Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ljungbyholms GoIF

Bli medlem i Ljungbyholms GOIF
BLI MEDLEM
Välkommen till Ljungbyholms GoIF


"Så många som möjligt så länge som möjligt"


Nyhetsbrev mars 2019
2019-03-27 20:49

Gröna planer
Dagar och kvällar blir allt ljusare, fler och fler syns göra vårfint i trädgårdarna och fotbollsplanerna börjar så smått bli spelbara. Än så länge håller spelarna till på konstgräset men vilken dag som helst så går det att nyttja gräsplanerna i Biskopsskogen. Som säkert de flesta läst i de lokala tidningarna så har någon saboterat Fruskogsvallen plan genom att köra runt med någon typ av motorfordon och göra stora sår i gräsmattan. Ett gediget arbete pågår nu för att få planen i fullgott skick till premiären den fredagen den 12 april kl. 18:30 mot Tvärskogs IF.


Vårt representationslag är f.ö. väl förberett och försäsongen har varit framgångsrik med idel vinster i Toyota cup. Precis som förra året går vi nu vidare till nästa omgång och möter där  Kalmar AIK, förmodligen den 6:e april.

 

Innebandy säsongen är över!

Innebandysäsongen slutade med att vårt representationslag tog en hedrande 5:e plats i div 4 södra. Den stora framgången är dock att vi nu äntligen också fått igång en aktiv innebandyverksamhet på ungdomssidan där två lag deltagit i pool- resp. seriespel under säsongen. Det finns stora planer inför kommande år med flera ungdomslag och dessutom uppstart av ett tjejlag. Mikael Edvardsson drar här ett omänskligt tungt lass så fler ledare och tränare välkomnas.

 

Valborg

Det uppskattade Valborgsmässofirandet har legat nere några år i brist på plats för arrangemanget när den tidigare platsen inte längre kunde användas. Vi söker nu polistillstånd för att arrangera årets Valborgsmässofirande på den bortre del av Biskopsskogens bollplaner d.v.s. den del som vi inte nyttjar för vare sig träning eller matchspel. 


Vi är mycket glada att kunna presentera kommunstyrelsens ordförande Johan Persson som årets valborgsmässotalare. Dessutom blir det som vanligt sång och musik, lotterier, pil- och bollkastning och servering.

 

Det är nu möjligt att bidra till Valborgsmässoelden genom att lämna sitt trädgårdsavfall vid elden. Den som kommer med släp kan ta sig in från Klinten-området och direkt efter bommen följer du sedan den grusade motionsslingan fram till den markerade plats där elden kommer att vara. Vi ber dig särskilt att inte köra med bil eller med släp över fotbollsplanerna.

 

Mer information om Valborg med hålltider mm kommer på hemsidan i april, så håll utkik.

 

Årsmötet

Söndagen den 24 mars genomfördes föreningen årsmöte. Av verksamhetsberättelsen för 2018 framgick att det varit ett mycket lyckat år för föreningen. Vi håller oss fortsatt över 400 medlemmar (408 för 2018) och ekonomin har varit i balans med en omsättning på 1,3 miljoner. Föreningens olika verksamheter fungerar mycket bra och det finns en stab av engagerade ledare och tränare i föreningen. Den stora utmaningen är fortsatt att hitta personer beredda att ta ansvar som ordförande, vice ordförande och kassör. Utan dessa funktioner kan föreningen inte existera. Vi som innehaft dess funktioner har lovat att fortsätta ett år till, men under året måste alla goda krafter samarbeta för att hitta nya personer villiga att axla ansvaret och väljas in på 2020 års årsmöte.

 

Valen till styrelsen innebar alltså att undertecknad (Jan Martinsson) fortsätter som ordförande ett år till. Detsamma gäller för Jens Rosenqvist som kassör. Vi har glädjen att presentera Johan Flisberg som ny sekreterare i föreningen. I övrigt blev det omval på följande poster på 2 år: Mikael Edvardsson (Innebandy), Kart-Johan Bodell (Fotboll senior dam), Sylve Åkerklint (Plan & fastighet). Dessutom valdes Carl Johansson som representant för fotboll senior herr på ett år. I styrelsen ingår också ungdomssektionens representant, Daniel Wreibo, som valdes på två år vid årsmötet 2018.

