Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ljungbyholms GoIF

Bli medlem i Ljungbyholms GOIF
BLI MEDLEM
Välkommen till Ljungbyholms GoIF


"Så många som möjligt så länge som möjligt"


Adventsgranar hos Blomster och trädgård
2020-11-24 20:52
Nu finns det adventsgranar till försäljning hos Blomster och trädgård i Ljungbyholm.
Vanlig gran till en kostnad av 250:- och kungsgran för 450:-.

Hjärtligt välkommen att köpa dina adventsgran.

// Ljungbyholms GoIF
Fortsatta träningar för alla grupper födda -05 eller senare
2020-11-17 18:26

Eftersom det funnits tveksamheter vad gäller träningar för ungdomar efter regeringens beslut om att inte tillåta allmänna samlingar på fler än åtta personer, vill jag förtydliga föreningens policy i frågan. 


Folkhälsomyndigheten har varit tydlig med att ungdomar födda -05 eller senare ska fortsätta träna. Detta under förutsättning att man om möjligt kan träna utomhus och försöker undvika övningar med mycket närkontakt t.ex. brottning samt att man om möjligt klär om hemma


Det är ur ett folkhälsoperspektiv viktigt att ungdomar fortsätter träna. Detta är också något som Region Kalmar läns smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin var tydlig med vid sin information till föreningslivet den 12 november. Det är inte heller något som förändras av beslutet om åtta personer eftersom det beslutet handlar om allmänna samlingar och fortsatt är träningar för ungdomar födda -05 eller senare undantagna.


Fram till dess det kommer nya råd fortsätter vi alltså med träningar för dessa grupper som vanligt men försöker, om det är möjligt, att vara utomhus, klä om hemma och undvika övningar med mycket närkontakt. Detta gäller i första hand fram till 8 december, men kan komma att förlängas.


Se information på Svenska fotbollsförbundets hemsida: https://www.svenskfotboll.se/nyheter/serier/2020/11/skarpta-rad-for-fler-regioner/


Jan Martinsson

Ordförande

Ljungbyholms GoIF


Familjegymnastiken tar paus
2020-11-15 17:12
Pga. rådande omständigheter kring pandemin tar Familjegymnastiken paus från all verksamhet. Detta uppehåll gäller just nu tom den 7/2-2021.

// Ljungbyholms GoIF
Nyhetsbrev november 2020
2020-11-13 18:59

Nya Corona-regler
Jag tror inte att det gått någon förbi att folkhälsomyndigheten nu kommit med nya allmänna råd med anledning av den ökade smittspridningen. Det innebär bl.a. att träning och alla matcher ställs in för samtliga med undantag för de som är födda 2005 eller senare. Man avråder också från möten vilket innebär att alla sektionsmöten, styrelsemöten m.m. nu måste hållas on-line. 


Folkhälsomyndigheten betonar att det för folkhälsan är viktigt att unga kan fortsätta idrotta och tillåter därför träning för de födda 2005 eller senare, men att man bör om möjligt undvika övningar med allt för mycket närkontakt och om möjligt förlägga träningen utomhus.


Råden gäller fram t.o.m. den 8 december, men kan komma att förlängas. Förhoppningsvis följer alla råden så att den uppåtgående kurvan med smittade kan brytas och att vi kan få fira jul med nära och kära.


Skateparken ser ut att bli verklighet
Som vi berättat i tidigare nyhetsbrev så har ett antal ungdomar i Ljungbyholm skrivit ett medborgarförslag till kommunen för att skapa en skatepark på en av tennisbanorna nere vid konstgräset. Vi har därför skapat en skate-sektion i föreningen och börjat söka finansiering för att förverkliga idéen.


Den totala kostnaden för inköp av skate-ramperna är c:a 173.000:-. Vi har idag fått stöd från RF SISU Smålands anläggningsstöd med 94 489:-, Södermöre kommundelsnämnd aktivitetspott för ungdomar med 10.000:- och KLIRR (Kalmar kommun) med 10.000:--. Vi har också sökt medel från Kumulus "Action" (10.000:-)  och Sparbanksstiftelsen Kronans "Lokala pott" (47.300:-). Besked väntas i december. 


