SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ljungbyholms GoIF

Nyhetsbrev 2020



Januari 2020


Nytt årtionde -Vi står väl rustade

Under de senaste åren har vi skapat goda förutsättningar för föreningens fortsatta verksamhet. Lokalerna är nu i utmärkt skick efter förra årets renovering både i klubbhuset vid Fruskogsvallen och i Biskopsskogen, där inte minst kiosken blivit ett rejält lyft. Innebandyn är idag en etablerad verksamhet och fr.o.m. denna säsong har vi också flera lag igång på ungdomssidan. Damfotbollen inom Team Södermöre-samarbetet har nu många år på nacken och fungerar fortsatt förträffligt. Genom samarbetet med övriga idrottsföreningar i Södermöre kan vi hålla ungdomsfotbollen på en hög nivå. 


Samtidigt finns det också utmaningar. Vi ser att allt färre ungdomar väljer att spela fotboll och många seniorlag har lagt ner eller hittat samarbeten med andra föreningar. Antalet lag blir för varje år allt färre. Ungdomar har idag många aktiviteter att välja mellan och det handlar för föreningen om att hitta nya verksamheter som gör att vi fortfarande har ett existens-berättigande som en plats att trivas och utvecklas i. 


Den 8:e december hade föreningen en utvecklingsdag i Oskarshamn där vi bl.a. samtalade kring dessa frågor. En lista med tänkbara framtida aktiviteter arbetades fram och den dag det finns ledare så kan verksamheterna dras igång.  De 30-tal förslag som nämndes sträckte sig från jogging för barn, bordtennis, paddel, cykel och agility över vin/whiskeyprovning och musik/pubkvällar till kurser i dans, data och matlagning. Föreningen står öppen för den som vill starta en aktivitet. Vi vill vara en förening som gör livet i Ljungbyholm rikare för alla. 


Under utvecklingsdagen i Oskarshamn uppdaterade vi också delar av ”röda tråden” och i detta och kommande nyhetsbreven kommer vi att sprida information om det.

 

Medlems- och aktivitetsavgift 2020

Som ni säkert märkt gick LGoIF ifjol över till ett nytt system kring medlems- och aktivitetsavgiftshantering. Det hanteras nu i en modul i SportAdmin som kallas för ”Kansliservice”. Kansliservice hjälper föreningen med att avisera avgifter för befintliga och nya medlemmar. Det som som tidigare tagit oss lång tid och dränerat styrelse och ledare på energi är nu betydligt enklare. Baksidan av systemet är den administrativ kostnad som nu belastar dig som medlemmar. Vi hoppas dock på förståelse. Arbetet att driva in medlems- och träningsavgifter blev helt enkelt allt för betungande och nu sköts det av ”Kansliservice”.


Du kan vid avisering välja att direktbetala med bankkort, via delbetalning eller via fakturering. Skulle du/ditt barn vara registrerad i vårt medlemssystem SportAdmin i flera grupper, exempelvis om man tillhör en fotbollsgrupp och en innebandygrupp så får man två aviseringar. Men, du kommer aldrig att kunna betala för mycket. Betalar du medlemskapet och aktivitetsavgiften via fotbollsaviseringen så kommer du bara kunna betala aktivitets-avgiften för innebandyn via den andra aviseringen, eftersom medlemsavgiften redan är betalad. 


För att avisering ska fungera optimalt är det viktigt att betalning sker senast vid sista betaldatum. Görs inte något val innan dess försvinner du/ditt barn från föreningens medlemssystem och från de grupper man tillhör.

Vill du inte längre delta? Det går självklart bra att även göra det valet via aviseringen.


Har du frågor om fakturering, hör gärna av dig till info@ljungbyholmsgoif.se


Medlemskort är nu digitala

Historiskt sett har Ljungbyholms GoIF alltid delat ut medlemskort i fysisk form. Detta upphörde ifjol i och med det nya medlemssystemet. Istället hittar du nu ditt medlemskort via SportAdmins medlemsapp. Så snart du betalat ditt medlemskap kommer du få tillgång till ditt medlemskort i digital form.

 

Medlemsappen hittar du där appar finns. Appen heter ”SportAdmin MedlemsApp”. Ange den E-postadress som finns angiven i ditt/ditt barns namn i SportAdmin. Du får då en engångskod via E-post. Ange den och logga in. Medlemskortet hittar du via ”hamburgermenyn” till vänster i appen. Vill du ändå ha ett i fysisk form, hör av dig till info@ljungbyholmsgoif.se


Via det digitala medlemskortet kommer du framöver att hitta erbjudanden via våra sponsorer.


OBS!! Du får tillgång till ditt medlemskort i digital form så snart du registrerat dig för ett betalningsalternativ för medlemskap.


Ny medlem – anmäl dig direkt till ett lag/en grupp

På vår hemsida, www.ljungbyholmsgoif.se kan du nu anmäla dig/ditt barn direkt till en grupp. Tidigare kunde du enbart anmäla till föreningen som sådan. Nu kan du alltså välja rätt lag/grupp direkt.


Registerutdrag

Riksidrottsförbundet ar beslutat att alla som är anställda eller är ledare inom ungdomsidrotten eller innehar styrelseposter i idrottsföreningar ska visa upp ett begränsat registerutdrag från belastningsregistret. Man får registerutdraget genom att begära det på följande hemsida:

https://polisen.se/tjänster-tillstand/belastningsregistret/ovrigt-arbete-och-kontakt-med-barn/ 
Registerutdraget visas sedan upp för ordförande för ungdomssektionen (för ungdomsledare) eller för föreningen ordförande (för styrelsen).


Inkomstbringande aktiviteter

Föreningens Inkomstbringande aktiviteter rullar vidare och går in på femte året. De stora ombyggnationerna under 2019 har gjort att föreningens ekonomi för 2020 är ansträngd och de inkomstbringande aktiviteterna blir därför i år viktigare än någonsin.


Systemet bygger på att du som aktiv väljer en egen aktivitet att delta i under året, jämte den obligatoriska aktiviteten som alla aktiva ska delta i. Mer om det nedan.


Såhär gör du:

1.     Läs igenom samtliga inkomstbringande aktiviteter nedan.

2.     Gör ditt val av aktivitet.

3.     Meddela din ledare i ditt lag/din grupp senast 200228 vilken aktivitet du vill delta vid. En aktivitet per person/per barn ska väljas/genomföras. Gör du inget eget val kommer din ledare att göra valet åt dig.

4.     Om någon aktivitet blir fullbelagd kommer din ledare att återkomma med information där du behöver göra ett nytt val.


Obligatorisk aktivitet för alla aktiva i föreningen

Kalmar Grand Prix – föreningen kraftsamlar och tilldelar ett arbetspass per aktiv/målsman till aktiv som trafikvakt/funktionär på cykeltävlingen Kalmar Grand Prix som i år flyttats till den sista helgen i maj d.v.s. 29-31/5. Liksom under tidigare år så kommer Team Södermöre bemanna fredags den 29/5. LGoIF behöver där bara 6-8 personer som hjälper till att sätta upp staket mellan c:a kl. 7 - 12:30.

Lördagen sker den stora mobiliseringen då vi ska bemanna med mellan 80-100 trafikvakter/funktionärer. Vi uppmanar alltså alla medlemmar att försöka frigöra lördagen den 30/5 för att hjälpa till på GP:et. Det innebär att vi också uppmanar alla lag att undvika att lägga matcher den dagen.

