Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ljungbyholms GoIF

Bli medlem i Ljungbyholms GOIF
BLI MEDLEM
Välkommen till Ljungbyholms GoIF


"Så många som möjligt så länge som möjligt"


Nyhetsbrev maj 2019
2019-05-21 21:12

Maj månad har fram till nu varit givmild när det gäller regn och det har gjort inte bara planerna utan hela naturen vackert grön. Vi kan bara hoppas att vattennivåerna i både grundvattnet och Ljungbyån är tillräckliga för att slippa fjolårets torka och bevattningsförbud.

 

Uppåt i tabellen!
Trots stundtals utmärkt spel så har vårt representationslag som nykomlingar i div. 5 bara lyckats samla ihop två poäng på de första sex matcherna. Man möter nu under de kommande veckorna övriga lag i tabellens slut, dvs Möre BK (24/5), Trekantens IF (31/5) och Torsås/Norra Tång (11/6). Nu mobiliserar vi hela Ljungbyholm för att stötta lagets klättring uppåt i tabellen.

Biskoppsskogen och Fruskogsvallen har tagits i bruk

Årets stora satsning har varit renoveringen av omklädningsrum m.m. i Biskopsskogen och omklädningsrum, förråd, tvättstuga och domarrum vid Fruskogsvallen. Trots att de sista listerna ännu inte är uppe så har de renoverade lokalerna redan tagits i bruk. Det innebär att föreningens samtliga lokaler nu är renoverade och i toppskick. 


Det är många som tillbringat kvällar och helger med att riva ner, spackla, måla och installera, men framför allt är det byggledarna Calle Gröhn och Emil Jörnelid för Biskoppsskogen och Jan-Åke Larsson för klubbstugan som gjort insatser långt utöver vad som går att begära. Stort Tack till er och övriga som bidragit. 

 

Föreningen vill också rikta ett stort tack till följande företag som med stort engagemang bidragit till renoveringen: Tvärskogs el, Calle Gröhn AB, Bosses Golv, Förlösa Rör AB, Stensö VVS, Nybro måleri och Calmarsunds Golv AB.


Vi ska också vara medvetna om att renoveringarna aldrig blivit verklighet om inte Kalmar kommuns kultur- och fritidsnämnd bidragit med 88.500:- till renoveringen i Biskopsskogen och med 417.525:- till Fruskogsvallen. Ett stort tack ska också riktas till Riksidrottsförbundet som genom sitt renoveringsbidrag beviljat 30.000:- till renoveringen i Biskopsskogen och 75.000:- till klubbstugan vid Fruskogsvallen.

 

Himlaspelen 30 maj

I Ljungbyholm går Kristi Himmelfärdsdagen i fotbollens tecken. Traditionsenligt möts ortens kvarter i ädel fotbollskamp vid Biskopsskogens bollplaner. Vid sidan av återkommande bra väder lovar också ungdomssektionen försäljning av fika, korv och hamburgare m.m..

 

Kryddförsäljningen avslutas
Den 27 april avslutades försäljningen av Spicy Dreams kryddor . Totalt sålde vi 585 paket med en vinst till föreningen på 16.363:-. Stort tack till alla er som bidrog genom att sälja och grattis till er som köpte och därmed lyfte årets grillning till nya höjder. 


Se nu till att njuta av våren, heja på våra lag både i Biskoppsskogen och på Fruskogsvallen och stötta ledare och domare. Glöm inte att boka in 2-4 augusti då föreningen som vanligt bidrar med funktionärer och trafikvakter på Kalmar GP.

 

Ha det gott!


Janne Martinsson

Ordförande

Ljungbyholms GoIFEldningsförbud - Valborgsfirandet ställs in
2019-04-27 21:15
Pga. beskedet under fredagen att det råder eldningsförbud tvingas Ljungbyholms GoIF ställa in det planerade Valborgsfirandet. Givetvis beklagligt att inte kunna genomföra firandet i Biskopskogen, men vi tar nya tag och hoppas på möjlighet till firande under 2020.

// Ljungbyholms GoIF:s styrelse
Nyhetsbrev april 2019
2019-04-24 18:31

Efter en fantastisk påskhelg i högsommarvärme så kan vi bara hoppas att vi får behålla det fina vädret över Valborg och 1:a maj. Sedan får det gärna regna så att vi fortsatt med gott samvete kan hålla våra planer gröna.

 

Valborg

Efter två års uppehåll i Valborgsmässofirandet i Ljungbyholm så gör vi nu en omstart. Firandet är flyttat till Biskopsskogens bollplaner, men i övrigt bibehåller vi traditionen med tal, musik, pil- och bollkastning, lotterier och servering. Dessutom blir det som vanligt ett fackeltåg som samlas framför kommundelskontoret och sedan vandrar genom Klinten för att med gemensam ansträngning tända elden.

Den som kommer att hälsa våren välkommen blir kommunstyrelsens ordförande Johan Persson. Dessutom kommer Tilda Bergqvist att underhålla med både eget material och covers.


