Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ljungbyholms GoIF

Bli medlem i Ljungbyholms GOIF
BLI MEDLEM
Välkommen till Ljungbyholms GoIF


"Så många som möjligt så länge som möjligt"


Nyhetsbrev december 2020
2020-12-10 21:08

2020 – ett annorlunda år för föreningen

Efter att vi under 2019 rustade föreningen för framtiden med renoveringar av omklädningsrum och förråd i klubbstugan vid Fruskogsvallen samt i Biskopsskogen har 2020, som allt annat i tillvaron, genomsyras av Corona-pandemin. Ungdomsverksamheten, både vad gäller fotboll och innebandy har varit mindre påverkat, men seniorverksamheten har gått på sparlåga.


Ett antal ungdomar tog dock under sommaren initiativet till ett medborgarförslag om skatepark ner vid konstgräset och under hösten har vi skapat en skatesektion i föreningen. Ett flertal ansökningar om finansiellt stöd har lett till att vi idag har de medel som gör att skateparken kan bli verklighet till våren. Det senaste bidraget kom från Sparbanksstiftelsen Kronan som beviljat 30.000:- till projektet.

 

Fr.o.m. 14 december möjligt att träna också för de födda 2004 eller tidigare
Folkhälsomyndighetens föreskrifter och nationella allmänna råd gäller i hela landet från den 14 december och tills vidare. Vissa av råden gäller specifikt för idrottsrörelsen och innebär att personer födda 2004 eller tidigare kan träna på ett sätt som minimerar risken för smitta om de:

  1. Håller avstånd till varandra,
  2. Inte delar utrustning med varandra,
  3. När det är möjligt genomför aktiviteten utomhus,
  4. Undviker gemensamma omklädningsrum,
  5. Reser till och från aktiviteten individuellt,
  6. Utför aktiviteten i mindre grupper.

Personer som är födda 2004 eller tidigare bör förutom ovanstående även avstå från att delta i läger, matcher, cuper och tävlingar. Föreningar bör avstå från att ordna eller delta i sådan tävlingsverksamhet.


Köp din julgran av Ljungbyholms GoIF 12-13 december

Jag hoppas att det inte undgått någon att Ljungbyholms GoIF som vanligt säljer julgranar och att de enligt traditionen är inköpta av Sewe i Torsås. Det innebär att de är huggna bara några dagar innan försäljning vilket garanterar hållbarhet långt över nyår. Försäljningen sker vid klubbstugan den 12:e och 13:e december kl. 10-14. Vi säljer både vanliga granar och kungsgranar liksom bingolotter till uppesittarkvällen.

Skulle du inte ha möjlighet att handla nu under helgen så finns våra granar också till försäljning på Blomster & Trädgård så länge lagret räcker.


När ni handlar julgran eller bingolotter hos Ljungbyholms GoIF vore vi mycket tacksamma om betalningen sker via swish då Ljungbyholms GoIF strävan är att vara en kontantfri förening.

Ravelliförsäljningen

Ravelliförsäljningen är nu avslutad. Totalt sålde vi 396 paket vilket ger ett netto till föreningen på över 21 000:-. Stort tack till alla er som jobbat med försäljningen, och ett alldeles extra stort tack till Jonas och Marie Olsson som med 34 sålda paket vann säljligan. God två kom Mikael och Anneli Gustafsson och tredjepriset delade mellan Maria Flisberg och Ellie och Sebbe Åberg. 

Köp Bingolotter till uppesittarkvällen

Som vanligt säljer föreningen Bingolotter till uppesittarkvällen. Du kan köpa i samband med julgransförsäljningen nu till helgen den 12-13/12. I vanliga fall har vi också funnits närvarande och sålt lotterna i Stinsen, men p.g.a. Coronapandemin har vi valt att inte vara där fysiskt utan personalen i Stinsen säljer våra lotter i kassan.

 

Inkomstbringande aktiviteter

För att kunna hålla medlems- och aktivitetsavgifter på en så rimlig nivå att det blir möjligt att svara upp mot vårt motto ”Så många som möjligt så länge som möjligt” så krävs det att föreningens aktiva ställer upp och bidrar till de inkomstbringande aktiviteterna. 2021 kommer vi att ha samma system som 2020 dvs varje aktiv/målsman till aktiv ställer upp på två aktiviteter varav Kalmar GP är obligatorisk, under förutsättning att den genomförs. Den andra aktiviteten väljer man själv bland de alternativ som erbjuds, bl.a. försäljning av julkalendrar, bingolotter (till jul och nyår), rabatthäften, Newbody och försäljning av toa- och hushållspapper samt hjälpa till vid Himlaspelen och Valborg. Precis som i år kommer föreningens ledare samlar in era val tidigt nästa år.