Söndagen kommer vi bra att behöva bemanna med 10 personer. Schemaläggning sker under våren och distribueras till alla aktiva efter det.


Kan man inte delta under Kalmar Grand Prix-helgen ska detta meddelas ansvariga och annan aktivitet ska då ersätta. Annan aktivitet kan innebära arbete vid exempelvis konsert eller vid hjälp hos annan förening, exempelvis via IronMan eller liknande.


Inkomstbringande aktiviteter – att välja bland

1.     Idrottsrabatten (säljstart feb/mars) - varje säljare får 10 rabatthäften som säljs till ett pris av 100:-. Häftena är giltiga under tiden april-september och varje kupong kan användas två gånger, en gång som rabatt i häftet och en gång via en app. 

2.     Toa/hushållspapper – Försäljning under april.

3.     Ravelli (säljstart november) - under november 2020 kommer föreningen precis som tidigare år sälja produkter från Ravelli, strategiskt med leverans innan jul. 

4.     Bingolottos julkalendrar - försäljning av dessa kalendrar sker i november månad och är en viktig inkomstkälla för föreningen. 10 kalendrar per person behöver säljas a 100:-.

5.     Lotteriförsäljning vid Stinsen - merparten av tiderna i schemat kommer att läggas från mitten av november till slutet av december där huvudfokus blir runt uppesittarkvällen den 23 december.


Årsmöte den 15 mars kl. 15

Använd din möjlighet som medlem att påverka föreningen. Du kallas därför här till föreningens årsmöte den 15 mars kl. 15:00 i klubbstugan. Här får du en redovisning av 2019 års verksamhet och ekonomiska utfall samt möjlighet att påverka valet av kommande styrelse. Fortfarande söker föreningen personer intresserade av att ingå i styrelsen samt till olika sektioner, fram för allt trivselsektionen. Anmäl ditt intresse till Karl-Henrik Elling 0708 87 37 37. Du är varmt välkommen till ett aktivt och glatt gäng.


Ny drogpolicy i ”Röda tråden”

Föreningsverksamheten är byggd på ideell bas och syftar till gemenskap, fysisk och social fostran. För oss är det viktigt att våra barn och ungdomar utvecklas såväl i allmänhet och i sitt idrottande i synnerhet. Hur vi som vuxna och ledare agerar mot våra barn är viktigt i denna utveckling. Ett led i detta arbete är att ha en gemensam drogpolicy där föreningens gemensamma regler fungerar som riktlinjer och stöd för föreningens medlemmar.

Med anledning av detta har Ljungbyholms GoIF:s styrelse antagit följande ställningstagande och riktlinjer för området tobak, alkohol, narkotika och dopningspreparat.

 

Tobak

Tobak innefattar både snus och rökning. Vi uppmanar våra ungdomar att vara försiktiga vad gäller användning av snus men vår policy begränsas till rökning. Åldersgränsen är 18 år enligt svensk lag.

Vi tillåter inte att våra ungdomar röker under eller i anslutning till träning, tävling eller annan föreningsverksamhet.

Om vi skulle upptäcka att någon/några av våra ungdomar röker agerar vi på följande sätt:

• Samtal med berörd person och kontakt med vårdnadshavare.

Ansvaret för att dessa regler följs är ledarna och vårdnadshavarna. Ungdomarna har det personliga ansvaret att följa reglerna 

Som barn- och ungdomsledare är det viktigt att tänka på sitt ansvar och att man är en förebild för sina ungdomar. Under föreningsaktiviteter eller iklädd föreningskläder ska man avstå från att röka. Om vi skulle upptäcka att någon av våra ledare inte följer våra föreskrifter, agerar vi på följande sätt:

• Ledare/-styrelsesamtal med den berörde.

Ansvaret för att dessa regler följs är styrelsens och ledarnas.

 

Alkohol

Åldergränsen för att köpa alkohol är 18 år på restaurang och 20 år på systembolaget enligt lag. Vi tillåter inte att våra medlemmar under 18 år dricker alkohol.


Om vi skulle upptäcka att någon/några av våra ungdomar druckit alkohol gör vi på följande sätt:

• Samtal med berörd person och kontakt med vårdnadshavare.

• Vid misstanke om problem tar vi kontakt med sociala myndigheter.

Ansvaret för att dessa regler följs är ledarna och vårdnadshavarna. Ungdomarna har det personliga ansvaret att följa reglerna.

 

Som ungdomsledare och vuxen är det viktigt att tänka på sitt ansvar och att man är en förebild för sina ungdomar.

• Man får inte dricka alkohol under resor, läger och andra aktiviteter där man har ansvar för ungdomar.

• Man kommer inte berusad eller bakfull till träning, tävling eller annat möte.

• Man får inte dricka alkohol eller uppträda berusad i föreningens kläder.

 

Om vi upptäcker att någon av våra ledare bryter mot dessa regler gör vi på följande sätt:

• Enskilt samtal.

• Erbjuder stöd och hjälp

• Vid upprepade fall av berusning, avstängning från ledaruppdrag.

 

”Skjut på debuten”

För att minska användningen av alkohol bland våra ungdomar är föreningen en del av projektet ”Skjut på debuten” där föreningens ungdomar det år de fyller 13 frivilligt skriver kontrakt med föreningen att avstå alkohol fram till det år de fyller 16. Som belöning erhåller de då 1000.- från föreningen och 1.000:- från vårdnadshavare.

 

Välkommen till ett nytt aktivt år i LGoIF

Janne Martinsson
Ordförande LGoIF




Mars 2020


Innebandysäsongen snart över!

Innebandysäsongen går mot sitt slut och nu på lördag kl. 12:00 spelar vårt representationslag sin sista match då man möter Slätafly/SK IBK B i sporthallen. Laget ligger stabilt i mitten av serien och kommer oavsett resultatet att sluta på en 7:e plats. 

Som jag tidigare skrivit om så är den stora framgången att vi fått igång fem ungdomslag varav ett tjejlag i serie- och poolspel.  Mikael Edvardsson drar här ett omänskligt tungt lass så fler ledare och tränare välkomnas.


Fotbollen drar igång

Samma dag som innebandyn gör sin sista match, dvs nu på lördag, så inleder fotbollen säsongen med den första matchen i Toyota cup mot BT20. Matchen spelas på konstgräset i Mönsterås med start 12:15. Övriga lag i Ljungbyholms grupp är Läckeby och Rockneby. Matcherna blir en bra värdemätare på var laget står. Både BT20 och Läckeby återfinns kommande säsong i division 5 medan Ljungbyholm redan i primärmatchen den 23 april åter möter Rockneby hemma på Fruskogsvallen.


Valborg

Det uppskattade Valborgsmässofirandet har legat nere några år i brist på plats för arrangemanget när den tidigare platsen inte längre kunde användas, och förra året då eldningsförbudet innebar inställt firande. Vi söker nu, liksom ifjol polistillstånd för att arrangera årets Valborgsmässofirande på den bortre del av Biskopsskogens bollplaner d.v.s. den del som vi inte nyttjar för vare sig träning eller matchspel. 
Vi är mycket glada att kunna presentera Södermöre kommundels nya ordförande Magnus Uhr som årets valborsmässotalare. Dessutom blir det som vanligt sång och musik, lotterier, pil- och bollkastning och servering.