Det är nu möjligt att bidra till Valborgsmässoelden genom att dumpa sitt trädgårdsavfall vid elden. Den som kommer med släp kan ta sig in från Klinten-området och följer sedan den grusade motionsslingan fram till den markerade plats där elden kommer att vara. OBS!!! Kör inte på fotbollsplanerna!!!

 

Fotbollssäsongen igång
Efter en försäsong som varit över förväntan så har vårt representationslag fått en tuff start i division 5 med två förluster. Premiären mot Tvärskogs IF fick spelas på konstgräset eftersom planen vid Fruskogsvallen fortfarande inte läkt ihop efter de skador som åstadkoms när någon gav sig in med någon typ av motorfordon  på planen för cirka en månad sedan. Nästa hemmamatch är nu på fredag dvs den 26 april kl. 18:45 och planen är att den ska spelas på Fruskogsvallen även om gräsmattan fortfarande lider av skadorna. 

Fortfarande letar vi efter personer som är villiga att ställa upp och stå i kiosken vid seniorernas hemmamatcher. Kan du tänka dig att ta ett pass så meddela undertecknad Jan Martinsson 072 223 10 26 (jannemartin10@gmail.com) eller Karl-Henrik Elling 070 887 37 37 (Kh.elling@soderbergpartners.se).

 

 

Renoveringar i Biskoppsskogen och Fruskogsvallen

Renoveringen av omklädningsrum/kiosk/förråd  i Biskopsskogen och omklädningsrum/förråd/ domarrum m.m. i klubbstugan vid Fruskogsvallen går nu mot sitt slut. Vi gör nu en sista mobilisering för att få det sista på plats så att lokalerna kan nyttjas nu när säsongen är igång. Styrelsen vill passa på och tacka alla som bidragit till att vi nu har nyrenoverade fräscha lokaler både till våra seniorer och ungdomar. Det är många som tillbringat kvällar och helger med att riva ner, spackla, måla och installera, men framför allt är det byggledarna Calle Gröhn och Emil Jörnelid för Biskoppsskogen och Jan-Åke Larsson för klubbstugan som gjort insatser långt utöver vad som går att begära. Stort tack till er och övriga som bidragit.  

 

Kryddförsäljningen avslutas
Under april har föreningen sålt kryddor från ”Spicy Dream”. Försäljningen avslutas nu på lördag d.v.s. den 27 april och kryddorna kommer att levereras i maj. Har du inte köpt, så passa på att förse dig inför grillsäsongen. Det handlar om högkvalitativa varor som lyfter grillningen till en helt ny nivå.

 

Fotografering 2019

Som vanligt kommer ungdomslagen att fotograferas och det kommer att ske den 18:e och 19:e maj vid Biskopsskogens bollplaner enligt följande schema:

Lördag 18 maj                  Samling        Fototid        

Styrelsen                            09:45             10:00

PF11/12                              10:15             10:30

PF13/14                              10:45             11:00

F07/08                                11:15             11:30

P09/10                                11:45             12:00                                 

F09/10                                12:15             12:30

Söndag 19 maj                  Samling        Fototid

P07                                     09:45             10:00

P08                                     10:15             10:30

P05                                     10:45             11:00

P06                                      11:15             11:30

F06                                      11:45             12:00

Samtliga spelare och ledare ställer upp i match- respektive ledarställ.

Blankett för godkännande av publicering av lagfoto i lokaltidningarna ska skrivas under av målsman. Blankett kommer att finnas i klubbstugan.

 

Se nu till att njuta av våren, heja på våra lag både i Biskoppsskogen och på Fruskogsvallen och stötta ledare och domare.

 

Ha det gott!

 

Jan Martinsson
OrdförandeValborgfirandet närmar sig - hjälp oss fylla på ris till elden
2019-04-22 19:32
Valborgsfirandet, eller snarare nystarten av Ljungbyholms GoIF:s valborgsfirande (uppehåll i 2 år) närmar sig med stormsteg :) Du vet väl om att årets valborgsfirande är planerat till Biskopskogen? Nu behöver vi din hjälp att fylla valborgshögen med kvistar och ris.

Via Klinten (Klintvägen) ner mot Biskopskogen, direkt efter bommen sväng vänster och följ den grusade gången. Valborgsbålet en bit längre fram på höger sida. 

Välkommen med ditt ris, dina kvistar och grenar. Inga rötter eller stubbar tas emot.

Tillsammans för ett trevligt och stämningsfullt valborgsfirande!!

Varmt tack på förhand.

// Ljungbyholms GoIF
Nyhetsbrev mars 2019
2019-03-27 20:49

Gröna planer
Dagar och kvällar blir allt ljusare, fler och fler syns göra vårfint i trädgårdarna och fotbollsplanerna börjar så smått bli spelbara. Än så länge håller spelarna till på konstgräset men vilken dag som helst så går det att nyttja gräsplanerna i Biskopsskogen. Som säkert de flesta läst i de lokala tidningarna så har någon saboterat Fruskogsvallen plan genom att köra runt med någon typ av motorfordon och göra stora sår i gräsmattan. Ett gediget arbete pågår nu för att få planen i fullgott skick till premiären den fredagen den 12 april kl. 18:30 mot Tvärskogs IF.


