SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ljungbyholms GoIF

Bli medlem i Ljungbyholms GOIF
BLI MEDLEM
Välkommen till Ljungbyholms GoIF


"Så många som möjligt så länge som möjligt"


Seniorer får träna!!!
2021-04-30 14:16

Idag har det kommit ännu en förtydligande från Kulur- och fritidsförvaltningen vad gäller restriktionerna för träning för seniorer. I Kalmar kommun innebär det att personer födda 2001 och tidigare för närvarande inte kan träna inomhus vid kommunala anläggningar. Utomhusanläggningarna är däremot öppna för all föreningsverksamhet, dvs även för personer födda 2001 och tidigare så länge man följer folkhälsomyndighetens rekommendationer. INGA matcher eller tävlingar får dock genomföras.

Beslutet som är fattat gäller i första hand till den 16 maj eller tills något annat beslut/rekommendation kommer från antingen Region/Länsstyrelsen eller FHM/Regeringen.

 

 

Förtydligande om träningar och matcher
2021-04-30 10:29

I gårdagens nyhetsbrev blev informationen om rekommendationer för träningar och matcher minst sagt dubbeltydig, eftersom rekommendationerna från svenska fotbollsförbundet och de från Region Kalmar län inte är samma. I Kalmar län gäller fram till det kommer nya rekommendationer den 17:e maj följande: 

 • Inga matcher för vare sig ungdomar eller seniorer.
 • Inga träningar för seniorer (födda 2001 eller tidigare)

Ha det gott!

 

Janne

Nyhetsbrev April 2021
2021-04-29 14:12

 

Skateparken nu på plats

 

Ljungbyholm har nu en ny attraktion.

Nere vid konstgräset finns nu en Skatepark med flera ramper. Det blev möjligt tack vare ett medborgarförslag från ett antal ungdomar med Adam Nilsson i spetsen. Genom att bilda en sektion inom vår förening har vi kunnat söka bidrag från olika bidragsgivare och därmed kunnat finansiera parken.

 

Ett stort tack ska riktas till de som bidragit dvs Riksidrottsförbundets anläggningsstöd, Sparbankstiftelsen Kronan, Södermöre kommundelsnämnds aktivitetspott för ungdomar, KLIRR (Unik Kalmar), Kumulus action och Kalmar kommuns landsbygdsutvecklingspott. Men de som i första hand bör hedras är ungdomarna som tagit initiativet och under den senaste veckan lagt ner mycket arbete för att bygga ihop anläggningen.

I dessa pandemitider kan vi tyvärr inte hålla någon pampig invigning utan det får vänta till dess att verkligheten gör det möjligt.

Corona-pandemin och LGoIF

Vårt län är just nu hårt smittdrabbat och det innebär att det är viktigare än någonsin att följa följande råd från folkhälsomyndigheten. För att minimera risken för smitta gäller följande regler för personer födda 2001 eller tidigare:

 1. hålla avstånd till varandra,
 2. inte dela utrustning med varandra,
 3. när det är möjligt genomföra aktiviteten utomhus,
 4. undvika gemensamma omklädningsrum,
 5. resa till och från aktiviteten individuellt, och
 6. utföra aktiviteten i mindre grupper.

För barn/ungdomar födda 2002 eller senare gäller att enstaka matcher eller tävlingar får genomföras utomhus. Det innebär maximalt en match eller en endagstävling per lag och vecka och att matchen eller tävlingen genomförs lokalt eller med ett begränsat resande.

Dessutom gäller följande::

 • när det är möjligt hålla träningar och andra aktiviteter utomhus
 • minimera antalet personer som närvarar samtidigt eller på annat sätt undvika trängsel
 • avstå från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar, med undantag av sådan idrott som är yrkesmässig.

Hur blir det med matcher i vår?


Seriespel barn och ungdom

Pga rådande restriktioner börjar inte seriespel som planerat 1-2 maj. Följande gäller därför för serier för barn- och ungdomar (upp till 15 år):

 • 10-12 år: Matchspel tillåts inte innan 17 maj och förbudet kan komma att förlängas. Det finns inget krav på att ”spela ikapp” matcher.

 • 13-15 år: Planen är att seriestart sker så snart restriktionerna tillåter det. Matcher som är lottade under våren kommer dock att ske utan tabellräkning även för 13-15 år. Tabellräkning kommer ske med endast höstens omgångar som underlag i dessa åldersgrupper.

Det kommer inte vara tillåtet att flytta våromgångar till hösten – i övrigt tillåts matchflyttar när restriktionerna tillåter matcher.

Seriespel F/P16 och seniorer

Om inte restriktionerna lättat för matchspel senast den 22-23 maj spelas det enkelserier. Tillåts matchspel innan detta brytdatum spelas dubbelserier i alla senior och juniorserier. Säsongen förlängs då in i oktober månad. Detta gäller så länge det inte kommer nya beslut och förhållningsregler från folkhälsomyndighet och regering

Utegym

Som vi tidigare berättat arbetar föreningen för att få till ett utegym nere vid Biskopsskogens bollplaner i anslutning till motionsspåret. Vi har beviljats 150.000:- till ett utegym av Kalmar kommuns bygdepeng. Ett utegym med möjlighet att träna hela kroppen och dessutom tillgodoser skolans behov kostar cirka 240.000:-. Vi undersöker nu alla möjligheter att hitta kompletterande stöd. Om hela samhället går ihop så kanske individuella bidrag tillsammans med stöd från våra trogna sponsorer kan vara en väg. Alla ideer välkomnas.