Det är nu möjligt att bidra till Valborgsmässoelden genom att dumpa sitt trädgårdsavfall vid elden. Den som kommer med släp kan ta sig in från Klinten-området och följer sedan den grusade motionsslingan fram till den markerade plats där elden kommer att vara.


Årsmöte 15 mars kl. 15:00 i klubbhuset

Söndagen den 15 mars genomförs föreningen årsmöte. Av verksamhetsberättelsen för 2019 framgår att det varit ett mycket lyckat år för föreningen. Vi håller oss fortsatt över 400 medlemmar med 417 för 2019. Föreningens olika verksamheter fungerar mycket bra och det finns en stab av engagerade ledare och tränare i föreningen. Den stora utmaningen är fortsatt att hitta personer beredda att ta ansvar i styrelsen. Utan styrelse kan föreningen inte existera.  Under året måste alla goda krafter samarbeta för att hitta nya personer villiga att axla ansvaret och väljas in på 2021 års årsmöte.


Röda tråden – Mobbing.

Under utvecklingsdagen i Oskarshamn den 7:e december gick deltagarna igenom vårt Röda-tråden dokument och gjorde då vissa förändringar. Bland annat avsnittet om mobbing uppdaterades och har nu följande lydelse:


Mobbing är när en eller flera personer trakasserar en annan person fysiskt eller psykiskt eller bägge delarna. Alla barn och vuxna har ansvar för att rapportera misstänkt mobbing.


Vi agerar på följande sätt.

·       Ledare och föreningen ska aktivt arbeta för att förebygga mobbing, exempelvis via tillit- och trygghetsövningar 

·       Mobbingsituationer ges högsta prioritet.

·       Vid minsta misstanke om barn som far illa ska åtgärd vidtas enligt följande:

o   Ledare i föreningen rätt att avvisa person som mobbar annan person/personer.

o   Ledare agerar direkt med samtal med de inblandade, en och en.

o   Ledare uppmanar mobbaren att ändra sitt beteende.

o   Det som hänt och vad som beslutats dokumenteras.

o   Vårdnadshavare informeras av ledare, både mobbarens och den mobbades.

o   Det som beslutats dokumenteras.

o   Om mobbningen inte upphör kallas mobbaren och den mobbade samt vårdnadshavare till samtal av ledare.

o   Om inte mobbingen därefter upphör kopplas styrelsen in, för vidare beslut.

 

Ha det gott!

 

/Janne




April 2020


Corona-pandemin och LGoIF

Precis som överallt annars just nu så kommer också detta nyhetsbrev att helt domineras av Corona-pandemin och hur den påverkar vår förening. Frågorna som har dykt upp är många. När får vi börja spela tävlingsmatcher igen? Kan vi fortsätta träna? Får vi spela träningsmatcher när spelare och publik är över 50 personer? Blir det några Himlaspel i år? Och inte minst – Hur påverkar pandemin föreningens ekonomi? Jag ska, så gott det nu går, försöka ge svar på frågorna.

 

Hur blir det med matcher i vår?
För herrseniorerna i vår förening och damseniorerna i Team Södermöre gäller att allt seriespel är framflyttat med preliminär start i juni. Serierna kommer att spelas som enkelserie dvs man möter de övriga lagen bara en gång antingen hemma eller borta och man kommer att följa höstomgångens spelschema. Herrseniorerna planerar att fortsätta träna under våren och spela träningsmatcher mot lag i vår geografiska närhet varannan helg. På hemsidan kommer det att finnas information om var och när matcherna spelas.

 

Team Södermöre kommer att träffa lag i Kalmars närhet för att skapa en träningsturnering med övriga lag fram till dess tävlingsmatcherna kan komma igång i juni. Avvaktan sker dock på nya direktiv från Folkhälsomyndigheten om träningsmatcher. När beslut är fattat kommer information att finnas på Team södermöres hemsida.

 

Alla ungdomsserier 10-16 år spelas som planerat från slutet av april. För de serier där resultat räknas, dvs för 13-16 år, kommer bara resultaten för höstens matcher att räknas och redovisas. Vårens matcher kan spelas enligt tidigare planer, men då som träningsmatcher så länge man följer myndigheternas råd och riktlinjer.

 

Det kan tyckas märkligt att det kan spelas matcher med publik samtidigt som det finns ett regeringsbeslut om att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med över 50 deltagare förbjuds. Skälet är att polismyndigheten beslutat tolka begreppet ”deltagare” som publik, vilket innebär att spelare, ledare och funktionärer inte räknas som deltagare. Så länge publiken uppgår till mindre än 50 personer så är det alltså okej att spela träningsmatcher.

 

Det finns heller inga restriktioner vad gäller träningar vilket innebär att lagen både på senior och ungdomssidan fortsätter att träna som tidigare.

 

Detta gäller så länge det inte kommer nya beslut och förhållningsregler från folkhälsomyndighet och regering.


Valborg och Himlaspelen

Som vi tidigare meddelat så är Valborgsmässofirandet inställt. Kristi Himmelsfärd ligger i år relativt sent (21/5) vilket gör att vi fortfarande har en förhoppning om att restriktionerna då ska ha lättat och att Himlaspelen ska kunna genomföras. Skulle det visa sig att den nuvarande regeln om förbud för mer än 50 personer att träffas gäller även i mitten av maj så ställs spelen självklart in.


Hur påverkas föreningens ekonomi

Precis som de flesta andra föreningar ser vi en dramatisk påverkan på föreningens ekonomi. Inställt Kalmar GP, Valborg, minskade sponsorintäkter, inga entréavgifter på matcher m.m. innebär ett tapp för föreningen på en bra bit över 100.000:-. För att föreningen inte ska komma i likviditetskris och eventuell på obestånd så behövs just nu en total mobilisering av alla krafter. Det innebär t.ex. att de som ännu inte betalat sina medlems- och träningsavgifter skyndsamt gör det och att samtliga tar ansvar för att följande inkomstbringande aktiviteter genomförs fullt ut.


Idrottsrabatten

De som antecknat sig för att sälja idrottsrabatt-häftet har nu fått ut sina häften, och det är mycket viktigt att vi får alla 350 häften sålda. Säljer vi samtliga häften innebär det en förtjänst på 21.700:-, lyckas vi inte sälja de sista 100 blir förtjänsten bara 12.500:-. Det är alltså på de sista 100 vi har den stora förtjänsten och därför är det helt centralt att vi slipper skicka tillbaka några osålda häften.


För köparen är häftet en ren och skär vinst. De flesta handlar säkert för över 1.000:- redan nu inför påsken. Med 10% rabatt på Stinsen, Coop och CityGross har man redan där tjänat in kostnaden på 100:-. Man har sedan fram till slutet av september att använda alla andra förmånliga rabatter. Alla kuponger finns dessutom i två exemplar, en fysiskt i häftet och en i den app man laddar ner.


Hushålls och toapapper

Ett nytt inslag för året i de inkomstbringande aktiviteterna är att sälja toa- och hushållspapper och den aktiviteten var planerad nu till våren. Som alla säkert märkt så är toa- och hushållspapper en av de varor som saknas i affärernas hyllor pga hamstring. I ett läge när affärerna inte får fram produkter så är det självklart omöjligt för oss att lyckas. Vi får därför skjuta upp den aktiviteten till hösten.


