Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ljungbyholms GoIF

Bli medlem i Ljungbyholms GOIF
BLI MEDLEM
Välkommen till Ljungbyholms GoIF


"Så många som möjligt så länge som möjligt"


Nyhetsbrev oktober 2020
2020-10-14 18:15

Innebandysäsongen igång
Innebandyn är just nu inne i en bra period med många nya spelare i laget och mycket bra uppslutning på träningarna. Säsongen har också börjat bra för vårt lag i div. 4 sydöstra och i lördagens premiär vann man hemma mot FBC Kalmarsund Ungdom B med 6-3. Nu väntar en bortamatch på lördag 17/10 kl. 14:00 mot Fliseryds IBK B i Fliseryds sporthall. Nästa hemmamatch är lördagen därpå dvs den 24/10 kl. 11:00 mot CL98IC B. Det är alltså gott om spelare i laget just nu men vi saknar personer som kan sitta i sekretariatet och servera i kiosken, framför allt vid ungdomslagens matcher. Intresserade kan höra av sig till innebandysektionens ordförande: Michael Edvardsson, 073 - 416 43 35, innebandysektion@ljungbyholmsgoif.se.


Ravelliförsäljningen

Föreningens försäljning av Ravelliprodukter börjar nu och kommer att pågå under hela november. En möjlighet att redan nu beställa julklapparna och därmed minska stressen inför jul. Beställda paket levereras till lucia dvs i god tid innan jul.


Ett antal av Ravellis produkter finns för påseende i klubbstugan och där finns också kataloger och beställningsbroschyrer. Kollektionen hittar du också på Ravellis hemsida:  https://www.ravelli.se/wp-content/uploads/2020/08/Ravelli_katalog_2020_08_Low-komprimerad.pdf . Varje säljare kan också skapa sin egen Ravelli webshop där vänner och bekanta kan gå in och köpa.

Du som inte finns med på säljlistan men gärna vill sälja kan kontakta mig: Jan Martinsson, jannemartin10@gmail.com , 072 223 10 26. Det finns all anledning att göra det eftersom det vankas fina priser till de tre som säljer flest paket. Den som säljer flest paket får välja ut fyra paket från Ravellis produkter (värde 800:-), den som kommer tvåa väljer ut 2 paket (värde 400:-) och den som kommer trea 1 paket (värde 200:-).


Försäljning av Idrottsrabatten
Nu i oktober säljer Ljungbyholms GoIF idrottsrabatt-häften för 100:- per häfte. För köparen är häftet en ren och skär vinst. De flesta handlar säkert för över 1.000:- redan nu under hösten/vintern, inte minst inför julen. Med 10 % rabatt på Coop och City Gross har man redan där tjänat in kostnaden för häftet. Man har sedan fram till slutet av mars att använda alla andra förmånliga rabatter. Alla kuponger finns dessutom i två exemplar, en fysiskt i häftet och en i den app man kan ladda ner. Vill du sälja eller köpa häften kan du kontakta: Daniel Wreibo, 0733777970, wreibo@telia.com.

 

Nycklar till gymnastiksalen på vift
Ljungbyholmsskolan har konstaterat att många nycklar till gymnastiksalen saknas och man förmodar att det är flera tidigare ledare i våra verksamheter som fortfarande har nycklarna kvar. Om du känner på dig att du har en nyckel till gymnastiksalen och inte längre leder någon verksamhet där så är skolan tacksam om du lämnar in den. Kontakta i så fall skolans biträdande rektor Mia Billmark, 0480-45 22 12, maria.billmark@kalmar.se

 

Vision och social målsättning i ”Röda tråden”
På föreningens hemsida hittar ni vårt viktigaste styrdokument ”Röda tråden” http://www.ljungbyholmsgoif.se/docs/205/4220/01.%20R%C3%B6da%20tr%C3%A5den%202017.pdf . Där kan man läsa om allt från föreningens historia till hur vi agerar när det gäller droger, alkohol, tobak, mobbing m.m.. Där finns också vår vision och värderingar när det gäller social verksamhet. Av dokumentet framgår följande:

Vision
Att erbjuda så många barn, ungdomar och vuxna som möjligt att vara aktiva i Ljungbyholms GoIF. Föreningens målsättning är att erbjuda ”Toppidrott på bredden” i kombination med visionen ”Så många som möjligt, så länge som möjligt”. Ljungbyholms GoIF vill förena topp och bredd, kvalitet och kvantitet, ge en meningsfylld och fostrande fritidssysselsättning samt utveckla idrottsliga förmågor till en eventuell framtida elitidrottssatsning.

