arbete vid exempelvis konsert eller vid hjälp hos annan förening, exempelvis via IronMan eller liknande.

 

Inkomstbringande aktiviteter – att välja bland

 • Idrottsrabatten. Säljstart feb/mars. Varje säljare får tio rabatthäften som säljs till ett pris av 100:-. Häftena är giltiga under tiden april-september och varje kupong kan användas två gånger, en gång som rabatt i häftet och en gång via en app. ICA Stinsen finns med i häftet med kupong som ger 10% rabatt. Vi kommer också att sälja idrottrabatthäften under hösten med säljperiod i september. Väljer man att sälja då gäller samma förutsättningar som på våren dvs tio häften ska säljas.
 • Kryddor SpicyDream. Försäljning under april/maj. Varje säljare säljer minst fem paket. 
 • Toa/hushållspapper. Försäljning under augusti/september. Varje säljare har ett område i samhället dit man levererar beställda balar.
 • Newbody. Försäljning under oktober/november. Föreningen ersätter i år Ravelliförsäljningen med Newbody. Varje säljare säljer minst fem paket.
 • Bingolottos julkalendrar - försäljning av dessa kalendrar sker i november månad och är en viktig inkomstkälla för föreningen. Åtta kalendrar per person behöver säljas á 100:-.

 

Skateparken beställd

Skaeparken är nu beställd och kommer att levereras i slutet av mars/början av april. Den kommer att byggas upp på den bortre tennisbanan nere vid konstgräset.

 

Årsmöte den 21 mars kl. 15

Använd din möjlighet som medlem att påverka föreningen. Du kallas därför till föreningens årsmöte den 21 mars kl. 15:00. Om Folkhälsomyndighetens rekommendationer gör det möjligt att ha årsmötet i klubbstugan kommer vi att vara där. Om det inte är möjligt planerar vi att ha årsmötet utomhus vid klubbstugan. Gör vädret det omöjligt kommer vi att hålla årsmötet digitalt.

 

Du kan också påverka föreningens verksamhet genom att lämna in motioner. För att de ska hinna behandlas i styrelsen vill vi ha in din motion senast den 1:a mars mailade till info@ljungbyholmsgoif.se, eller inskickade till Ljungbyholms GoIF, c/o Jan Martinsson, Semaforvägen 4, 388 30 Ljungbyholm.

 

Under årsmötet får du en redovisning av 2020 års verksamhet och ekonomiska utfall samt möjlighet att påverka valet av kommande styrelse. Fortfarande söker föreningen personer intresserade av att ingå i styrelsen samt till olika sektioner, fram för allt till trivselsektionen och innebandysektionen. Anmäl ditt intresse till undertecknad 072 – 223 10 26.
Du är varmt välkommen till ett aktivt och glatt gäng.

 

Utegym i Ljungbyholm?

Vi är många som saknat ett utegym i Ljungbyholm, speciellt nu under pandemin när sporthallar tidvis varit stängda och fler avstått från gym. Tanken är att ett sådant utegym skulle kunna förläggas till Biskopsskogens bollplaner i anslutning till klubbstugan. Biskopsskogens motionsspår får just nu ny belysning och beläggning. Att dessutom få ett utegym i anslutning till motionsspåret skulle ytterligare utöka attraktiviteten.

 

Kommunens bygdepeng gör det nu möjligt att söka stöd för investeringar för t.ex. utegym. Kravet är att projektförslaget är förankrat i byn och vi har därför haft möte med Hembygdsföreningen och PRO och fått deras stöd för en ansökan. Bygdepengens begränsning på 150.000:- möjliggör inte ett utegym med ett tillräckligt antal redskap. Föreningen kommer därför i ett första skede att söka RF Sisu Smålands anläggningsstöd och vid positivt besked kommer vi att göra en ansökan om bygdepeng. I slutet av februari har vi besked från RF Sisu och ansökan om bygdepeng ska vara inne senast den 1 mars.

 

”Röda tråden” - Lagkassa när lag slutar

Lagkassorna består av medel som laget samlat in men också av medel som kommit från olika projekt samt av medel från föreningen t.ex. från Trivselsektionen. Samtliga lagkassorna finns som underkonton till Ljungbyholms GoIF. De tillhör alltså föreningen men lagen har dispositionsrätt över pengarna så länge laget existerar.

 

Vad händer med lagkassan när ett lag upphör? Av vårt styrande dokument "Röda tråden" framgår följande:

 

"Det lag/den grupp som avslutat sin verksamhet har vid sådant önskemål rätt att utnyttja sin lagkassa till en avslutande aktivitet inom sex månader efter det att laget/gruppen avslutat sin verksamhet. Efter det tillfaller kvarvarande medel i lagkassan föreningens huvudkonto. Det är inte tillåtet att fördela ut kvarstående pengar till resp. aktiv när lagets/gruppens verksamhet upphört."

  

Välkommen till ett nytt aktivt år i LGoIF.

 

Janne Martinsson
Ordförande LGoIF

 

Nyhetsbrev december 2020
2020-12-10 21:08

2020 – ett annorlunda år för föreningen

Efter att vi under 2019 rustade föreningen för framtiden med renoveringar av omklädningsrum och förråd i klubbstugan vid Fruskogsvallen samt i Biskopsskogen har 2020, som allt annat i tillvaron, genomsyras av Corona-pandemin. Ungdomsverksamheten, både vad gäller fotboll och innebandy har varit mindre påverkat, men seniorverksamheten har gått på sparlåga.