Sommarens konserter 

För att så långt som möjligt kompensera för förlusterna så kommer vi under sommaren att hjälpa till vid följande fyra konserter i Borgholm: 18/7 The Ark, 23/7 Tomas Ledin, 30/7 Veronica Maggio och 31/7 Ulf Lundell. Förutsättningen är naturligtvis att konserterna blir av. För varje konsert ska vi ställa upp med 6-10 man för ut- och inlastning samt 16 personer som värdar och stöd under och efter konserten. Totalt handlar det alltså om cirka 100 personer. Boka alltså in dessa datum i din kalender. Ledarna tar upp dina önskemål om vilken arbetsuppgift och konsert just du vill jobba på.


Regeringens 500 miljoner och kommunens 5 till idrotten.

Regeringen har, som ni säkert känner till avsatt 500 miljoner för att kompensera idrottens förluster pga Corona. Kalmar kommun har på motsvarande sätt avsatt 5 miljoner riktat till idrotten och kulturen. Det är många som kommer att slåss om pengarna och vi kommer självklart att klargöra våra förluster och hoppas självklart på viss kompensation. Samtidigt måste vi planera utifrån den nuvarande situationen vilket innebär att genomförandet av de inkomstbringande aktiviteterna är avgörande.


Preliminärt datum för årsmötet: 26 april kl. 15:00 i klubbhuset

Pga Coronakrisen och svårigheter att få fram nödvändiga årsmötesdokument har vi tvingats skjuta upp årsmötet två gånger. Vår förhoppning är nu att allt ska vara framme till slutet av månaden. Ett preliminärt datum är därför satt till söndagen den 26 april kl. 15:00 i klubbhuset.

 

Till sist en vädjan och förhoppning i denna märkliga tid. Ta hand om varandra, håll fysisk distans men fortsätt hålla digital kontakt med era äldre vänner och släktingar som sitter isolerade.

 

Ha det gott!

 

/Janne



Komplettering till nyhetsbrev April 2020


Coronapandemin
Coronapandemins förlopp gör att Folkhälsomyndigheten och med det Svenska fotbollsförbundets rekommendationer förändras dag för dag. Det som gäller just nu, och som vi planerar utifrån är följande rekommendationer som det Svenska Fotbollsförbundet publicerat idag den 3 april:

”SvFF konstaterar att myndigheten återkommande sagt att det är möjligt att spela träningsmatcher och SvFF utgår från att de fysiska kontakter som sker vid en fotbollsmatch, och de begränsade resor som sker vid (särskilt lokala) träningsmatcher, är hanterbara. Matcharrangören ska alltid beakta Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående idrott, bl.a. följande:

  • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.
  • Uppmana till att om möjligt byta om hemma före och efter match. 
  • Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv. 
  • Se till att det finns möjlighet till handtvätt eller handsprit och uppmana till god handhygien. 
  • Begränsa antalet åskådare eller på annat sätt undvika trängsel.

Det innebär att vi fortsatt planerar för träningsmatcher i enlighet med beskedet i april månads nyhetsbrev.


Idrottsrabatten

Den som tror sig kunna sälja häften, men inte antecknat sig för att göra det, kan kontakta Daniel Wreibo, 073 377 79 70 wreibo@telia.com. Han har fortfarande ett 30-tal som han gärna vill distribuera.


Jan Martinsson

Ordförande

Ljungbyholms GoIF




April/maj 2020


LGoIF och Corona pandemin
Som ni alla förstått så påverkar Corona pandemin fortsatt föreningens verksamhet. När hela samhället ställs om för att stoppa smittspridningen måste vi som förening dra vårt strå till stacken. Vi följer Smålands fotbollsförbunds rekommendationer vilket innebär följande:

 

  • Inga tävlings- och träningsmatcher för seniorer tillsvidare, dvs för spelare födda 2001 eller tidigare. Träningsverksamheten kan dock fortsätta under förutsättning att man håller sig under 50 personer inklusive ledare och övriga närvarande. För seniorerna på dam och herrsidan stryks hela våromgången. Höstomgången startar i juni och spelas som enkelserie.
  • Alla ungdomsserier 10-16 år kan spelas men vårens omgångar genomförs som träningsmatcher under förutsättning att båda föreningarna är överens. Nytt är att det Svenska fotbollsförbundet rekommenderar samtliga föreningar att uppmana intresserad publik att inte komma till matcherna. I Biskopsskogen är det inte ovanligt att flera matcher spelas samtidigt och det finns då stor risk att vi överstiger det totala antalet om 50 personer. Det är därför extremt viktigt att vi förvaltar den möjlighet att spela barn- och ungdomsmatcher – som vi trots rådande läge har fått förtroendet att göra – med största tänkbara ansvar. Självklart är det tråkigt för många föräldrar, släktingar och vänner att missa barnens matcher, men det är en i sammanhanget rimlig och nödvändig uppoffring som vi alla får acceptera.

Andra halvan av serierna kommer vara tävlingsgrundande i de serier 13-16 år där tabell och resultat redovisas.


Ekonomin!

Som många av er säkert såg i lördagens Barometern så är föreningens inkomstbortfall under pandemin betydande. Inställt Kalmar GP, Valborg och Himlaspelen samt inga entréavgifter och ingen kioskförsäljning innebär totalt minskade intäkter på cirka 200.000:- i förhållande till upprättad budget. Till detta kommer minskad sponsring, minskade tränings- och medlemsavgifter samt minskad uthyrning av sporthallen. Räddningsplankan är de fyra konserter i Borgholm i slutet av juli som vi innerligt hoppas kan genomföras. Till arrangörerna har vi meddelat att vi kan ställa upp med 6-10 man för ut- och inlastning samt 16 personer som värdar och stöd under och efter konserterna.


En annan viktig inkomstkälla är den försäljning av idrottsrabattshäften som pågår just nu. Sen hoppas vi naturligtvis att en del av det kommunala stöd på fem miljoner som avsatts till föreningslivet, och en del av det stöd Riksidrottsförbundet fått av regeringen på 500 miljoner, kan komma oss till del. Även om vi vet att det är många som sliter i pengarna och beskedet är att ”alla kommer att bli besvikna”.


Ny grupp startar för flickor och pojkar födda 2015.

Hjärtligt välkomna till Ljungbyholms GoIF´s nyaste och yngsta fotbollslag.

Kommande lördagar träffas man på Biskopsskogens bollplaner. Med start nu på lördag dvs den 2 maj 10.00. Tränarna utlovar mycket glädje, lek och bollspel.

Den som är intresserad av att komma och testa kan höra av sig till någon av ledarna.

Anton Hertzman, 073 – 588 05 86, anton.hertzman@outlook.com

Johannes Haglund, 073 – 550 92 58, haglund01@hotmail.com

Kalle Elmes, 072 – 220 85 04, kalle.elmes@skanska.se

Fredrik Pettersson Tingström, 073 – 267 57 74, fredrik.pettersson@elovent.se


Årsmötet

Söndagen den 26 april genomfördes föreningen årsmöte. Av verksamhetsberättelsen för 2019 framgick att det varit ett mycket lyckat år för föreningen. Vi håller oss fortsatt över 400 medlemmar (417 för 2019) och ekonomin har varit i balans med en omsättning på över 2,1 miljoner. Att omsättningen ökat med över en miljon beror självklart på renoveringarna av klubbstugor både i Biskopsskogen och på Fruskogsvallen. För att klara finansieringen hade vi bidrag från Kalmar kommun och Riksidrottsförbundet med över 600.000:-. Nya och fräscha lokaler har varit ett stort lyft för föreningen och att vi klarat detta, och samtidigt dressat upp samtliga lag med nya matchställ, med en ekonomi i balans är stort. Totalt gick föreningen cirka 14.000:- plus 2019. 


