SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ljungbyholms GoIF

Bli medlem i Ljungbyholms GOIF
BLI MEDLEM
Välkommen till Ljungbyholms GoIF


"Så många som möjligt så länge som möjligt"


Nyhetsbrev januari 2022
2022-01-16 21:02

God fortsättning på det nya året.

 

Två år efter det första Coronafallet i Sverige så genomsyras verksamheten i föreningen fortfarande av pandemin. Utvecklingshelgen i Stufvenäs, som var planerad till den 29-30 januari, är framflyttad tre veckor. Mycket tyder dock på att den kan bli framflyttad ytterligare en månad såvida inte restriktionerna mildras.

 

Innebandylaget kan fortfarande spela. Restriktionerna innebär däremot att det krävs vaccinpass när det är mer än 50 åskådare, att samtliga åskådare är sittandes i sällskap om högst åtta personer och att måste vara minst en meter mellan sällskapen.

 

Fotbollen kan fortsätta träna men det finns en avrådan att delta i läger och cuper. Herrseniorerna i fotboll är igång och tränar med en god uppslutning. För våra damer i Team Södermöre är det träningsuppehåll under januari och februari för att sedan komma igång i slutet av februari med både träning och träningsmatcher.

 

Ingen vet hur pandemin och smittspridningen kommer att se ut under året. Vi måste därför planera för en framtid med restriktioner som både kan bli kraftiga eller lindrigare.

Familjegymnastiken drar igång den 13:e februari

Under förutsättning att restriktionerna gör det möjligt kommer vårens familjegymnastik att starta söndagen den 13 februari kl. 10:00-10:45 i Ljungbyholmsskolans gymnastiksal. Familjegymnastiken är en lekfull aktivitet där barnen bland annat får prova på redskapsbanor, lekar och bollsporter. På familjegymnastiken är du som vuxen med och deltar aktivt tillsammans med barnet som ska vara mellan 2-5 år. Ledare är som tidigare Tommy Liljeberg.

 

Medlems- och aktivitetsavgift 2022

Sedan två år tillbaka arbetar LGoIF med ett nytt system för medlems- och aktivitetsavgiftshantering. Det hanteras av en modul i SportAdmin som kallas för ”Kansliservice” och som hjälper föreningen att avisera avgifter för nuvarande och nya medlemmar. Arbetet att få in medlems- och träningsavgifter blev helt enkelt i det tidigare systemet allt för betungande. Nackdelen är den administrativa kostnaden som nu belastar dig som medlem. Vi hoppas dock på förståelse.

 

Du kan vid avisering välja att direktbetala med bankkort, via delbetalning eller via fakturering. Skulle du/ditt barn vara registrerad i vårt medlemssystem SportAdmin i flera grupper, exempelvis om man tillhör en fotbollsgrupp och en innebandygrupp så får man två aviseringar. Du ska enbart betala medlemsavgiften för en av dessa och du kommer aldrig att kunna betala för mycket. Betalar du exempelvis medlemskapet och aktivitetsavgiften via fotbollsaviseringen så kommer du bara kunna betala aktivitets-avgiften för innebandyn via den andra aviseringen, eftersom medlemsavgiften redan är betalad.

 

Vi vill be dig att göra ditt val om betalning senast 28:e februari. Görs inte något val innan dess försvinner du/ditt barn från föreningens medlemssystem och från de grupper man tillhör.

Vill du inte längre delta? Det går självklart bra att även göra det valet via aviseringen

 

Har du frågor om fakturering, hör gärna av dig till info@ljungbyholmsgoif.se

 

Vid årsmötet 2021 beslutades att höja medlemsavgiften från 150:- till 200:-. Då togs också beslut om att en s.k. sportlott (värde 50:-) ingår i medlemsavgiften. I sportlotten ingår bl.a. fyra rabattkuponger vilket, rätt använt, kan kompensera hela medlemsavgiften. Sportlottens rabattkuponger kommer att vara giltiga under perioden mars t.o.m. augusti och lotten kommer att distribueras till alla medlemmar innan mars månads utgång.

 

Medlemskort är nu digitala

Ditt medlemskort hittar du via SportAdmins medlemsapp. Så snart du betalat ditt medlemskap kommer du få tillgång till ditt medlemskort i digital form.