 

Bygdepeng 2021

Kommunen har beslutat att avsätta medel för Bygdepeng under 2021. Det innebär att det nu finns möjlighet att komma med idéer som det går att söka medel för att förverkliga. Maxbeloppet som kan sökas är 150 000:-. Idéer som vi diskuterat i styrelsen är utegym och en eventuell hundrastgård. Finns det intresserade som är villiga att engagera sig för att genomföra dessa, eller andra idéer, så är vi i styrelsen villiga att diskutera det med övriga föreningar i Ljungbyholm och lämna in en ansökan. Hör i så fall av er till mig: jannemartin10@gmail.com 072 - 223 10 26.

 

Tack och God Jul och Gott Nytt År

Tills sist vill vi i föreningens styrelse rikta ett stort varmt tack till alla er som bidrar och som gör vår förening till det den är, oavsett om ni är engagerade på fotbollsplanen, innebandyarenan, i styrelserummet, i lottkiosken eller någon annan stans i byn där föreningen gör sig påmind.

Ta hand om varandra på ett Coronasäkert sätt nu under helgerna och var rädda om er.

 

Önskar er alla en riktigt God Jul, och ett lika Gott Nytt År.

 

På återseende 2021

 

Jan Martinsson
Ordförande
Ljungbyholms GoIF

Välkommen att köpa din julgran hos Ljungbyholms GoIF
2020-12-01 17:49

Även försäljning hos Blomster & trädgård.
Adventsgranar hos Blomster och trädgård
2020-11-24 20:52
Nu finns det adventsgranar till försäljning hos Blomster och trädgård i Ljungbyholm.
Vanlig gran till en kostnad av 250:- och kungsgran för 450:-.

Hjärtligt välkommen att köpa dina adventsgran.

// Ljungbyholms GoIF
Fortsatta träningar för alla grupper födda -05 eller senare
2020-11-17 18:26

Eftersom det funnits tveksamheter vad gäller träningar för ungdomar efter regeringens beslut om att inte tillåta allmänna samlingar på fler än åtta personer, vill jag förtydliga föreningens policy i frågan. 


Folkhälsomyndigheten har varit tydlig med att ungdomar födda -05 eller senare ska fortsätta träna. Detta under förutsättning att man om möjligt kan träna utomhus och försöker undvika övningar med mycket närkontakt t.ex. brottning samt att man om möjligt klär om hemma


Det är ur ett folkhälsoperspektiv viktigt att ungdomar fortsätter träna. Detta är också något som Region Kalmar läns smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin var tydlig med vid sin information till föreningslivet den 12 november. Det är inte heller något som förändras av beslutet om åtta personer eftersom det beslutet handlar om allmänna samlingar och fortsatt är träningar för ungdomar födda -05 eller senare undantagna.


Fram till dess det kommer nya råd fortsätter vi alltså med träningar för dessa grupper som vanligt men försöker, om det är möjligt, att vara utomhus, klä om hemma och undvika övningar med mycket närkontakt. Detta gäller i första hand fram till 8 december, men kan komma att förlängas.


Se information på Svenska fotbollsförbundets hemsida: https://www.svenskfotboll.se/nyheter/serier/2020/11/skarpta-rad-for-fler-regioner/


Jan Martinsson

Ordförande

Ljungbyholms GoIF


Familjegymnastiken tar paus
2020-11-15 17:12
Pga. rådande omständigheter kring pandemin tar Familjegymnastiken paus från all verksamhet. Detta uppehåll gäller just nu tom den 7/2-2021.

// Ljungbyholms GoIF
BLI MEDLEM
Gilla oss på Facebook
Nyheter från vår verksamhet
Fotboll Senior herr, 14/01 15:06 
Fotboll Pojkar - 11/12, 04/01 11:16 
Fotboll Senior herr, 31/12 10:06 
Fotboll Senior herr, 15/12 20:00 
Fotboll Senior herr, 14/12 20:44 
Familjegymnastik, 15/11 17:09 
 
Välkommen till en Säker och Trygg förening
_________________________
_________________________
Huvudsponsorer 2021
_________________________
Övriga sponsorer 2021