Kryddförsäljning

Under april och maj säljer föreningen kryddor från ”Spicy Dream”. Försäljningen avslutas måndagen den 17 maj och kryddorna kommer att levereras i slutet av maj. Har du inte köpt, så passa på att förse dig inför grillsäsongen. Det handlar om högkvalitativa varor som lyfter grillningen till en helt ny nivå. Vill du beställa kryddor/grilloljor m.m. och inte har kontakt med någon säljare så kan du göra det på https://www.spicydream.se/s/TDDQADC-DDQEYP .

Idrottsrabatten

De som antecknat sig för att sälja idrottsrabatt-häften har nu fått ut sina häften. De flesta handlar säkert vid flera tillfällen för mer än 1.000:-. Med 10% rabatt på ICA Stinsen, Stora Coop och CityGross har man redan där tjänat in kostnaden på 100:-. Man har sedan fram till slutet av september att använda alla andra förmånliga rabatter. Alla kuponger finns dessutom i två exemplar, en fysiskt i häftet och en i den app man laddar ner. 

Till sist en vädjan och förhoppning i denna märkliga tid. Ta hand om varandra, håll fysisk distans och följ råden. 

Ha det gott!

Janne

 

Nyhetsbrev mars 2021
2021-03-29 14:20

Fotbollen drar igång

Coronapandemin fortsätter att påverka seniorfotbollen. Toyota cup som skulle ha spelats nu innan seriestarten ställs in helt, och de första två omgångarna av seriespelet förläggs till senare på säsongen. Det innebär att Ljungbyholm spelar sin första match den 28 april 18:45 på Fruskogsvallen mot Bergkvara AIF. Pandemireglerna om max åtta personer vid offentligt arrangemang innebär att matcherna än så länge måste spelas utan publik.

 

 

Fortsatta Corona-restriktioner för tävling och träning

Detta gäller även fortsättningsvis:

Ungdomar födda 2002 och senare kan träna både inomhus och utomhus i föreningsdriven, organiserad form. Åldersgruppen är undantagen från regeringens rekommendation om att stänga all offentlig verksamhet som inte är nödvändig.

Barn och ungdomars idrottsverksamhet ska fortfarande följa Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd samt pandemilagen. Det är vi som föreningen som ansvarar för att se till att ”smitt-säker träning” genomförs enligt RF:s rekommendationer och/eller respektive specialidrottsförbunds riktlinjer.

Matcher, läger, cuper och tävlingsverksamhet i kommunens inomhusanläggningar kommer även fortsättningsvis inte att kunna genomföras fram till den 11 april, då kommunen anser att detta är en alldeles för stor risk i nuvarande pandemi-läge.

Vuxna ingår som tidigare inte i regeringens rekommendation. I Kalmar kommun innebär det att personer födda 2001 och tidigare för närvarande inte kan träna inomhus vid kommunala anläggningar. Då varje kommun och region själva måste ta beslut i frågan, kan det därför se olika ut runt om i landet. I Kalmar kommun görs i dagsläget inga fler undantag.

Beslutet som är fattat gäller i första hand till och med den 11 april.

 

Färre unga idrottar under pandemin

 

Minskningen av idrottsaktiviteter bland unga blev allt tydligare under andra halvan av coronaåret 2020. Över en halv miljon färre idrottsaktiviteter och sex miljoner färre deltagartillfällen registrerades under 2020.

Den nedgång i LOK-stöd som syntes våren 2020 förstärktes under hösten. Under första halvåret 2020 var minskningen 8 procent. Under hösten tappade idrottsrörelsen ytterligare med en minskning på 14 procent av aktiviteter.

 

Minskningen ökar för varje åldersgrupp, från 7 år och uppåt. Åldersgrupperna 7–12 år och 13–16 år har tappat cirka 9 procent av antalet deltagartillfällen. För 17–20 år är minskningen 15 procent medan gruppen 21–25 år har tappat 21 procent. För personer med funktionsnedsättning över 25 år har deltagartillfällena gått ner med 44 procent.

 

Innebandy, gymnastik, handboll och basket tappar mest tillsammans med budo och kampsport. De idrotter som klarar sig bra är utomhusidrotter (fotboll), och de som är delvis av utomhuskaraktär och nyttjar hallar som ägs privat eller av förening  t.ex. ridsport och tennis. 

 

Årsmöte 21 mars

Söndagen den 21 mars genomfördes föreningen årsmöte, nu on-line. Verksamhetsberättelsen för 2020 genomsyrades självklart av Corona-pandemin och hur den påverkat föreningens verksamhet. Mycket har fått gå på sparlåga, men tack vare ekonomiskt stöd från kommunen och Riksidrottsförbundet är ekonomin i balans och vi har t.o.m. kunnat avsätta lite medel för att förhoppningsvis ha till en egeninsats till solceller på taket till klubbstugan, för att på så sätt göra en insats för klimatet och dessutom minska våra energikostnader.