 

Medlemsappen hittar du där appar finns. Appen heter ”SportAdmin MedlemsApp”. Ange den E-postadress som finns angiven i ditt/ditt barns namn i SportAdmin. Du får då en engångskod via E-post. Ange den och logga in. Medlemskortet hittar du via ”hamburgermenyn” till vänster i appen. Vill du ändå ha ett i fysisk form, hör av dig till info@ljungbyholmsgoif.se

 

Via det digitala medlemskortet kommer du framöver att hitta erbjudanden via våra sponsorer.

 

OBS! Du får tillgång till ditt medlemskort i digital form så snart du registrerat dig för ett betalningsalternativ för medlemskap.

 

Inkomstbringande aktiviteter
Föreningens Inkomstbringande aktiviteter rullar vidare och går in på sjunde året. Genom ditt engagemang kan vi hålla medlems- och aktivitetsavgifter låga och därmed verka för vår devis "Så många som möjligt, så länge som möjligt". Systemet bygger på att du som aktiv väljer en egen aktivitet att delta i under året, jämte en av de två obligatoriska aktiviteten som alla aktiva ska delta i.

 

Såhär gör du:

 • Läs igenom samtliga inkomstbringande aktiviteter nedan.
 • Gör ditt val av aktivitet.
 • Meddela din ledare i ditt lag/din grupp senast 28/2 vilken aktivitet du vill delta i. En aktivitet per person/per barn ska väljas/genomföras. Gör du inget eget val kommer din ledare att göra valet åt dig.
 • Om någon aktivitet blir fullbelagd kommer din ledare att återkomma med information där du behöver göra ett nytt val.

 

Obligatorisk aktivitet för alla aktiva i föreningen

 • Kalmar Grand Prix. Pandemin gjorde att Kalmar GP, som var planerat att genomföras i maj i fjol ställdes in. I år har kommer elitloppet att enbart rikta sig till damer och genomföras den 29:e och 30:e juli. Vi har i kontrakt med Hansa Bygg Kalmar GP lovat att ställa upp med 45 trafikvakter/funktionärer under dagarna, så sätt gärna en bock i kalendern för sista helgen i juli.

 

Kan man inte delta under Kalmar Grand Prix-helgen ska detta meddelas ansvariga och annan aktivitet, t.ex. bemanning av kiosk på Guldfågeln arena, kan då ersätta. Annan aktivitet kan också innebära arbete hos annan förening, exempelvis vid IronMan eller liknande.

 

 

 • Kiosker på GFA under Kalmar FF:s matcher.
  Med ett minskat antal trafikvakter/funktionärer från c:a 80 till 45 på Kalmar GP behöver vi komplettera med ytterligare en obligatorisk aktivitet. Vi har blivit tillfrågade av Kalmar FF att ansvara för två av kioskerna på Guldfågeln Arena vid Kalmar FF:s matcher (totalt 15 stycken).

 

Vår tanke är att tre personer tar ansvaret att svara för en kiosk och att en av dessa deltar som ledare/ansvarig för kiosken vid varje match (det blir alltså fem matcher per ansvarig person). Vill du vara en av dessa ansvariga person? Hör då gärna av dig till Jan Martinsson 0722231024, jannemartin10@gmail.com

 

Utöver det behöver vi 4-6 personer vid varje match. Dessa kommer att läggas ut på våra lag/grupper där sektionsansvarig/ tränare svara för att kioskerna bemannas.

 

Som en stimulans och bonus, och för att också engagera övriga familjen/vänner, bjuder KFF varje person som deltar på två matchbiljetter till den match hen står i kiosken.

 

Något avtal med KFF är ännu inte skrivet men vi väntar oss ett svar från KFF i mitten av februari. För föreningen skulle ett avtal med KFF innebära en inkomst på cirka 50.000:- under året.

Inkomstbringande aktiviteter – att välja bland

 • Kryddor SpicyDream/Newbody. Försäljning under april/maj. Varje säljare säljer minst 7 paket.
 • Toa/hushållspapper. Försäljning under våren och hösten. Hjälp med att köra ut balarna till de som beställt.
 • Newbody/kryddor SpiceDream. Försäljning under oktober. Varje säljare säljer minst 7 paket.
 • Bingolottos julkalendrar - försäljning av dessa kalendrar sker i november månad och är en viktig inkomstkälla för föreningen. 10 kalendrar per person behöver säljas á 100:-.

 

Bygdepeng

Kommunens bygdepeng gör det möjligt att söka stöd för investeringar som samhällets invånare kan dra nytta av. Kravet är att projektförslaget är förankrat i byn. Vi ansökte i höstas om cirka 60.000:- för att skaffa solcellsdriven belysning vid utegymmet kompletterat med en grillplats och sittplatser. Ansökan ska nu kompletteras med besked om hur förslaget är förankrat i byn och beslut förväntas under mars.