Social verksamhet

  • Att fostra till ansvarskännande. Att visa respekt för regler och normer, både inom föreningen men även i samhället i övrigt, samt att respektera andra människor, både vuxna och barn. 
  • Utveckla barn och ungdomar samt tillsammans med vuxna ge dem en möjlighet till att finna gemenskap och ett rikt fritidsintresse byggt på ett aktivt medlemskap i föreningens verksamhet. 
  • Att skapa klubbkänsla där spelarna och övriga aktiva är stolta över Ljungbyholms GoIF och agerar på och bredvid planen som goda representanter för föreningen. 
  • Att de som slutar sin aktiva karriär återkommer till föreningen i form av ledare och/eller sponsorer mm. 
  • Att engagera så många som möjligt av ortens innevånare och skapa intresse för verksamheten.


Ha det gott!


Jan Martinsson
Ordförande

 

 

Nyhetsbrev september 2020
2020-09-23 17:59

Ingenting har riktigt varit sig likt under våren och sommarens Corona-pandemi. Vi är många som saknat möjligheten att se fotboll live och för vårt seniorlag blev det till slut bara en halv säsong. Herrseniorlaget har nu bara två matcher kvar och vilar stadigt i mitten av tabellen. Det positiva med året är att flera spelare från ungdomslagen nu tagit steget in i seniortruppen och dessutom presterat på hög nivå. Två söndagsmatcher återstår, den 27/9 borta mot Högsrum och den 4/10 hemma på Fruskogsvallen mot Bergkvara. Matchstart 12:00.  


Vårt gemensamma damlag Team Södermöre ligger också i mitten av tabellen i div. 2 och har två matcher kvar. Den 26/9 kl. 15 mot Vetlanda på Tvärskogs IP och avslutar sedan borta mot Runsten/Möckleby 3/10 kl. 15. Utvecklingslaget har spelat färdigt i div 3 och hamnar också i mitten av tabellen.


Innebandyn har fått förbereda sig i Trekantens sporthall eftersom vår sporthall varit stängd för montering av skiljevägg under den senaste månaden. Men tävlandet börjar nu och seniorlaget startar med en hemmamatch mot FBC Kalmarsund Ungdom B den 10:e oktober kl. 11:00. Fram till nu gäller att matcherna genomförs utan publik men nya regler väntas inom kort.


Skatepark i Ljungbyholm

Ett antal ungdomar i Ljungbyholm lämnade tidigare i år in ett medborgarförslag till kommunen om att skapa en Skatepark nere vid konstgräsplanen i Ljungbyholm. Kultur- och fritidsförvaltningen har fått i uppdrag att se om det går att göra verklighet av förslaget och kallade ungdomarna, LGoIF, Södermöre kommundelsförvaltning och RF SISU Småland till ett möte den 10:e september. Totalt deltog 11 engagerade ungdomar. Vi kom där fram till att det bästa sättet att få till en skatepark är att ungdomarna bildar en skate-sektion inom Ljungbyholms GoIF. På föreningens styrelsemöte veckan efter deltog Adam Nilsson som representant för ungdomarna och beslut togs att bilda en sådan sektion. Nästa steg är nu att söka extern finansiering för att göra visionen om en skatepark till verklighet. Tänkta finansiärer att söka bidrag hos är Riksidrottsförbundets ” Stöd till nya aktivitetsytor”, Sparbankstiftelsen Kronan, Kalmar kommun, RF SISU Småland samt Kalmar kommuns bidrag ”KLIRR”.

Förhoppningen är att vi under vintern ska få ihop de cirka 200.000:- som krävs för att köpa och bygga upp en Skatepark på den bortre del av ytan vid konstgräset, dvs på den tennisbana som idag inte nyttjas. Ytan vid konstgräset är stor så det kommer även fortsättningsvis att finnas plats för isbana och andra eventuella aktiviteter. Förhoppningen är att vi genom en skatepark ska nå nya ungdomsgrupper och att området vid konstgräset ska bli en positiv aktivitetsyta för samhällets invånare och kanske framför allt för våra ungdomar.


Smålandslagen tränar i Ljungbyholm

Smålandslagen för pojkar -04 och -05 kommer de närmaste helgerna att ha träningsdag på Fruskogsvallen och konstgräset i Ljungbyholm. Nu på söndag den 27/9 kommer 41 pojkar -04 till oss och lördagen den 3/10 väntas 50 i pojkar -05. Vi är stolta över att fyra av våra talanger har tagit ut och kommer att delta nämligen Sammy Ndyabahika (P-05) och Adam Nilsson, Lukas Söderberg och William Andersson i Pojkar-04.

 

Inkomstbringande aktiviteter

Föreningens inkomstbringande aktiviteterna fortsätter nu under hösten. Som ni säkert har märkt så finns det nu möjlighet att köpa toa-/hushållspapper och frallor från föreningen. Passa på att beställa så får ni färska frallor till lördagsfrukosten och de stora balarna med toa och hushållspapper hemkörda. Vi kommer nu också att börja försäljningen av idrottsrabatthäften. Kontakta Daniel Wreibo 073 377 79 70 om du vill sälja eller köpa. I november kommer vi sedan att börja försäljningen av Ravelli-produkter och efter det kommer traditionsenligt försäljning av julkalendrar och julgranar.


