Välkommen till Ljungbyholms GoIF

"Så många som möjligt så länge som möjligt"

Bevattningsförbud på LGoIF:s anläggningar
2018-07-09 09:57

På grund av den extrema torkan och Länsstyrelsens information om bevattning har LGoIF tagit beslut om att bevattningsförbud råder på föreningens samtliga anläggningar/grönytor/fotbollsplaner. Förbudet gäller from nu och tills annat meddelas.

Dags för anmälan till Landslagets fotbollsskola - välkommen med din anmälan
2018-07-03 18:13
Välkommen till 2018 års omgång av Landslagets Fotbollsskola i Biskopskogen i Ljungbyholm, arrangerat av Team södermöre.

Anmäl ditt barn och få fem dagar med fotboll och kompisar som avslutning på sommarlovet. I anmälningsavgiften ingår lättare fika alla fem dagar samt fotboll, vattenflaska och t-shirt. Vi hämtar även barn som går på fritids i Ljungbyholm. Om ni vill att era barn ska hämtas från fritids så skriv det i Övriga noteringar. Anmälan sker via länken nedan.

Team Södermöre-lag deltog i Lörby Cup
2018-07-03 10:15
Under helgen den 29 juni till 1 juli så deltog Team Södermöre med 2 lag i Lörby Sommarcup: Flickor födda -06 och flickor födda 07-08.
Det blev 3 härliga dagar med sol, bad (i både hav och pool) och såklart mycket fotboll.
Många föräldrar var på plats och hejade fram tjejerna. De flesta bodde på campingen som var belägen på gångavstånd från planerna.
Tjejerna uppträdde exemplariskt både på och utanför planerna och bjöd på fantastisk kämparanda och mycket skönspel.
Planerna var otroligt fina och höll VM-klass.
Kort sagt tre fantastiska dagar på en härlig cup som rekommenderas varmt.
Nyhetsbrev juni 2018
2018-06-26 20:48

LGoIF i topp

Vårsäsongen färdigspelad och Ljungbyholms GoIF tronar högst upp i tabellen. Nio matcher utan förlust är imponerande och det gäller också spelet som utan vidare skulle klara sig utmärkt i en högre serie. Höstsäsongen börjar redan den 1 juli med match mot Rockneby IK på Dampvallen kl. 12:00, sedan är det sommaruppehåll fram till den första hemmamatchen den 7 augusti kl. 19:00 på Fruskogsvallen. Kom och visa ditt stöd för vårt representationslag. Som medlem är det gratis inträde till våra hemmamatcher!

Årsfest 17 november

Efter att både vi och en del övriga föreningar i Södermöre misslyckats med att arrangera årsfester under de senaste åren så har Team Södermöre tagit tag i dirigentpinnen. De bjuder nu in övriga fotbollsföreningar i Södermöre till en gemensam årsfest i Bjursnäs bygdegård lördagen den 17:e november. Levande musik, mat, mindre prisutdelning och socialt umgänge utlovas. Eftersom antalet platser i bygdegården är begränsat finns det ett tak på 50 platser per förening. Sätt alltså ett kryss i almanackan för den 17/11.

Event Södermöre 13 oktober

Efter fjolårets lyckade ”Event Södermöre” återkommer arrangemanget i år ännu större och starkare. Det är föreningar, företag och enskilda som under ledning av kommundelsförvaltningen och ”Södermöre för alla” står för arrangemanget. LGoIF kommer i år, precis som under 2017, erbjuda hastighetstest av innebandyskott samt grilla hamburgare, ha kaffe m.m. till försäljning.  Ytterligare ett datum att kryssa för i almanackan alltså.

Nationaldagscupen inställd

Som ni redan kunnat konstatera tvingades vi ställa in den planerade nationaldagscupen riktad till SFI-grupper i södra länsdelen. Skälet var att den 6/6 inföll under ramadan. Att spela fotboll en hel dag utan möjlighet att äta eller dricka gjorde att många avstod och vi fick därför allt för få anmälningar till cupen. Vi hoppas kunna återkomma nästa år då ramadan avslutas den 4 juni.

Skjut på debuten

”Skjut på debuten” är ett projekt för att få tonåringar att skjuta fram alkoholdebuten och som IFK Kalmar lyckosamt bedrivit under många år. Vi har nu anslutit oss till projektet och gjorde därför en ansökan till Kalmar kommuns ”Bygdepeng” för att finansiera aktiviteter under projektet. Tyvärr fick projektet avslag eftersom det bara riktade sig till föreningens ungdomar och inte till alla ungdomar på orten. Projektet kommer ändå att genomföras och vi kommer också att rikta en ansökan till ”Kronanstiftelsen” som tidigare beviljat medel till IFK Kalmars projekt.

Biskopsskogen

För renoveringen av Biskopsskogens omklädningsrum och förråd har vi tidigare erhållit 88.500:- från Kultur- och fritidsförvaltningen. Vi har nu också fått ja till vår ansökan om 30.000:- från Smålandsidrottens renoveringsbidrag. Det innebär att projektet ekonomiskt bör vara i hamn och kan påbörjas efter säsongen i början av oktober. Projektledare blir Emil Jörnelid.

Vandringsleden

Vandringsleden från Biskopsskogen mot Krankelösa var ett projekt finansierat av EU-programmet Leader Kalmar/Öland. LGoIF har i ett avtal med Serviceförvaltningen tagit på sig ansvaret att tömma papperskorgar och latriner samt vid tre tillfällen under året röja växligheten runt leden. Här har Kalle Pettersson och Anders Emilsson gjort ett kanonjobb vilket också serviceförvaltningen prisat. För de som undrar varför leden inte blivit röjd under våren så handlar det om att den inte ska röjas då för att inte störa fåglarnas häckning och klippa ner vårens vackra blommor. Allt för att de som går på leden ska få en så fin upplevelse som möjligt.

Slutord

Efter vattensjuka planer i april så har vi haft en fantastisk vår med många härliga stunder både på planerna i Biskopsskogen och på den underbart vackra Fruskogsvallen. Även om det behövs regn så hoppas vi på lika fina stunder under höstsäsongen.
Jag vill personligen och från styrelsen rikta ett stort och varmt tack till alla som ställer upp för föreningen och gör detta möjligt, till ledare, spelare, tränare, sponsorer och föräldrar som alla bidrar genom att delta i våra inkomstbringande aktiviteter. Tillsammans är vi alla med och bygger framtiden för våra härliga ungdomar och för ortens framtid.

En varm och skön och avslappnad sommar i hängmattan eller på stranden och med många fina lässtunder och idrottsupplevelser tillönskas ni alla av

Janne

Nyheter från vår verksamhet