 

 

Välkommen till ett nytt aktivt år i LGoIF

 

Janne Martinsson
Ordförande LGoIF

Medlemsavgift 2022 innebär vinstchans och rabatter
2022-01-02 21:14

Hej, och God fortsättning på 2022!

 

Ljungbyholms GoIF har till år 2022 höjt medlemsavgiften med 50:-, till totalt 200:-. I beslutet ligger även leverans till varje medlem av Sportlotten, värde 50:-/lott. Sportlotten innebär förutom vinstchans på skrapet, även 4 rabattkuponger. Vart dessa 4 rabatter gör sig gällande är dock ännu inte klart.

 

Ljungbyholms GoIF återkommer med information om rabatter på lotten, samt hur dessa lotter ska distribueras.

 

Altt gott.

 

Ljungbyholms GoIF

Nyhetsbrev december 2021
2021-12-16 18:47

Så här mot slutet av året kan vi konstatera att 2021, trots pandemin, varit ett framgångsrikt år för föreningen. Under året har vi vid sidan av all barn-, ungdoms- och seniorverksamhet bl.a.

 • Startat en Skatesektion och också invigt en uppskattad Skatepark nere vid konstgräsplanen.
 • Färdigställt ett utegym vid Biskopsskogens bollplaner.
 • Fått igång en fungerande innebandysektion som arbetat aktivt med sponsring, spelarrekrytering och kringarrangemang vid matcherna. Resultatet är att seniorlaget presterat en innebandy på en helt ny nivå och i halvtid stoltserar som serieledare utan att ha förlorat någon match.

Ekonomin i balans

Jag har i tidigare nyhetsbrev flaggat för att ekonomin varit extremt ansträngd efter minskade intäkter pga inställt Kalmar GP och sommarkonserter, samt kraftiga reparationskostnader på vår gräsklippare. Genom bl.a. goda medlemsinsatser vid försäljning av Newbody-produkter, julkalendrar och julgranar, samt inte minst Riksidrottsförbundets Coronakompensation till föreningen på 46.000:- har vi idag en ekonomi i balans.

 

Klimatsmart förening

Ljungbyholms GoIF vill vara en aktiv idrotts- och samhällsförening som tar ansvar både miljö/klimatmässigt och socialt. För att förbättra vårt klimatarbete vill vi arbeta med att förbättra avfallssorteringen vid våra kiosker, minska användning av fossila bränslen och energianvändningen. Vår målsättning är att under 2022 införskaffa sorteringskärl till våra kiosker i Sporthallen, Biskopsskogen och Fruskosvallen samt undersöka möjligheten att köpa in robotgräsklippare för att minska användningen av fossilt bränsle.

Men den stora satsningen under året är att sätta upp solceller på klubbstugans tak. Stugan är byggd i mitten av -70-talet och totalt konsumerar vi runt 50.000 kilowatt per år. En solcellsanläggning skulle kraftigt minska vårt klimatavtryck och också radikalt minska våra elkostnader. En solcellsanläggning förutsätter också byte av takpannor, läkt och papp. För att finansiera allt detta har vi ansökt om och fått stöd från Kalmar kultur- och fritidsnämnds investeringsbidrag med 498.000:- och från Kalmar kommuns miljöpeng med 150.000:-. Arbetet med att ta in offerter från takrenoverings- och solcellsföretag börjar nu.

Vi är oerhört tacksamma för det stöd vi får från kommunen. Vid kultur- och fritidsnämndens senaste möte delade man ut 15 miljoner i investeringsstöd till kommunens föreningar.

Det är få kommuner som så tydligt ser värdet av och så kraftigt prioriterar föreningslivet.


Säker och trygg förening

Ljungbyholms GoIF var en av de första föreningarna i kommunen som certifierades som ”Säker och trygg” förening. I år för 13:e gången. Som en del av det arbetet har vi efter modell från IFK Kalmar haft de första lagen som ingått i ”Skjut på debuten”-projektet där ungdomarna frivilligt skriver på kontrakt som innebär att de lovar att inte dricka alkohol, börja röka, använda droger eller doping fram till dess projektet avslutas 30 november det år de slutat nian. I det första laget i projektet (Pojkar 06) hade åtta spelare fullföljt kontraktet och kunde premieras vid en avslutande pizzakväll den 1:a december.