Föreningens styrelsesdag 14/11

Styrelsen kommer att ha en planerings- och utvecklingsdag den 14 november i klubbstugan. Har du idéer eller tankar om projekt, aktiviteter eller initiativ som förening borde starta upp. Hör i så fall av dig till någon av styrelseledamöterna så tar vi upp det dina idéer under dagen. Kontaktuppgifter hittar du här http://www.ljungbyholmsgoif.se/sida/?ID=102040


Jämlik- och jämställdhetspolicy i ”Röda tråden”

På föreningens hemsida hittar ni vårt viktigaste styrdokument ”Röda tråden” http://www.ljungbyholmsgoif.se/docs/205/4220/01.%20R%C3%B6da%20tr%C3%A5den%202017.pdf . Där kan man läsa om allt från föreningens historia till hur vi agerar när det gäller droger, alkohol, tobak, mobbing m.m.. Där finns också ett avsnitt som handlar om våra värderingar när det gäller jämlikhet och jämställdhet. Av dokumentet framgår följande:

 

”Jämlik och jämställdhet är för Ljungbyholms GoIF:s del en fråga om demokrati. I Ljungbyholm GoIF verkar vi i överensstämmelse med grundläggande demokratiska värderingar och svensk lagstiftning. Det innebär att vi i föreningen aktivt tar ställning för alla människors lika värde, jämställdhet och solidaritet mellan människor och agerar utifrån detta. Alla medlemmar är lika viktiga. I de yngre åldersgrupperna skall både flickor och pojkar behandlas lika. När våra fotbollsspelande flickor blir äldre har vi samarbete med våra grannföreningar i Södermöre, Tvärskogs IF, IFK Påryd och Möre BK. Tillsammans bildar vi då Team Södermöre. När våra fotbollsspelande pojkar spelar i Ljungbyholms GoIF kan det förekomma samarbete med våra grannföreningar Tvärskogs IF, IFK Påryd och Möre BK. Tillsammans bildar vi då Södermöre.
Jämlik- och jämställdhetsplan:
• Alla ska värderas lika.
• Alla ska ha samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter att träna och spela i föreningen.
• Alla är lika viktiga.”


Ha det gott!

Jan Martinsson
Ordförande


Från LGoIF:s fotbollsskola V33
2020-08-23 16:05

Hej på er allesammans och tack för en härlig, varm och intensiv fotbollsskola!

Det blev till slut 54 st barn i åldersspannet 7-12 år som via 6 st mindre grupper med varsin ungdomsledare deltog under veckan.


Det blev allt från rena fotbollsövningar till lekar och besök av både Malkars och Kalmar FF.

Veckan avslutades med ett traditionsenligt vattenkrig, glass och utdelning av diplom.


Ett extra stort tack till ungdomsledarna Vita, Tuva, Maia, Inez, Elin och Maja samt våra samarbetspartners och sponsorer ICA Stinsen, Nilssons Mat, EloVent, Malkars och Kalmar FF.


//Ledarna för Fotbollsskolan 2020

Nyhetsbrev augusti 2020
2020-08-14 18:45

För oss som är föreningsaktiva har den här sommaren varit något vi inte upplevt tidigare. Inga fotbollsmatcher på seniornivå, inga konserter eller andra arrangemang att jobba på, och inga längre resor. Å andra sidan är vi många som säkert utnyttjat tillfället att lära känna alla smultronställen i närområdet. Många har vandrat på de lokala vandringslederna eller cyklat i omgivningarna och stränderna har varit välbesökta. Men nu börjar sommaren lida mot sitt slut även om de sista dagarna har bjudit på högsommarvärme. Dags alltså att dra igång höstens verksamheter med full kraft.


Fotbollen äntligen igång – och med publik

Nu har seriespelet för vårt herrseniorlag äntligen kommit igång. Eftersom det endast blir en höstsäsong så kommer varje match att vara extremt viktig. Totalt väntar nio matcher som börjar med två hemmamatcher, den första igår dvs den 13/8 med seger med 3-1 mot Persnäs och sedan nästa torsdag dvs den 20/8 då match mot Degerhamn väntar. Matchstart 19:00.


Vårt gemensamma damlag i Team Södermöre har redan spelat tre matcher i div. 2 sydöstra med en vinst, en förlust och en oavgjord som resultat. Även B-laget i div. 3 är igång med seriespelet med en vinst och en förlust hittills.