Föreningens olika verksamheter fungerar fortsatt mycket bra och det finns en stab av engagerade ledare och tränare i föreningen. Den stora utmaningen är som tidigare att hitta personer beredda att ta ansvar i styrelsen.

 

Valet till styrelse resulterade i följande:

Ordförande på ett år; Jan Martinsson

Kassör på ett år: Jens Rosenqvist

Sekreterare (ett år kvar): Johan Flisberg

Ordförande ungdomssektionen på två år: Daniel Wreibo

Ordförande fotbollssektionen herr på ett år: Johan Eriksson

Ordförande fotbollssektionen dam (ett år kvar): Karl-Johan Bodell

Ordförande plan och fastighetssektionen (ett år kvar): Sylve Åkerklint

Ordförande innebandysektionen (ett år kvar): Michael Edvardsson

Ledamot (två år) David Karlsson

Vi välkomnar alldeles speciellt David Karlsson in som ny ledamot och ny kraft i styrelsen.


Ta hand om er och era nära i dessa märkliga Coronatider!


Jan Martinsson

Ordförande

Ljungbyholms GoIF




Maj 2020


LGoIF och ekonomin under Corona pandemin

I dessa tider kommer månadens nyhetsbrev uteslutande att handla om ytterligare tråkigheter, nämligen föreningens ekonomiska situation.

 

Med Valborg, Himlaspelen och Hansa Bygg GP inställt pekar föreningens ekonomi på ett minus på över 100.000:- i jämförelse med budget. Detta trots att vi fått 32.800:- i ”Corona”-kompensation från Kultur- och fritidsnämnden. Räddningsplankor var de fyra konserterna i Borgholm där vi nu fått besked att samtliga ställts in. Bara det innebär ett minus för föreningen på cirka 80.000:-. Alla sektioner har därför i uppgift att nu se över både intäkts- och utgiftssidan för att vi inte ska hamna i akuta likviditetsproblem.

 

Frågan hur vi ska kompensera för det stora inkomsttappet var uppe till diskussion på föreningens styrelsemöte den 11/5 och vi beslutade då följande:


När Hansa Bygg GP som den obligatoriska insatsen för alla fallit bort innebär det att alla aktiva/målsmän till aktiva måste välja ytterligare en av nedanstående aktiviteter för att rädda föreningens ekonomi:

  • Idrottsrabatthäften, säljperiod september/oktober (Obligatoriskt att sälja 10 häften)
  • Toa- och hushållspapper, säljperiod oktober (Säljs i tilldelat område i Ljungbyholm)
  • Ravelliprodukter, säljperiod november (Obligatoriskt att sälja 5 paket)
  • Julkalendrar, säljperiod november/december (Obligatoriskt att sälja minst 8 kalendrar)
  • Kvällsvandringar i Kalmar torsdagar och söndagar. Man vandrar två och två mellan kl. 17-21. (Deltagande i minst en vandring)

 

Online insamling

Ljungbyholms GoIF är en idrotts- och samhällsförening som i skrivandets stund har 411 medlemmar, de allra flesta barn och ungdomar. Som framgått tidigare så lider föreningen stora förluster i intäkter, framförallt när det gäller sponsring och inställda evenemang.

I och med dessa svåra tider ber Ljungbyholms GoIF dig om hjälp. Vi vore väldigt tacksamma för en ekonomisk gåva, oavsett storlek, allt är verkligen av stort värde.

Klicka på länken för att komma till funktionen för gåvor till vår gemensamma förening.

 https://insamling.sportadmin.se/f/ljungbyholms-goif/36

 

Skrivelse till Kultur- och fritidsnämnden

Som vi berättat om tidigare så har Kalmar kommun avsatt 5 miljoner för att stödja föreningslivet för att överleva Corona-pandemin. Fördelningen av medlen beslutas av kultur- och fritidsnämnden. Det är mycket glädjande att kommunen prioriterar föreningslivet när så många är i behov av extra stöd både inom näringslivet och som individer, men fördelningen av medlen väcker frågor och synpunkter.


För fotbollsföreningar har nämnden valt att fördela medlen enligt en schablon och inte utifrån urvalskriterier, vilket varit fallet för andra idrotts- och kulturföreningar. Effekten av schablonen är att:

  • Den inte ersatt fotbollsföreningarna utifrån förlorade intäkter pga Corona.
  • Den kraftigt prioriterar seniorfotboll i förhållande till barn- och ungdomsfotboll. 76,3% av de fördelade medlen har gått till seniorfotboll (680.000:- av 891.100:) och resterande 23,7% till barn- och ungdomsidrott (211.100:-)
  • Den kraftigt prioriterar seniorfotboll i högre divisioner i fallande skala från 100.000:- till en div. 1 förening till 10.000:- till förening som vår med lag i div. 6. 
Effekterna är att vår förening är kraftigt missgynnad vid fördelningen på följande sätt:

  • Stor inkomstförlust pga Corona-pandemin. Våra stora inkomstkällor ligger under perioden april-juli med Hansa Bygg GP, Valborg och Himlaspelen. Vi var den förening som fick procentuellt sämst utfall (12%) i förhållande till den inrapporterade intäktsförlusten.
  • Stor barn- och ungdomsverksamhet. Ljungbyholms GoIF har 2 seniorlag, ett i fotboll och ett i innebandy i de lägsta divisionerna, samt 17 barn- och ungdomslag, fem i innebandy och 12 i fotboll. I nuvarande fördelningssystem genererade det mindre medel än den förening som saknar ungdomslag men har ett seniorlag i div 4 med ett reservlag.
  • Flera sektioner. Det system som valts innebär att man definieras som antingen fotbolls- eller innebandyförening. Eftersom vi har både innebandy och fotboll samt gymnastik i programmet så räknas här bara fotbollen.
  • Föreningar med samhällsverksamhet. Vi arrangerar Valborgsmässofirande och Himlaspel, är en certifierad ”Säker och trygg” förening och har nu slutit avtal med våra spelare i P05, P06 och F06 enligt konceptet ”Skjut på debuten” för att motverka för tidig användning av alkohol, tobak, droger och doping. Något som inte räknas med vid fördelningen.
  • Egna planer och lokaler. Nämnden har beslutat att halvera seniortaxorna under perioden 1/5-31/7, något som bara gynnar de föreningar som bedriver sin verksamhet i eller på kommunala anläggningar, dvs inte LGoIF som har egna anläggningar.

Vi har förstått att kultur- och fritidsförvaltningen insett att nyckeltalen innebär att vi är extremt missgynnade och att man därför kan tänka sig att se på möjligheten att skjuta till ytterligare medel.

Vi har därför riktat en skrivelse till förvaltning och nämnd med en begäran om samtal för att  hitta en ersättningsnivå som kompenserar för den felbedömning som vi menar att vi utsatts för. Nämndens ordförande har svarat att de tittar på våra synpunkter och återkommer med besked om en mötestid så fort som möjligt. Vi ser alltså fram emot givande samtal med förvaltning och nämnd.