 

Renoveringar i Biskoppsskogen och Fruskogsvallen

Som vi berättat i tidigare nyhetsbrev så pågår renoveringen av omklädningsrummen i Biskopsskogen. Det är vår förhoppning att renoveringen ska vara avslutad inför de första matcherna i slutet av april. Det kommer att innebära väsentligt bättre förutsättningar för våra ungdomslag med nya fräscha lokaler samt en rejäl kiosk inrymd i byggnaden.


Renoveringen av omklädningsrum, domarrum och förråd i klubbstugan vid Fruskogsvallen pågår för fullt. Tack vare stora ideella insatser från ledare och spelare, och inte minst från byggledaren Jan-Åke Larsson, så ser vi ut att hålla tidsschemat. Det blir ett rejält lyft för i första hand seniorverksamheten men också för hela föreningen.

 

Till sist: Välkomna till premiären och årets derby på Fruskogsvallen mot Tvärskogs IF fredagen den 12:e april kl. 18:30.

 

/JanneNytt datum för årsmöte
2019-03-07 21:00
Föreningens tidigare planerade årsmöte ställs in och skjuts framåt några veckor. Nytt datum är satt till den 24 mars 2019, kl. 15.00 - ca 16.30. Medlemmar i föreningen hälsas välkomna.

// Ljungbyholms GoIF:s styrelse
Skadegörelse på Fruskogsvallen
2019-03-04 19:44
Någon gång under helgen den 1-3 mars, sannolikt fredag till lördagsnatten har någon/några tagit sig in på Fruskogsvallen vid föreningens klubbstuga i Ljungbyholm och kört på fotbollsplanen med någon form av motordrivet fordon, sannolikt med moped eller epa-traktor. Delar av planen är uppkörd och förstörd. Även skadegörelse av papperskorgar vid avbytarbåsen har skett. 

Föreningen ser så klar allvarligt på det inträffade, och framförallt känns det otroligt tråkigt och onödigt, inte minst med tanke på onödiga kostnader samt med tanke på allt det arbete som läggs ner helt ideellt på vår förening.

Har något sett eller hört något? Föreningen tar gärna emot information om någon sett eller hört något från kvällen/natten mot lördagen. Information tas gärna emot på info@ljungbyholmsgoif.se

Skadegörelsen är polisanmäld.

// Ljungbyholms GoIF


Årsmöte - Alla medlemmar hälsas välkomna
2019-02-20 20:14
Söndagen den 10 mars kl. 15.00 håller Ljungbyholms GoIF årsmöte i klubbstugan, Ljungbyholm för genomgång av räkenskaper och verksamhet för år 2018. Aktiva, förtroendevalda och stödmedlemmar hälsas hjärtligt välkomna. 

// LGoIF:s styrelse
Nyhetsbrev januari/februari 2019
2019-02-01 21:47

Fotbollen tar vid när innebandyn går mot säsongsavslut
Innebandysäsongen går mot sitt slut med fem omgångar kvar att spela. Vårt representationslag finns i mitten av tabellen och möter i nästa hemmamatch Mörbylånga GoIF den 9 februari kl. 12:00 i sporthallen. Fotbollen förbereder sig nu som nykomlingar i division fem och säsongsupptakten lovar gott efter bra spel och resultat i Nybro Open. Nu väntar många intressanta derbyn i div. 5 sydöstra mot södermörelagen BK Möre, Tvärskogs IF och IFK Påryd, men dessutom mot andra närliggande lag som Trekantens IF, Torsås/Norra Tång och Kalmar AIK. Första matchen blir mot Tvärskogs IF den 12 april kl. 18:30 – under förutsättning att planerna är spelbara då.

 

Nu fixar vi till våra lokaler

Som de flesta av er säkert redan känner till så pågår en renovering av omklädningsrum och förråd vid bollplanerna i Biskopsskogen. Förutom uppfräschning av omklädningsrum genom ommålning, nya mattor och nya duschar så kommer en toalett att installeras inne i byggnaden och dessutom tillkommer en kiosk som ungdomssektionen ska ansvara för. Arbetet finansieras huvudsakligen via investeringsbidrag från Kalmar kommuns kultur och fritidsförvaltning (88.500:-) samt Riksidrottsförbundets renoveringsstöd (30.000:-).