Enligt Svenska Fotbollsförbundet beslut för breddidrott kan vi nu ta emot 50 personer i publiken. Det gäller alltså både för senior- och ungdomsmatcher. Handsprit kommer att finnas på plats och vi uppmanar alla att hålla social distansering i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Med i genomsnitt 43 personer i publik på våra herrseniormatcher under förra året så bedömer vi att begränsningen på 50 inte kommer att bli något problem.


Fotbollsskolan

Årets fotbollsskola genomfördes den 10-14 augusti med över 50 deltagare, vilket var nästan dubbelt så många som förra året. Ledarna för F-09/10 och P-11/12 organiserade och mycket uppskattade ledare var flickorna i F-06. Styrelsen vill rikta ett stort och varmt tack för en väl genomförd och mycket uppskattad fotbollsskola.


Sporthallen stängs under fyra veckor

Sporthallen kommer att vara stängd vecka 35 till 38 för ombyggnation vilket fram för allt kommer att påverka innebandyn. Vår förhoppning är att viss träning och eventuella träningsmatcher kan flyttas till Trekantens sporthall under ombyggnationen.

 

Familjegymnastiken drar igång.

Familjegymnastiken är en av föreningens populära verksamheter och just nu är gruppen full, men den som vill kan ställa sitt barn i kö. Vi hälsar Tommy Liljeberg varmt välkommen som ny ledare för verksamheten. Söndagen den 30 augusti startar hösten verksamhet och som vanligt är det gympasalen mellan kl. 10-10.45 som gäller.

 

Upplägget blir i huvudsak detsamma som tidigare med huvudfokus på hinderbanan men även åldersadekvata lekar där ni vuxna deltar aktivt tillsammans med era barn. Om du sedan tidigare finns med i gruppen men redan nu vet att ni inte kommer vara med i höst, meddela i så fall ledaren så fort som möjligt via e-post tommy.liljeberg@gmail.com så platsen kan erbjudas till något annat barn. Den som har frågor kan kontakta Tommy via mail.

Så kan du bidra till föreningens ekonomi utan egen insats!

Föreningen har några samarbeten som innebär att föreningen, och i några fall också du, tjänar pengar bara genom att du är medlem.


Flügger färg

När du handla i Flüggers butik i Kalmar uppger du att du är medlem i Ljungbyholms GoIF. Du får då 20 % rabatt på hyllpris på alla Flüggerprodukter. Rabatten kan inte kombineras med andra erbjudanden, andra rabatter eller beställningsvaror. Föreningen får sedan 5% på alla de köp som genomförts i föreningens namn under året.

 

Svenska spel

Genom Svenska Spels ”Gräsroten” kan alla som har ett spelkort eller spelkonto bidra till föreningens kassa. Uppge Ljungbyholms GoIF som din favoritförening i spelbutiken, på webben eller i mobilen. Varje gång du sedan spelar hos Svenska Spel får Ljungbyholms GoIF poäng som sedan omvandlas till rena pengar. Totalt fördelar Svenska spel hela 50 miljoner kronor.


Ljungbyholms-kassen på Stinsen
Om du råkat glömma din tygkasse när du handlar på Stinsen så finns reservlösningen. Köp Ljungbyholms GoIFs plastkasse så bidrar du till föreningens ekonomi.


Ravelli- och försäljning av toa- och hushållspapper under hösten

Under hösten kommer föreningen att under oktober sälja toa- och hushållspapper och under november Ravelli-produkter. Vänta alltså med storinköp av toa- och hushållspapper till dess du får besök för beställning och senare leverans av toa- och hushållspapper. Julklapparna kan ni sedan köpa i november då vi tar upp beställning av Ravelli-produkter som levereras till Lucia.


Med det vill jag önska er alla en fortsatt fin sensommar och hälsa er välkomna till höstens aktiviteter.

Ha det gott och ta hand om varandra!


Jan Martinsson
OrdförandeLandslagets fotbollsskola - anmälan öppen
2020-06-23 18:56
Anmälan till Landslagets fotbollsskola som sker under vecka 33 är nu öppen, för barn och ungdomar i åldern 6-13 år. Hjärtligt välkommen med er anmälan.

Anmälan via denna länken.

Mvh Ljungbyholms GoIF
BLI MEDLEM
Gilla oss på Facebook
Nyheter från vår verksamhet
Fotboll Pojkar - 11/12, 23/08 12:10 
Fotboll pojkar/flickor - 15, 11/08 12:39 
Fotboll Pojkar - 11/12, 27/06 21:30 
Fotboll Pojkar/Flickor - 13/14, 14/06 14:54 
Fotboll Pojkar - 11/12, 23/04 11:17 
Fotboll Pojkar/Flickor - 13/14, 05/04 21:01 
 
Välkommen till en Säker och Trygg förening
_________________________
_________________________
Huvudsponsorer 2020
_________________________
Övriga sponsorer 2020