 

I rådande situation kavlar vi nu upp ärmarna och mobiliserar för att vi även efter pandemin ska ha en välmående och stark idrotts- och samhällsförening på orten.

 

Ta hand om er och era nära i dessa märkliga Coronatider!

 

Jan Martinsson

Ordförande

Ljungbyholms GoIF




Juni 2020


Ekonomin under kontroll

I tidigare nyhetsbrev har jag uttryckt min ängslan för föreningens ekonomi p.g.a. stora förluster under Corona-pandemin, något som också ledde till en artikel i ”Barran”, vilket säkert många av er uppmärksammat. Det känns nu fantastiskt skönt att kunna meddela att ekonomin åter är säkrad. Detta tack vare mångas insats. I första hand handlar det naturligtvis om kommunen där Kultur- och fritidsförvaltningen kunde konstatera att vi blivit klart missgynnade av fördelningen av medel till föreningslivet p.g.a. Corona-pandemin. Efter att ha gått igenom vad andra föreningar fått beslutade ordföranden för Kultur- och fritidsnämnden att vi skulle ersättas med ytterligare 60.000:- förutom de 32.800:- som vi erhöll vid den första fördelningen. Med dessa pengar menar vi att vi fått en ersättning som ligger i paritet med övriga fotbollsföreningar och vi är oerhört glada och tacksamma för det beslutet. 

Igår dvs den 15 juni fick vi också besked när det gäller fördelningen av medel från Riksidrottsförbundet, dvs vår del av de 500 miljoner som regeringen avsatt till föreningslivet. Vi fick där ytterligare 29.000:-, vilket gör att vi nu är förbi den akuta ekonomiska krisen. 

Styrelsen vill samtidigt rikta ett stort tack till de som bidraget via vår digitala insamling. Det stora engagemanget visar föreningens starka förankring på orten och den betydelse föreningen spelar för bygden.

 

Vi vill också rikta ett speciellt tack till Widéns Åkeri som skänkt föreningen två 9-manna-fotbollsmål, vilket innebär att vi nu kan spela 9-manna-fotboll både på Fruskogsvallen och i Biskopsskogen.

Den akuta ekonomiska krisen är alltså över men fortfarande har vi en bit kvar innan ekonomin är i balans utifrån årets budget. Det innebär att de extra inkomstbringande aktiviteter som planerats som ersättning för Kalmar GP och inställda konserter behöver genomföras fullt ut och att den digitala insamlingen fortsätter. Den som vill skänka en gåva till föreningen klickar på följande länk för att komma till funktionen för gåvor till vår gemensamma förening.  https://insamling.sportadmin.se/f/ljungbyholms-goif/36

 

Nya aktiviteter i inkomstbringande aktiviteter

Som kompensation för Kalmar GP och inställda sommarkonserter genomför vi just nu följande aktiviteter:

  • Trygghetsvandringar i Kalmar. Föreningar som är certifierade som ”Säker och trygg förening” har erbjudits att delta på trygghetsvandringar i Kalmar söndagar till torsdagar kl. 17-21 under nio tillfällen i sommar. Aktiviteten är redan fullbokad av föräldrar från ungdomssektionen.
  • Publikvärdar på Guldfågeln arena. BK Möre har huvudansvaret för att bemanna med publikvärdar på Guldfågeln arena under Kalmar FF:s matcher. Eftersom de haft svårt att fylla alla positioner har vi tackat ja till att bemanna med fem personer vid samtliga matcher. Detta gäller självklart först när det blir tillåtet med publik på matcherna. Uppgiften består huvudsakligen i att scanna biljetter vid entrén samt i övrigt hänvisa publiken till rätt platser. I övrigt har man möjlighet att se matchen samt serveras korv och kaffe i pausen. Den som är intresserad att ta något pass kan kontakta Johan Eriksson, johan92eriksson@hotmail.com Mobil: 0734246796.
  • Inventering på ECO 30:e augusti. Vi har fått erbjudande om att hjälpa till med 10 personer till inventering på ECO i Kalmar den 30 augusti. Varje pass är mellan 6-7 timmar. Intresserade kan anmäla sig till David Karlsson davidkelsokarlsson@gmail.com Mobil: 073 0662208

Familjegymnastiken har nya ledare till hösten

Under de senaste tre åren har Hanna Gustafsson, Emma Tingström, Antje Schreyer och Sanna Skånberg varit ledare för familjegymnastiken. När deras barn nu vuxit ur verksamheten lämnar de över till Tommy Liljeberg som startar upp verksamheten igen till hösten.

Ett stort tack ska riktas till Hanna, Emma, Antje och Sanna för stort engagemang och väl genomförd verksamhet för våra allra minsta medlemmar samtidigt som vi nu hälsar Tommy välkommen som ledare i föreningen.

 

Tipspromenad under Midsommar

De populära digitala tipspromenaderna vid Biskopsskogens motionsspår fortsätter nu under midsommarhelgen. Genom att ladda ner appen Tipsrundan GPS Quis och söka sig till informationstavlan vid Biskopsskogens fotbollsplaner så dyker den första frågan upp i mobilen. Sen är det bara att följa kartan i mobilen till nästa fråga. Det finns både vuxen- och barnfrågor.

 

Genom att swisha in en startavgift på 25 kr för vuxna och 10 kr för barn är du med i utlottningen av fina priser. Skriv samma namn i swishen som i inskickandet av svarslappen så är du med i utlottningen. Rätt rad samt vinnare meddelas på Ljungbyholm Goifs hemsida söndag kväll 21:e juni.

 

Passa gärna på att plocka upp skräp om ni ser något längs med rundan.

 

En lång, skön och avslappnande sommar önskar vi i styrelsen alla våra medlemmar.

 

Håll avstånd och ta hand om varandra.

 

Jan Martinsson

Ordförande

Ljungbyholms GoIF




Augusti 2020


För oss som är föreningsaktiva har den här sommaren varit något vi inte upplevt tidigare. Inga fotbollsmatcher på seniornivå, inga konserter eller andra arrangemang att jobba på, och inga längre resor. Å andra sidan är vi många som säkert utnyttjat tillfället att lära känna alla smultronställen i närområdet. Många har vandrat på de lokala vandringslederna eller cyklat i omgivningarna och stränderna har varit välbesökta. Men nu börjar sommaren lida mot sitt slut även om de sista dagarna har bjudit på högsommarvärme. Dags alltså att dra igång höstens verksamheter med full kraft.


Fotbollen äntligen igång – och med publik

Nu har seriespelet för vårt herrseniorlag äntligen kommit igång. Eftersom det endast blir en höstsäsong så kommer varje match att vara extremt viktig. Totalt väntar nio matcher som börjar med två hemmamatcher, den första igår dvs den 13/8 med seger med 3-1 mot Persnäs och sedan nästa torsdag dvs den 20/8 då match mot Degerhamn väntar. Matchstart 19:00.


Vårt gemensamma damlag i Team Södermöre har redan spelat tre matcher i div. 2 sydöstra med en vinst, en förlust och en oavgjord som resultat. Även B-laget i div. 3 är igång med seriespelet med en vinst och en förlust hittills.