Om de båda ansökningarna till Kumulus och Sparbanksstiftelsen Kronan beviljas så är vi i stort sett i hamn. Det fattas då 1.190:-, men vi håller också kontakt med Kalmar kommuns kultur- och fritidsförvaltning samt Kalmar kommuns landsbygdsstöd. Båda dessa har lovat att ställa upp om det skulle behövas. Förhoppningsvis kan ramperna beställas i början av nästa år och vara på plats för Corona-säker skateing i april/maj.


Ravelliförsäljningen
Föreningens försäljning av Ravelliprodukter är nu i full gång och kommer att pågå under hela november. En möjlighet att redan nu beställa julklapparna på ett Corona-säkert sätt samt minska stressen inför jul. Beställda paket levereras till lucia dvs i god tid innan jul. Målsättningen är att sälja minst 250 paket vilket i så fall innebär att vi slipper betala frakten. Idag är vi uppe i 176 sålda paket.


Till försäljningen är det också kopplat en tävling där den som säljer flest paket får välja ut fyra paket från Ravellis produkter (värde 800:-), den som kommer tvåa väljer ut 2 paket (värde 400:-) och den som kommer trea 1 paket (värde 200:-). Ställningen just nu ser ut på följande sätt: 1. Ellie Åberg (21pkt), Maria Flisberg (18 pkt), Kristina Pettersson (18 pkt), Celina Nilsson (14 pkt), Kristian Kandenäs (13 pkt), Mikael Gustafsson (13 pkt).


Köp Julgranen av Ljungbyholms GoIF
Att köpa julgran av Ljungbyholms GoIF har blivit en tradition i samhället. Det är inte konstigt att det blivit så eftersom vi säljer lokalt producerade granar från Seve i Torsås där granarna huggs dagarna innan försäljning. I år sker försäljningen lördag/söndag 12-13 december kl. 10-14. Våra granar går också att köpa hos ”Blomster och trädgård” i Ljungbyholm och där kommer det finnas adventsgranar till försäljning, förutom kungsgranar och den traditionella varianten.

 

Ha det gott och stötta varandra i dessa märkliga tider.

 

/Jan Martinsson

Ordförande


Nyhetsbrev oktober 2020
2020-10-14 18:15

Innebandysäsongen igång
Innebandyn är just nu inne i en bra period med många nya spelare i laget och mycket bra uppslutning på träningarna. Säsongen har också börjat bra för vårt lag i div. 4 sydöstra och i lördagens premiär vann man hemma mot FBC Kalmarsund Ungdom B med 6-3. Nu väntar en bortamatch på lördag 17/10 kl. 14:00 mot Fliseryds IBK B i Fliseryds sporthall. Nästa hemmamatch är lördagen därpå dvs den 24/10 kl. 11:00 mot CL98IC B. Det är alltså gott om spelare i laget just nu men vi saknar personer som kan sitta i sekretariatet och servera i kiosken, framför allt vid ungdomslagens matcher. Intresserade kan höra av sig till innebandysektionens ordförande: Michael Edvardsson, 073 - 416 43 35, innebandysektion@ljungbyholmsgoif.se.


Ravelliförsäljningen

Föreningens försäljning av Ravelliprodukter börjar nu och kommer att pågå under hela november. En möjlighet att redan nu beställa julklapparna och därmed minska stressen inför jul. Beställda paket levereras till lucia dvs i god tid innan jul.


Ett antal av Ravellis produkter finns för påseende i klubbstugan och där finns också kataloger och beställningsbroschyrer. Kollektionen hittar du också på Ravellis hemsida:  https://www.ravelli.se/wp-content/uploads/2020/08/Ravelli_katalog_2020_08_Low-komprimerad.pdf . Varje säljare kan också skapa sin egen Ravelli webshop där vänner och bekanta kan gå in och köpa.