Vårt representationslag är f.ö. väl förberett och försäsongen har varit framgångsrik med idel vinster i Toyota cup. Precis som förra året går vi nu vidare till nästa omgång och möter där  Kalmar AIK, förmodligen den 6:e april.

 

Innebandy säsongen är över!

Innebandysäsongen slutade med att vårt representationslag tog en hedrande 5:e plats i div 4 södra. Den stora framgången är dock att vi nu äntligen också fått igång en aktiv innebandyverksamhet på ungdomssidan där två lag deltagit i pool- resp. seriespel under säsongen. Det finns stora planer inför kommande år med flera ungdomslag och dessutom uppstart av ett tjejlag. Mikael Edvardsson drar här ett omänskligt tungt lass så fler ledare och tränare välkomnas.

 

Valborg

Det uppskattade Valborgsmässofirandet har legat nere några år i brist på plats för arrangemanget när den tidigare platsen inte längre kunde användas. Vi söker nu polistillstånd för att arrangera årets Valborgsmässofirande på den bortre del av Biskopsskogens bollplaner d.v.s. den del som vi inte nyttjar för vare sig träning eller matchspel. 


Vi är mycket glada att kunna presentera kommunstyrelsens ordförande Johan Persson som årets valborgsmässotalare. Dessutom blir det som vanligt sång och musik, lotterier, pil- och bollkastning och servering.

 

Det är nu möjligt att bidra till Valborgsmässoelden genom att lämna sitt trädgårdsavfall vid elden. Den som kommer med släp kan ta sig in från Klinten-området och direkt efter bommen följer du sedan den grusade motionsslingan fram till den markerade plats där elden kommer att vara. Vi ber dig särskilt att inte köra med bil eller med släp över fotbollsplanerna.

 

Mer information om Valborg med hålltider mm kommer på hemsidan i april, så håll utkik.

 

Årsmötet

Söndagen den 24 mars genomfördes föreningen årsmöte. Av verksamhetsberättelsen för 2018 framgick att det varit ett mycket lyckat år för föreningen. Vi håller oss fortsatt över 400 medlemmar (408 för 2018) och ekonomin har varit i balans med en omsättning på 1,3 miljoner. Föreningens olika verksamheter fungerar mycket bra och det finns en stab av engagerade ledare och tränare i föreningen. Den stora utmaningen är fortsatt att hitta personer beredda att ta ansvar som ordförande, vice ordförande och kassör. Utan dessa funktioner kan föreningen inte existera. Vi som innehaft dess funktioner har lovat att fortsätta ett år till, men under året måste alla goda krafter samarbeta för att hitta nya personer villiga att axla ansvaret och väljas in på 2020 års årsmöte.

 

Valen till styrelsen innebar alltså att undertecknad (Jan Martinsson) fortsätter som ordförande ett år till. Detsamma gäller för Jens Rosenqvist som kassör. Vi har glädjen att presentera Johan Flisberg som ny sekreterare i föreningen. I övrigt blev det omval på följande poster på 2 år: Mikael Edvardsson (Innebandy), Kart-Johan Bodell (Fotboll senior dam), Sylve Åkerklint (Plan & fastighet). Dessutom valdes Carl Johansson som representant för fotboll senior herr på ett år. I styrelsen ingår också ungdomssektionens representant, Daniel Wreibo, som valdes på två år vid årsmötet 2018.

 

Renoveringar i Biskoppsskogen och Fruskogsvallen

Som vi berättat i tidigare nyhetsbrev så pågår renoveringen av omklädningsrummen i Biskopsskogen. Det är vår förhoppning att renoveringen ska vara avslutad inför de första matcherna i slutet av april. Det kommer att innebära väsentligt bättre förutsättningar för våra ungdomslag med nya fräscha lokaler samt en rejäl kiosk inrymd i byggnaden.


Renoveringen av omklädningsrum, domarrum och förråd i klubbstugan vid Fruskogsvallen pågår för fullt. Tack vare stora ideella insatser från ledare och spelare, och inte minst från byggledaren Jan-Åke Larsson, så ser vi ut att hålla tidsschemat. Det blir ett rejält lyft för i första hand seniorverksamheten men också för hela föreningen.

 

Till sist: Välkomna till premiären och årets derby på Fruskogsvallen mot Tvärskogs IF fredagen den 12:e april kl. 18:30.

 

/JanneBLI MEDLEM
Gilla oss på Facebook
Nyheter från vår verksamhet
Fotboll Flickor - 07/08, 31/03 17:40 
Fotboll Pojkar/Flickor - 11/12, 04/03 08:28 
Fotboll Senior herr, 15/01 12:26 
Fotboll Senior herr, 11/01 14:01 
Fotboll Senior herr, 11/01 13:59 
Fotboll Senior herr, 07/01 18:48 
 
Välkommen till en Säker och Trygg förening
_________________________
_________________________
Huvudsponsorer 2018
_________________________
Övriga sponsorer 2018