En positiv händelse under året är att vi tillsammans med ungdomar i samhället sökt stöd för att skapa en skatepark nere vid konstgräset. Den kommer nu att levereras fredagen den 9:e april och efterföljande helg kommer föreningen att mobilisera för att bygga upp den. En skatesektion har också skapats, och Adam Nilsson blev på årsmötet formellt invald i styrelsen som sektionens representant.

 

Efter många års idogt arbete både som tränare, ledare och ordförande för innebandysektionen tackade i och med årsmötet Michael Edvardsson för sig som sektionens ordförande och ledamot i styrelsen. Han har dock lovat att även fortsättningsvis hålla i innebandyn på ungdomsnivå. I hans ställe valdes nu Johan Karlsson in i styrelsen som sektionens representant. Varmt välkommen till ett glatt gäng, Johan!

 

Den stora utmaningen är fortsatt att hitta personer beredda att ta ansvar i styrelsen. Många i styrelsen har varit med under många år och det behövs en förnyelse för att föreningen ska hållas levande, och utan styrelse kan föreningen inte existera.  Under året måste alla goda krafter samarbeta för att hitta nya personer villiga att axla ansvaret och väljas in på 2022 års årsmöte.

 

Föreläsningsvecka 12-15 april


RF-SISU anordnar en föreläsarvecka med många intressanta ämnen.

Här är upplägget:

 • Måndagen 12 april, kl. 19.00-20.00:
  ”Motivation och pepp” med Anneli Östberg. Riktar sig till unga aktiva men även alla som är intresserade.
 • Tisdagen 13 april, kl. 18.00-21.00:
  ”Styrelsens ansvar – särskilt i covid-19-tider” med Christer Pallin och Susanne Holmström. Riktar sig till styrelser i idrottsföreningar men även alla som är intresserade.
 • Onsdagen 14 april, kl. 19.00-20.00:
  ”Mitt barn på nätet” med Maria Dufva. Riktar sig till idrottsföräldrar och ledare men även alla som är intresserade.
 • Torsdagen 15 april, kl. 19.00:
  ”We Care, om ätstörningar, bemötande och hälsosamt ledarskap” med Angelica Avebjörk från Frisk & Fri. Riktar sig till ledare men även alla som är intresserade.

För mer information och anmälan (behövs bara på tisdagens föreläsning) följ länk här: https://www.rfsisu.se/smaland/Nyheter/varanyheter/Nyhetslista/inspirerandeforelasningsveckapafacebookiapril

 
Köp idrottsrabatt-häfte

De som antecknat sig för att sälja idrottsrabatt-häftet kommer nu få ut sina häften, och det är mycket viktigt att vi får alla 200 häften sålda.


För köparen är häftet en ren och skär vinst. De flesta handlar säkert för över 1.000:- redan nu inför påsken. Med 10% rabatt på Stinsen, Coop och CityGross har man redan där tjänat in kostnaden på 100:-. Rabatterna gäller fr.o.m. 1:a april och fram till slutet av september. Alla kuponger finns dessutom i två exemplar, en fysiskt i häftet och en i den app man laddar ner.

Vill du köpa eller själv sälja häften så kan du kontakta undertecknad Jan Martinsson 0722231026.

Ur ”Röda tråden” – Ljungbyholms ledstjärnor

 • Vi följer LGoIF:s röda tråd och verkar för att den skall förbättras och utvecklas.
 • Vi samarbetar med andra ledare och aktiva i LGoIF i positiv anda- för allas trivsel och klubbkänsla.
 • Vi arbetar för att ALLA ska vara välkomna till föreningen oavsett bakgrund eller förutsättningar.
 • Vi har en öppen dialog mellan aktiva och ledare för att undvika att missförstånd och att irritation uppstår.
 • Vi respekterar domarnas uppfattning.
 • Vi ser domarna och motståndarna som kompisar.
 • Vi fuskar inte. Vi spelar just.
 • Vi uppmuntrar till rent spel.
 • Vi hejar på vårt lag och hånar inte motståndarna.
 • Vi tackar motståndarna och domarna för spelad match.
 • Vi använder ett vårdat språk.
 • Vi uppträder på ett sportsligt och korrekt sätt både vid träning och match.,
 • Äldre uppträder som ett föredöme för yngre
 • Vi arbetar för att hålla sporten drogfri!

 

Ha det gott!

 

/Janne

BLI MEDLEM
Gilla oss på Facebook
Nyheter från vår verksamhet
Fotboll Senior herr, 15/03 19:18 
Fotboll Pojkar - 11/12, 12/03 12:44 
Fotboll Senior herr, 19/02 20:33 
Fotboll Senior herr, 14/01 15:06 
Fotboll Pojkar - 11/12, 04/01 11:16 
Fotboll Senior herr, 31/12 10:06 
 
Välkommen till en Säker och Trygg förening
_________________________
_________________________
Huvudsponsorer 2021
_________________________
Övriga sponsorer 2021