Du som inte finns med på säljlistan men gärna vill sälja kan kontakta mig: Jan Martinsson, jannemartin10@gmail.com , 072 223 10 26. Det finns all anledning att göra det eftersom det vankas fina priser till de tre som säljer flest paket. Den som säljer flest paket får välja ut fyra paket från Ravellis produkter (värde 800:-), den som kommer tvåa väljer ut 2 paket (värde 400:-) och den som kommer trea 1 paket (värde 200:-).


Försäljning av Idrottsrabatten
Nu i oktober säljer Ljungbyholms GoIF idrottsrabatt-häften för 100:- per häfte. För köparen är häftet en ren och skär vinst. De flesta handlar säkert för över 1.000:- redan nu under hösten/vintern, inte minst inför julen. Med 10 % rabatt på Coop och City Gross har man redan där tjänat in kostnaden för häftet. Man har sedan fram till slutet av mars att använda alla andra förmånliga rabatter. Alla kuponger finns dessutom i två exemplar, en fysiskt i häftet och en i den app man kan ladda ner. Vill du sälja eller köpa häften kan du kontakta: Daniel Wreibo, 0733777970, wreibo@telia.com.

 

Nycklar till gymnastiksalen på vift
Ljungbyholmsskolan har konstaterat att många nycklar till gymnastiksalen saknas och man förmodar att det är flera tidigare ledare i våra verksamheter som fortfarande har nycklarna kvar. Om du känner på dig att du har en nyckel till gymnastiksalen och inte längre leder någon verksamhet där så är skolan tacksam om du lämnar in den. Kontakta i så fall skolans biträdande rektor Mia Billmark, 0480-45 22 12, maria.billmark@kalmar.se

 

Vision och social målsättning i ”Röda tråden”
På föreningens hemsida hittar ni vårt viktigaste styrdokument ”Röda tråden” http://www.ljungbyholmsgoif.se/docs/205/4220/01.%20R%C3%B6da%20tr%C3%A5den%202017.pdf . Där kan man läsa om allt från föreningens historia till hur vi agerar när det gäller droger, alkohol, tobak, mobbing m.m.. Där finns också vår vision och värderingar när det gäller social verksamhet. Av dokumentet framgår följande:

Vision
Att erbjuda så många barn, ungdomar och vuxna som möjligt att vara aktiva i Ljungbyholms GoIF. Föreningens målsättning är att erbjuda ”Toppidrott på bredden” i kombination med visionen ”Så många som möjligt, så länge som möjligt”. Ljungbyholms GoIF vill förena topp och bredd, kvalitet och kvantitet, ge en meningsfylld och fostrande fritidssysselsättning samt utveckla idrottsliga förmågor till en eventuell framtida elitidrottssatsning.

Social verksamhet

  • Att fostra till ansvarskännande. Att visa respekt för regler och normer, både inom föreningen men även i samhället i övrigt, samt att respektera andra människor, både vuxna och barn. 
  • Utveckla barn och ungdomar samt tillsammans med vuxna ge dem en möjlighet till att finna gemenskap och ett rikt fritidsintresse byggt på ett aktivt medlemskap i föreningens verksamhet. 
  • Att skapa klubbkänsla där spelarna och övriga aktiva är stolta över Ljungbyholms GoIF och agerar på och bredvid planen som goda representanter för föreningen. 
  • Att de som slutar sin aktiva karriär återkommer till föreningen i form av ledare och/eller sponsorer mm. 
  • Att engagera så många som möjligt av ortens innevånare och skapa intresse för verksamheten.


Ha det gott!


Jan Martinsson
Ordförande

 

 

BLI MEDLEM
Gilla oss på Facebook
Nyheter från vår verksamhet
Familjegymnastik, 15/11 17:09 
Fotboll Senior herr, 14/11 15:21 
Fotboll Senior herr, 08/11 14:09 
Fotboll Senior herr, 01/11 16:10 
Fotboll Pojkar - 11/12, 23/08 12:10 
Fotboll pojkar/flickor - 15, 11/08 12:39 
 
Välkommen till en Säker och Trygg förening
_________________________
_________________________
Huvudsponsorer 2020
_________________________
Övriga sponsorer 2020