Vi kommer nu också att påbörja renoveringen av klubbstugan vid Fruskogsvallen, dvs den del som inte renoverades av IKEA för fyra år sedan. Det innebär att omklädningsrum, domarrum och förråd berörs. Jan-Åke Larsson har tagit på sig ansvaret att vara byggledare, vilket vi är oerhört tacksamma för. David Karlsson kommer sedan att ansvara för mobilisering av ideella krafter, vilket i första hand betyder herrseniorerna. Förhoppningen är att renoveringen ska vara klar till slutet av april när säsongen kör igång. Kalmar kommuns kultur- och fritidsförvaltningen svarar för 75% av renoveringskostnaden via sitt investeringsbidrag.

 

Medlems- och aktivitetsavgift 2019

Som ni säkert märkt har LGoIF gått över till ett nytt system kring medlems- och aktivitetsavgiftshantering. Denna modul i SportAdmin kallas för ”Kansliservice”. Det kansliservice hjälper föreningen med är att avisera nuvarande och nya medlemmar dessa avgifter. Något som tidigare tagit oss lång tid går nu betydligt enklare.

Du kan vid avisering välja att direktbetala med bankkort, via delbetalning eller via fakturering. Skulle du/ditt barn vara registrerad i vårt medlemssystem SportAdmin i flera grupper, exempelvis om man tillhör en fotbollsgrupp och en innebandygrupp så får man två aviseringar. Men, du kommer aldrig att kunna betala för mycket. Betalar du medlemskapet och aktivitetsavgiften via fotbollsaviseringen så kommer du bara kunna betala aktivitetsavgiften för innebandyn via den andra aviseringen, eftersom medlemsavgiften redan är betalad för året. Eftersom ”Kansliservice” är en nyhet i systemet kommer detta säkerligen att förbättras med tiden, även för LGoIF 😊.

 

Vi vill be dig att göra ditt val om betalning senast 190228. Görs inte något val innan dess försvinner du/ditt barn från föreningens medlemssystem och från de grupper man tillhör. Vill du inte längre delta? Det går självklart bra att även göra det valet via aviseringen.

Har du frågor om fakturering, hör gärna av dig till info@ljungbyholmsgoif.se

 

Medlemskort blir digitala

Historiskt sett har Ljungbyholms GoIF alltid delat ut medlemskort i fysisk form. Detta kommer i och med vårt medlemssystem att upphöra. Istället hittar du nu ditt medlemskort via SportAdmins medlemsapp. Så snart du betalat ditt medlemskap kommer du få tillgång till ditt medlemskort i digital form.

 

Medlemsappen hittar du där appar finns. Appen heter ”SportAdmin MedlemsApp”. Ange den E-postadress som finns angiven i ditt/ditt barns namn i SportAdmin. Du får då en engångskod via E-post. Ange den och logga in. Medlemskortet hittar du via ”hamburgermenyn” till vänster i appen. Vill du ändå ha ett i fysisk form, hör av dig till info@ljungbyholmsgoif.se

 

Via det digitala medlemskortet kommer du framöver att hitta erbjudanden via våra sponsorer.

OBS!! Du får tillgång till ditt medlemskort i digital form så snart du registrerat dig för ett betalningsalternativ för medlemskap.

 

Ny medlem – anmäl dig direkt till ett lag/en grupp

På vår hemsida, www.ljungbyholmsgoif.se kan du nu anmäla dig/ditt barn direkt till en grupp. Tidigare kunde du enbart anmäla till föreningen som sådan. Nu kan du alltså välja rätt lag/grupp direkt. En ledare tar sedan hand om din anmälan. Klicka på ”Bli medlem” på hemsidan om du vill använda funktionen.

 

Inkomstbringande aktiviteter
Föreningens Inkomstbringande aktiviteter rullar vidare och går in på fjärde året.

Inkomstbringande aktivitet går ut på att du som aktiv väljer en egen aktivitet att delta vid under året, jämte den obligatoriska aktiviteten som alla aktiva ska delta vid. Mer om det nedan.

