Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ljungbyholms GoIF

Bli medlem i Ljungbyholms GOIF
BLI MEDLEM
Välkommen till Ljungbyholms GoIF


"Så många som möjligt så länge som möjligt"


Tack till Blomster och Trädgård i Ljungbyholm
2020-05-29 19:32
Ljungbyholms GoIF riktar ett stort tack till Blomster och Trädgård i Ljungbyholm, för gåvan och utsmyckningen av våra krukor vid entrén till klubbstugan. Det värmer extra mycket i ekonomiskt kärva tider. Tack!!
Kristihimmelfärdspromenaden - Resultat och vinnare
2020-05-25 18:48

Antalet deltagare steg något denna omgång vilket är väldigt roligt trotts det omväxlande vädret. Även denna omgång lyckades ingen med full pott på vuxenrundan men nämnas bör Sebastian Åberg och Therese Lundblad som lyckades bäst. På barnrundan verkade det vara enklare och många hade alla rätt. Slumpgeneratorn renderade detta utfall.

 

Vuxen:

Daniel Fernandez

Ann-Charlotte Åkerklint

Ann-Christine Kittel

 

Barn:

Jimmie Andersson

Jessica Åkerklint

Hanna Svensson


Vinsterna kommer delas ut under veckan och nästa tipspromenad väntas komma ut i slutet på midsommarveckan.


// Ljungbyholms GoIF

Tipspromenad under Kristihimmelfärdshelgen
2020-05-20 21:19

I dessa Corona tider tycker vi som förening att det är mycket viktigt med aktiviteter för att främja och bidra till folkhälsan. Att vistas utomhus och promenera mår alla bra av!

Vi välkomnar våren med digitala tipspromenader och ni kan gå dem med hjälp av appen Tipsrundan GPS Quiz.


Var samtidigt med i utlottningen av fina priser genom att swisha in en startavgift på 25 kr för vuxna och 10 kr för barn. För att delta i utlottningen av fina priser, skriv samma namn i swishen som i inskickandet av svarslappen. Rätt rad samt vinnare meddelas på Ljungbyholm Goifs hemsida söndag kväll 20200524


(Frågerundan är digital för att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer). Starten på tipspromenaden sker vid informationstavlan vid Biskopsskogen.

Du går tipsrundan med hjälp av kartan i appen som du laddar ner i din mobiltelefon och där svarar du även på frågorna. Det finns både vuxen- och barnfrågor.

Passa gärna på att plocka upp skräp om ni ser något längs med rundan.


Frågor? Maila DavidKelsoKarlsson@msn.com


// Ljungbyholms GoIF

Nyhetsbrev maj 2020
2020-05-16 21:08

LGoIF och ekonomin under Corona pandemin

I dessa tider kommer månadens nyhetsbrev uteslutande att handla om ytterligare tråkigheter, nämligen föreningens ekonomiska situation.

 

Med Valborg, Himlaspelen och Hansa Bygg GP inställt pekar föreningens ekonomi på ett minus på över 100.000:- i jämförelse med budget. Detta trots att vi fått 32.800:- i ”Corona”-kompensation från Kultur- och fritidsnämnden. Räddningsplankor var de fyra konserterna i Borgholm där vi nu fått besked att samtliga ställts in. Bara det innebär ett minus för föreningen på cirka 80.000:-. Alla sektioner har därför i uppgift att nu se över både intäkts- och utgiftssidan för att vi inte ska hamna i akuta likviditetsproblem.

 

Frågan hur vi ska kompensera för det stora inkomsttappet var uppe till diskussion på föreningens styrelsemöte den 11/5 och vi beslutade då följande:


När Hansa Bygg GP som den obligatoriska insatsen för alla fallit bort innebär det att alla aktiva/målsmän till aktiva måste välja ytterligare en av nedanstående aktiviteter för att rädda föreningens ekonomi:

 • Idrottsrabatthäften, säljperiod september/oktober (Obligatoriskt att sälja 10 häften)
 • Toa- och hushållspapper, säljperiod oktober (Säljs i tilldelat område i Ljungbyholm)
 • Ravelliprodukter, säljperiod november (Obligatoriskt att sälja 5 paket)
 • Julkalendrar, säljperiod november/december (Obligatoriskt att sälja minst 8 kalendrar)
 • Kvällsvandringar i Kalmar torsdagar och söndagar. Man vandrar två och två mellan kl. 17-21. (Deltagande i minst en vandring)

 

Online insamling

Ljungbyholms GoIF är en idrotts- och samhällsförening som i skrivandets stund har 411 medlemmar, de allra flesta barn och ungdomar. Som framgått tidigare så lider föreningen stora förluster i intäkter, framförallt när det gäller sponsring och inställda evenemang.

I och med dessa svåra tider ber Ljungbyholms GoIF dig om hjälp. Vi vore väldigt tacksamma för en ekonomisk gåva, oavsett storlek, allt är verkligen av stort värde.

Klicka på länken för att komma till funktionen för gåvor till vår gemensamma förening.

 https://insamling.sportadmin.se/f/ljungbyholms-goif/36

 

Skrivelse till Kultur- och fritidsnämnden

Som vi berättat om tidigare så har Kalmar kommun avsatt 5 miljoner för att stödja föreningslivet för att överleva Corona-pandemin. Fördelningen av medlen beslutas av kultur- och fritidsnämnden. Det är mycket glädjande att kommunen prioriterar föreningslivet när så många är i behov av extra stöd både inom näringslivet och som individer, men fördelningen av medlen väcker frågor och synpunkter.