Enligt Svenska Fotbollsförbundet beslut för breddidrott kan vi nu ta emot 50 personer i publiken. Det gäller alltså både för senior- och ungdomsmatcher. Handsprit kommer att finnas på plats och vi uppmanar alla att hålla social distansering i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Med i genomsnitt 43 personer i publik på våra herrseniormatcher under förra året så bedömer vi att begränsningen på 50 inte kommer att bli något problem.


Fotbollsskolan

Årets fotbollsskola genomfördes den 10-14 augusti med över 50 deltagare, vilket var nästan dubbelt så många som förra året. Ledarna för F-09/10 och P-11/12 organiserade och mycket uppskattade ledare var flickorna i F-06. Styrelsen vill rikta ett stort och varmt tack för en väl genomförd och mycket uppskattad fotbollsskola.


Sporthallen stängs under fyra veckor

Sporthallen kommer att vara stängd vecka 35 till 38 för ombyggnation vilket fram för allt kommer att påverka innebandyn. Vår förhoppning är att viss träning och eventuella träningsmatcher kan flyttas till Trekantens sporthall under ombyggnationen.

 

Familjegymnastiken drar igång.

Familjegymnastiken är en av föreningens populära verksamheter och just nu är gruppen full, men den som vill kan ställa sitt barn i kö. Vi hälsar Tommy Liljeberg varmt välkommen som ny ledare för verksamheten. Söndagen den 30 augusti startar hösten verksamhet och som vanligt är det gympasalen mellan kl. 10-10.45 som gäller.

 

Upplägget blir i huvudsak detsamma som tidigare med huvudfokus på hinderbanan men även åldersadekvata lekar där ni vuxna deltar aktivt tillsammans med era barn. Om du sedan tidigare finns med i gruppen men redan nu vet att ni inte kommer vara med i höst, meddela i så fall ledaren så fort som möjligt via e-post tommy.liljeberg@gmail.com så platsen kan erbjudas till något annat barn. Den som har frågor kan kontakta Tommy via mail.

Så kan du bidra till föreningens ekonomi utan egen insats!

Föreningen har några samarbeten som innebär att föreningen, och i några fall också du, tjänar pengar bara genom att du är medlem.


Flügger färg

När du handla i Flüggers butik i Kalmar uppger du att du är medlem i Ljungbyholms GoIF. Du får då 20 % rabatt på hyllpris på alla Flüggerprodukter. Rabatten kan inte kombineras med andra erbjudanden, andra rabatter eller beställningsvaror. Föreningen får sedan 5% på alla de köp som genomförts i föreningens namn under året.

 

Svenska spel

Genom Svenska Spels ”Gräsroten” kan alla som har ett spelkort eller spelkonto bidra till föreningens kassa. Uppge Ljungbyholms GoIF som din favoritförening i spelbutiken, på webben eller i mobilen. Varje gång du sedan spelar hos Svenska Spel får Ljungbyholms GoIF poäng som sedan omvandlas till rena pengar. Totalt fördelar Svenska spel hela 50 miljoner kronor.


Ljungbyholms-kassen på Stinsen
Om du råkat glömma din tygkasse när du handlar på Stinsen så finns reservlösningen. Köp Ljungbyholms GoIFs plastkasse så bidrar du till föreningens ekonomi.


Ravelli- och försäljning av toa- och hushållspapper under hösten

Under hösten kommer föreningen att under oktober sälja toa- och hushållspapper och under november Ravelli-produkter. Vänta alltså med storinköp av toa- och hushållspapper till dess du får besök för beställning och senare leverans av toa- och hushållspapper. Julklapparna kan ni sedan köpa i november då vi tar upp beställning av Ravelli-produkter som levereras till Lucia.


Med det vill jag önska er alla en fortsatt fin sensommar och hälsa er välkomna till höstens aktiviteter.

Ha det gott och ta hand om varandra!


Jan Martinsson
Ordförande




September 2020


Ingenting har riktigt varit sig likt under våren och sommarens Corona-pandemi. Vi är många som saknat möjligheten att se fotboll live och för vårt seniorlag blev det till slut bara en halv säsong. Herrseniorlaget har nu bara två matcher kvar och vilar stadigt i mitten av tabellen. Det positiva med året är att flera spelare från ungdomslagen nu tagit steget in i seniortruppen och dessutom presterat på hög nivå. Två söndagsmatcher återstår, den 27/9 borta mot Högsrum och den 4/10 hemma på Fruskogsvallen mot Bergkvara. Matchstart 12:00.  


Vårt gemensamma damlag Team Södermöre ligger också i mitten av tabellen i div. 2 och har två matcher kvar. Den 26/9 kl. 15 mot Vetlanda på Tvärskogs IP och avslutar sedan borta mot Runsten/Möckleby 3/10 kl. 15. Utvecklingslaget har spelat färdigt i div 3 och hamnar också i mitten av tabellen.


Innebandyn har fått förbereda sig i Trekantens sporthall eftersom vår sporthall varit stängd för montering av skiljevägg under den senaste månaden. Men tävlandet börjar nu och seniorlaget startar med en hemmamatch mot FBC Kalmarsund Ungdom B den 10:e oktober kl. 11:00. Fram till nu gäller att matcherna genomförs utan publik men nya regler väntas inom kort.


Skatepark i Ljungbyholm

Ett antal ungdomar i Ljungbyholm lämnade tidigare i år in ett medborgarförslag till kommunen om att skapa en Skatepark nere vid konstgräsplanen i Ljungbyholm. Kultur- och fritidsförvaltningen har fått i uppdrag att se om det går att göra verklighet av förslaget och kallade ungdomarna, LGoIF, Södermöre kommundelsförvaltning och RF SISU Småland till ett möte den 10:e september. Totalt deltog 11 engagerade ungdomar. Vi kom där fram till att det bästa sättet att få till en skatepark är att ungdomarna bildar en skate-sektion inom Ljungbyholms GoIF. På föreningens styrelsemöte veckan efter deltog Adam Nilsson som representant för ungdomarna och beslut togs att bilda en sådan sektion. Nästa steg är nu att söka extern finansiering för att göra visionen om en skatepark till verklighet. Tänkta finansiärer att söka bidrag hos är Riksidrottsförbundets ” Stöd till nya aktivitetsytor”, Sparbankstiftelsen Kronan, Kalmar kommun, RF SISU Småland samt Kalmar kommuns bidrag ”KLIRR”. 

Förhoppningen är att vi under vintern ska få ihop de cirka 200.000:- som krävs för att köpa och bygga upp en Skatepark på den bortre del av ytan vid konstgräset, dvs på den tennisbana som idag inte nyttjas. Ytan vid konstgräset är stor så det kommer även fortsättningsvis att finnas plats för isbana och andra eventuella aktiviteter. Förhoppningen är att vi genom en skatepark ska nå nya ungdomsgrupper och att området vid konstgräset ska bli en positiv aktivitetsyta för samhällets invånare och kanske framför allt för våra ungdomar.


Smålandslagen tränar i Ljungbyholm

Smålandslagen för pojkar -04 och -05 kommer de närmaste helgerna att ha träningsdag på Fruskogsvallen och konstgräset i Ljungbyholm. Nu på söndag den 27/9 kommer 41 pojkar -04 till oss och lördagen den 3/10 väntas 50 i pojkar -05. Vi är stolta över att fyra av våra talanger har tagit ut och kommer att delta nämligen Sammy Ndyabahika (P-05) och Adam Nilsson, Lukas Söderberg och William Andersson i Pojkar-04.