 

Såhär gör du:

  • Läs igenom samtliga inkomstbringande aktiviteter nedan.
  • Gör ditt val av aktivitet.
  • Meddela din ledare i ditt lag/din grupp senast 190228 vilken aktivitet du vill delta vid. En aktivitet per person/per barn ska väljas/genomföras. Gör du inget eget val kommer din ledare att göra valet åt dig.
  • Om någon aktivitet blir fullbelagd kommer din ledare att återkomma med information där du behöver göra ett nytt val.

 

Obligatorisk aktivitet för alla aktiva i föreningen

Kalmar Grand Prix – föreningen kraftsamlar och tilldelar ett arbetspass per aktiv/målsman till aktiv som trafikvakt/funktionär på cykeltävlingen Kalmar Grand Prix som går av stapeln helgen den 2 till 4 augusti 2019. Schemaläggning sker under våren och distribueras till alla aktiva efter det.


Kan man inte delta under Kalmar Grand Prix-helgen ska detta meddelas ansvariga och annan aktivitet ska då ersätta. Annan aktivitet kan innebära arbete vid exempelvis konsert eller vid hjälp hos annan förening, exempelvis via IronMan eller liknande.

 

Inkomstbringande aktiviteter – att välja bland

  • Kryddor (säljstart feb/mars) - varje säljare får ett kitt med kryddkvarnar/burkar/oljor/såser snyggt paketerade i lådor, 5 kvarnar/produkter paketerade i varje låda. Lådor med olika kryddor och oljor tilldelas varje person. Dessa används som demo-ex för intresserade som vill beställa. En kartong med fem kvarnar kostar 100:- varav 30:- tillfaller föreningen. Försäljning under en begränsad 4-veckors period under våren, inför grillsäsongens start. Till er som väljer att sälja kryddor till släkten, till vänner eller på jobbet.

  • Valborgsfirande - sker den 30/4 i Ljungbyholm där vi samlas kl. 14.00 för att iordningsställa festplatsen. Återsamling kl. 18.00. Planeringsgrupp, risschema, försäljning, aktiviteter, slutstäd och eldvaktstider ska tillsättas.

  • Himlaspelen - under Kristihimmelsfärdsdagen (torsdag) spelar Ljungbyholms bostadsområden fotboll mot varandra och föreningen står för kringarrangemanget. Försäljning av kaffe, läsk, godis, fikabröd och korv med bröd/hamburgare. Även ansvar för upp- och nedmontering av tält mm där försäljningen sker.

  • Ravelli (säljstart okt) - under hösten 2019 kommer hela föreningen att sälja produkter från Ravelli, strategiskt med leverans innan jul. Varje säljare får en katalog att visa från samt beställningslista för varje kund att fylla i.

  • Bingolottos julkalendrar - försäljning av dessa kalendrar sker i november månad och är en viktig inkomstkälla för föreningen. 8 stycken kalendrar per person behöver säljas a 100:-.

  • Lotteriförsäljning vid Stinsen - merparten av tiderna i schemat kommer att läggas från mitten av november till slutet av december där huvudfokus blir runt uppesittarkvällen den 23 december.

 

Årsmöte den 10 mars kl. 15

Använd din möjlighet som medlem att påverka föreningen. Du kallas därför till föreningens årsmöte den 10 mars kl. 15:00 i klubbstugan. Här får du en redovisning av 2018 års verksamhet och ekonomiska utfall samt möjlighet att påverka valet av kommande styrelse. Fortfarande söker föreningen personer intresserade av att ingå i styrelsen samt till olika sektioner, fram för allt kiosksektionen. Anmäl ditt intresse till Karl-Henrik Elling 0708 87 37 37. Du är varmt välkommen till ett aktivt och glatt gäng.

 

Önskar er alla en god fortsättning på det nya året!

 

JanneBLI MEDLEM
Gilla oss på Facebook
Nyheter från vår verksamhet
Fotboll Flickor - 07/08, 31/03 17:40 
Fotboll Pojkar/Flickor - 11/12, 04/03 08:28 
Fotboll Senior herr, 15/01 12:26 
Fotboll Senior herr, 11/01 14:01 
Fotboll Senior herr, 11/01 13:59 
Fotboll Senior herr, 07/01 18:48 
 
Välkommen till en Säker och Trygg förening
_________________________
_________________________
Huvudsponsorer 2018
_________________________
Övriga sponsorer 2018