Ett antal ungdomar tog dock under sommaren initiativet till ett medborgarförslag om skatepark ner vid konstgräset och under hösten har vi skapat en skatesektion i föreningen. Ett flertal ansökningar om finansiellt stöd har lett till att vi idag har de medel som gör att skateparken kan bli verklighet till våren. Det senaste bidraget kom från Sparbanksstiftelsen Kronan som beviljat 30.000:- till projektet.

 

Fr.o.m. 14 december möjligt att träna också för de födda 2004 eller tidigare
Folkhälsomyndighetens föreskrifter och nationella allmänna råd gäller i hela landet från den 14 december och tills vidare. Vissa av råden gäller specifikt för idrottsrörelsen och innebär att personer födda 2004 eller tidigare kan träna på ett sätt som minimerar risken för smitta om de:

 1. Håller avstånd till varandra,
 2. Inte delar utrustning med varandra,
 3. När det är möjligt genomför aktiviteten utomhus,
 4. Undviker gemensamma omklädningsrum,
 5. Reser till och från aktiviteten individuellt,
 6. Utför aktiviteten i mindre grupper.

Personer som är födda 2004 eller tidigare bör förutom ovanstående även avstå från att delta i läger, matcher, cuper och tävlingar. Föreningar bör avstå från att ordna eller delta i sådan tävlingsverksamhet.


Köp din julgran av Ljungbyholms GoIF 12-13 december

Jag hoppas att det inte undgått någon att Ljungbyholms GoIF som vanligt säljer julgranar och att de enligt traditionen är inköpta av Sewe i Torsås. Det innebär att de är huggna bara några dagar innan försäljning vilket garanterar hållbarhet långt över nyår. Försäljningen sker vid klubbstugan den 12:e och 13:e december kl. 10-14. Vi säljer både vanliga granar och kungsgranar liksom bingolotter till uppesittarkvällen.

Skulle du inte ha möjlighet att handla nu under helgen så finns våra granar också till försäljning på Blomster & Trädgård så länge lagret räcker.


När ni handlar julgran eller bingolotter hos Ljungbyholms GoIF vore vi mycket tacksamma om betalningen sker via swish då Ljungbyholms GoIF strävan är att vara en kontantfri förening.

Ravelliförsäljningen

Ravelliförsäljningen är nu avslutad. Totalt sålde vi 396 paket vilket ger ett netto till föreningen på över 21 000:-. Stort tack till alla er som jobbat med försäljningen, och ett alldeles extra stort tack till Jonas och Marie Olsson som med 34 sålda paket vann säljligan. God två kom Mikael och Anneli Gustafsson och tredjepriset delade mellan Maria Flisberg och Ellie och Sebbe Åberg. 

Köp Bingolotter till uppesittarkvällen

Som vanligt säljer föreningen Bingolotter till uppesittarkvällen. Du kan köpa i samband med julgransförsäljningen nu till helgen den 12-13/12. I vanliga fall har vi också funnits närvarande och sålt lotterna i Stinsen, men p.g.a. Coronapandemin har vi valt att inte vara där fysiskt utan personalen i Stinsen säljer våra lotter i kassan.

 

Inkomstbringande aktiviteter

För att kunna hålla medlems- och aktivitetsavgifter på en så rimlig nivå att det blir möjligt att svara upp mot vårt motto ”Så många som möjligt så länge som möjligt” så krävs det att föreningens aktiva ställer upp och bidrar till de inkomstbringande aktiviteterna. 2021 kommer vi att ha samma system som 2020 dvs varje aktiv/målsman till aktiv ställer upp på två aktiviteter varav Kalmar GP är obligatorisk, under förutsättning att den genomförs. Den andra aktiviteten väljer man själv bland de alternativ som erbjuds, bl.a. försäljning av julkalendrar, bingolotter (till jul och nyår), rabatthäften, Newbody och försäljning av toa- och hushållspapper samt hjälpa till vid Himlaspelen och Valborg. Precis som i år kommer föreningens ledare samlar in era val tidigt nästa år.

 

Bygdepeng 2021

Kommunen har beslutat att avsätta medel för Bygdepeng under 2021. Det innebär att det nu finns möjlighet att komma med idéer som det går att söka medel för att förverkliga. Maxbeloppet som kan sökas är 150 000:-. Idéer som vi diskuterat i styrelsen är utegym och en eventuell hundrastgård. Finns det intresserade som är villiga att engagera sig för att genomföra dessa, eller andra idéer, så är vi i styrelsen villiga att diskutera det med övriga föreningar i Ljungbyholm och lämna in en ansökan. Hör i så fall av er till mig: jannemartin10@gmail.com 072 - 223 10 26.

 

Tack och God Jul och Gott Nytt År

Tills sist vill vi i föreningens styrelse rikta ett stort varmt tack till alla er som bidrar och som gör vår förening till det den är, oavsett om ni är engagerade på fotbollsplanen, innebandyarenan, i styrelserummet, i lottkiosken eller någon annan stans i byn där föreningen gör sig påmind.

Ta hand om varandra på ett Coronasäkert sätt nu under helgerna och var rädda om er.

 

Önskar er alla en riktigt God Jul, och ett lika Gott Nytt År.

 

På återseende 2021

 

Jan Martinsson
Ordförande
Ljungbyholms GoIF

BLI MEDLEM
Gilla oss på Facebook
Nyheter från vår verksamhet
Fotboll Senior herr, 15/03 19:18 
Fotboll Pojkar - 11/12, 12/03 12:44 
Fotboll Senior herr, 19/02 20:33 
Fotboll Senior herr, 14/01 15:06 
Fotboll Pojkar - 11/12, 04/01 11:16 
Fotboll Senior herr, 31/12 10:06 
 
Välkommen till en Säker och Trygg förening
_________________________
_________________________
Huvudsponsorer 2021
_________________________
Övriga sponsorer 2021