För fotbollsföreningar har nämnden valt att fördela medlen enligt en schablon och inte utifrån urvalskriterier, vilket varit fallet för andra idrotts- och kulturföreningar. Effekten av schablonen är att:

 • Den inte ersatt fotbollsföreningarna utifrån förlorade intäkter pga Corona.
 • Den kraftigt prioriterar seniorfotboll i förhållande till barn- och ungdomsfotboll. 76,3% av de fördelade medlen har gått till seniorfotboll (680.000:- av 891.100:) och resterande 23,7% till barn- och ungdomsidrott (211.100:-)
 • Den kraftigt prioriterar seniorfotboll i högre divisioner i fallande skala från 100.000:- till en div. 1 förening till 10.000:- till förening som vår med lag i div. 6. 
Effekterna är att vår förening är kraftigt missgynnad vid fördelningen på följande sätt:

 • Stor inkomstförlust pga Corona-pandemin. Våra stora inkomstkällor ligger under perioden april-juli med Hansa Bygg GP, Valborg och Himlaspelen. Vi var den förening som fick procentuellt sämst utfall (12%) i förhållande till den inrapporterade intäktsförlusten.
 • Stor barn- och ungdomsverksamhet. Ljungbyholms GoIF har 2 seniorlag, ett i fotboll och ett i innebandy i de lägsta divisionerna, samt 17 barn- och ungdomslag, fem i innebandy och 12 i fotboll. I nuvarande fördelningssystem genererade det mindre medel än den förening som saknar ungdomslag men har ett seniorlag i div 4 med ett reservlag.
 • Flera sektioner. Det system som valts innebär att man definieras som antingen fotbolls- eller innebandyförening. Eftersom vi har både innebandy och fotboll samt gymnastik i programmet så räknas här bara fotbollen.
 • Föreningar med samhällsverksamhet. Vi arrangerar Valborgsmässofirande och Himlaspel, är en certifierad ”Säker och trygg” förening och har nu slutit avtal med våra spelare i P05, P06 och F06 enligt konceptet ”Skjut på debuten” för att motverka för tidig användning av alkohol, tobak, droger och doping. Något som inte räknas med vid fördelningen.
 • Egna planer och lokaler. Nämnden har beslutat att halvera seniortaxorna under perioden 1/5-31/7, något som bara gynnar de föreningar som bedriver sin verksamhet i eller på kommunala anläggningar, dvs inte LGoIF som har egna anläggningar.

Vi har förstått att kultur- och fritidsförvaltningen insett att nyckeltalen innebär att vi är extremt missgynnade och att man därför kan tänka sig att se på möjligheten att skjuta till ytterligare medel.

Vi har därför riktat en skrivelse till förvaltning och nämnd med en begäran om samtal för att  hitta en ersättningsnivå som kompenserar för den felbedömning som vi menar att vi utsatts för. Nämndens ordförande har svarat att de tittar på våra synpunkter och återkommer med besked om en mötestid så fort som möjligt. Vi ser alltså fram emot givande samtal med förvaltning och nämnd.

 

I rådande situation kavlar vi nu upp ärmarna och mobiliserar för att vi även efter pandemin ska ha en välmående och stark idrotts- och samhällsförening på orten.

 

Ta hand om er och era nära i dessa märkliga Coronatider!

 

Jan Martinsson

Ordförande

Ljungbyholms GoIF

 

Familjegymnastiken söker ledare
2020-05-10 09:32

Snart tar familjegymnastiken sommaruppehåll och inför uppstarten till hösten så behövs det nya ledare!

 

Vill du bli en av ledarna för familjegymnastiken? Ditt engagemang behövs!

 

I nuläget finns det en förälder som vill börja som ledare men det behövs fler för att det ska fungera bra. Det krävs inga särskilda förkunskaper och det är stor frihet för de som är ledare att bestämma upplägget.

 

Familjegymnastiken har varit väldigt populär de senaste 2,5 åren. Alltid full grupp och barn på kö in. Vi hoppas verkligen att denna aktivitet för föreningens minstingar ska få fortsätta finnas även framöver.

 

Tveka inte att höra av dig till oss så snart som möjligt om du är intresserad!

 

Med vänlig hälsning,

Ledarna för familjegymnastiken

 

Hanna, hanna82gustafsson@hotmail.com

Antje, anschreyer@gmx.de

Emma, emma_tingis@hotmail.com


BLI MEDLEM
Gilla oss på Facebook
Nyheter från vår verksamhet
Fotboll Pojkar - 11/12, 23/04 11:17 
Fotboll Pojkar/Flickor - 13, 05/04 21:01 
Fotboll Pojkar - 11/12, 09/02 13:15 
Fotboll Pojkar - 11/12, 07/01 13:52 
Fotboll Senior herr, 20/12 09:27 
Fotboll Senior herr, 20/12 09:17 
 
Välkommen till en Säker och Trygg förening
_________________________
_________________________
Huvudsponsorer 2020
_________________________
Övriga sponsorer 2020