 

Det går fortsatt att köpa julgranar och Bingolotter till uppesittarkvällen

Missade du möjligheten att köpa en av föreningens julgranar förra helgen så är inte loppet kört. Blomster och trädgård säljer föreningens granar fram till jul, och under måndagen levererades 30 nya vackra granar dit.

Som vanligt säljer föreningen Bingolotter till uppesittarkvällen. I vanliga fall har vi funnits närvarande och sålt lotterna i Stinsen, men p.g.a. Coronapandemin har vi även i år valt att inte vara där fysiskt utan personalen i Stinsen säljer våra lotter i kassan.

 

Inkomstbringande aktiviteter

För att kunna hålla medlems- och aktivitetsavgifter på en så rimlig nivå att det blir möjligt att svara upp mot vårt motto ”Så många som möjligt så länge som möjligt” så krävs det att föreningens medlemmar ställer upp och bidrar till de inkomstbringande aktiviteterna. 2022 kommer vi att ha samma system som 2021 dvs varje aktiv/målsman till aktiv ställer upp på två aktiviteter.  

Vi har även i år slutit kontrakt med Hansa Bygg Kalmar GP där vi ska ställa upp med 45 trafikvakter/funktionärer den 29-30 juli. Det kräver en mobilisering i föreningen så sätt redan nu ett kryss i almanackan för datumet. Arrangemanget har i år ett annat upplägg vilket inneburit att vår insats blir mindre än tidigare år med mindre inkomst för föreningen. Vi hoppas kunna ersätta det med att vi tar ansvaret för två kiosker vid Kalmar FF:s matcher på Guldfågeln arena.  Det innebär att vi ska bistå med sex personer under 15 matcher dvs totalt 90 pass med en intäkt för föreningen på 45.000:-. Något avtal med Kalmar FF är dock inte tecknat.

Den andra aktiviteten väljer man själv bland de alternativ som erbjuds, bl.a. försäljning av julkalendrar, Sportlotten, Newbody (Kläder/kryddor), toa- och hushållspapper (både vår och höst) samt hjälpa till vid Himlaspelen och Valborg. Precis som i år kommer föreningens ledare samlar in era val tidigt nästa år.

 

Bygdepeng 2022

Kommunen har beslutat att avsätta medel för Bygdepeng även under 2022. Det innebär att det nu finns möjlighet att komma med idéer som det går att söka medel för att förverkliga. Maxbeloppet som kan sökas är 150.000:-. Finns det intresserade som är villiga att engagera sig för att genomföra någon idé, så är vi i styrelsen villiga att diskutera det med övriga föreningar i Ljungbyholm och lämna in en ansökan. Hör i så fall av er till mig: jannemartin10@gmail.com 0722231026.

 

Tack och God Jul och Gott Nytt År.

Tills sist vill vi i föreningens styrelse rikta ett stort varmt tack till alla er som bidrar och som gör vår förening till det den är, oavsett om ni är engagerade på fotbollsplanen, innebandyarenan, skateparken, utegymmet i styrelserummet eller någon annanstans i byn där föreningen gör sig påmind.

Ta hand om varandra på ett Coronasäkert sätt nu under helgerna och var rädda om er.

 

Önskar er alla en riktigt God Jul, och ett lika Gott Nytt År.

 

På återseende 2022

 

Jan Martinsson
Ordförande
Ljungbyholms GoIF

Julgransförsäljningen fortsätter hos Blomster och trädgård
2021-12-13 12:55

Som traditionen bjuder, under helgen den 11-12 dec således massor med julgranar vid klubbstugan i Ljungbyholm. Varmt tack till alla er som köpte julgran via Ljungbyholms GoIF.

 

Har du ännu inte köpt din gran? Ännu finns det granar kvar, som nu säljs via Blomster och Trädgård i Ljungbyholm. I dagarna levereras också ett 30-tal nya granar till just Blomster och Trädgård.

 

Varmt tack för ditt/ert stöd till Ljungbyholms GoIF.

BLI MEDLEM
Gilla oss på Facebook
Nyheter från vår verksamhet
Fotboll Senior herr, 09/11 20:15 
Fotboll Senior herr, 20/10 16:48 
Fotboll Pojkar - 11/12, 20/09 18:39 
Fotboll Flickor - 15/16, 26/08 20:35 
Fotboll Pojkar - 11/12, 20/08 14:53 
Fotboll Pojkar - 15/16, 19/08 22:44 
 
Välkommen till en Säker och Trygg förening
_________________________
_________________________
Huvudsponsorer 2021
_________________________
Övriga sponsorer 2021