 

Inkomstbringande aktiviteter

Föreningens inkomstbringande aktiviteterna fortsätter nu under hösten. Som ni säkert har märkt så finns det nu möjlighet att köpa toa-/hushållspapper och frallor från föreningen. Passa på att beställa så får ni färska frallor till lördagsfrukosten och de stora balarna med toa och hushållspapper hemkörda. Vi kommer nu också att börja försäljningen av idrottsrabatthäften. Kontakta Daniel Wreibo 073 377 79 70 om du vill sälja eller köpa. I november kommer vi sedan att börja försäljningen av Ravelli-produkter och efter det kommer traditionsenligt försäljning av julkalendrar och julgranar.


Föreningens styrelsesdag 14/11

Styrelsen kommer att ha en planerings- och utvecklingsdag den 14 november i klubbstugan. Har du idéer eller tankar om projekt, aktiviteter eller initiativ som förening borde starta upp. Hör i så fall av dig till någon av styrelseledamöterna så tar vi upp det dina idéer under dagen. Kontaktuppgifter hittar du här http://www.ljungbyholmsgoif.se/sida/?ID=102040


Jämlik- och jämställdhetspolicy i ”Röda tråden”

På föreningens hemsida hittar ni vårt viktigaste styrdokument ”Röda tråden” http://www.ljungbyholmsgoif.se/docs/205/4220/01.%20R%C3%B6da%20tr%C3%A5den%202017.pdf . Där kan man läsa om allt från föreningens historia till hur vi agerar när det gäller droger, alkohol, tobak, mobbing m.m.. Där finns också ett avsnitt som handlar om våra värderingar när det gäller jämlikhet och jämställdhet. Av dokumentet framgår följande:

 

”Jämlik och jämställdhet är för Ljungbyholms GoIF:s del en fråga om demokrati. I Ljungbyholm GoIF verkar vi i överensstämmelse med grundläggande demokratiska värderingar och svensk lagstiftning. Det innebär att vi i föreningen aktivt tar ställning för alla människors lika värde, jämställdhet och solidaritet mellan människor och agerar utifrån detta. Alla medlemmar är lika viktiga. I de yngre åldersgrupperna skall både flickor och pojkar behandlas lika. När våra fotbollsspelande flickor blir äldre har vi samarbete med våra grannföreningar i Södermöre, Tvärskogs IF, IFK Påryd och Möre BK. Tillsammans bildar vi då Team Södermöre. När våra fotbollsspelande pojkar spelar i Ljungbyholms GoIF kan det förekomma samarbete med våra grannföreningar Tvärskogs IF, IFK Påryd och Möre BK. Tillsammans bildar vi då Södermöre. 
Jämlik- och jämställdhetsplan: 
• Alla ska värderas lika. 
• Alla ska ha samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter att träna och spela i föreningen. 
• Alla är lika viktiga.”


Ha det gott!

Jan Martinsson
Ordförande




Oktober 2020


Innebandysäsongen igång
Innebandyn är just nu inne i en bra period med många nya spelare i laget och mycket bra uppslutning på träningarna. Säsongen har också börjat bra för vårt lag i div. 4 sydöstra och i lördagens premiär vann man hemma mot FBC Kalmarsund Ungdom B med 6-3. Nu väntar en bortamatch på lördag 17/10 kl. 14:00 mot Fliseryds IBK B i Fliseryds sporthall. Nästa hemmamatch är lördagen därpå dvs den 24/10 kl. 11:00 mot CL98IC B. Det är alltså gott om spelare i laget just nu men vi saknar personer som kan sitta i sekretariatet och servera i kiosken, framför allt vid ungdomslagens matcher. Intresserade kan höra av sig till innebandysektionens ordförande: Michael Edvardsson, 073 - 416 43 35, innebandysektion@ljungbyholmsgoif.se.


Ravelliförsäljningen

Föreningens försäljning av Ravelliprodukter börjar nu och kommer att pågå under hela november. En möjlighet att redan nu beställa julklapparna och därmed minska stressen inför jul. Beställda paket levereras till lucia dvs i god tid innan jul.


Ett antal av Ravellis produkter finns för påseende i klubbstugan och där finns också kataloger och beställningsbroschyrer. Kollektionen hittar du också på Ravellis hemsida:  https://www.ravelli.se/wp-content/uploads/2020/08/Ravelli_katalog_2020_08_Low-komprimerad.pdf . Varje säljare kan också skapa sin egen Ravelli webshop där vänner och bekanta kan gå in och köpa.

Du som inte finns med på säljlistan men gärna vill sälja kan kontakta mig: Jan Martinsson, jannemartin10@gmail.com , 072 223 10 26. Det finns all anledning att göra det eftersom det vankas fina priser till de tre som säljer flest paket. Den som säljer flest paket får välja ut fyra paket från Ravellis produkter (värde 800:-), den som kommer tvåa väljer ut 2 paket (värde 400:-) och den som kommer trea 1 paket (värde 200:-).


Försäljning av Idrottsrabatten
Nu i oktober säljer Ljungbyholms GoIF idrottsrabatt-häften för 100:- per häfte. För köparen är häftet en ren och skär vinst. De flesta handlar säkert för över 1.000:- redan nu under hösten/vintern, inte minst inför julen. Med 10 % rabatt på Coop och City Gross har man redan där tjänat in kostnaden för häftet. Man har sedan fram till slutet av mars att använda alla andra förmånliga rabatter. Alla kuponger finns dessutom i två exemplar, en fysiskt i häftet och en i den app man kan ladda ner. Vill du sälja eller köpa häften kan du kontakta: Daniel Wreibo, 0733777970, wreibo@telia.com.

 

Nycklar till gymnastiksalen på vift
Ljungbyholmsskolan har konstaterat att många nycklar till gymnastiksalen saknas och man förmodar att det är flera tidigare ledare i våra verksamheter som fortfarande har nycklarna kvar. Om du känner på dig att du har en nyckel till gymnastiksalen och inte längre leder någon verksamhet där så är skolan tacksam om du lämnar in den. Kontakta i så fall skolans biträdande rektor Mia Billmark, 0480-45 22 12, maria.billmark@kalmar.se

 

Vision och social målsättning i ”Röda tråden” 
På föreningens hemsida hittar ni vårt viktigaste styrdokument ”Röda tråden” http://www.ljungbyholmsgoif.se/docs/205/4220/01.%20R%C3%B6da%20tr%C3%A5den%202017.pdf . Där kan man läsa om allt från föreningens historia till hur vi agerar när det gäller droger, alkohol, tobak, mobbing m.m.. Där finns också vår vision och värderingar när det gäller social verksamhet. Av dokumentet framgår följande:

Vision
Att erbjuda så många barn, ungdomar och vuxna som möjligt att vara aktiva i Ljungbyholms GoIF. Föreningens målsättning är att erbjuda ”Toppidrott på bredden” i kombination med visionen ”Så många som möjligt, så länge som möjligt”. Ljungbyholms GoIF vill förena topp och bredd, kvalitet och kvantitet, ge en meningsfylld och fostrande fritidssysselsättning samt utveckla idrottsliga förmågor till en eventuell framtida elitidrottssatsning. 

Social verksamhet 

  • Att fostra till ansvarskännande. Att visa respekt för regler och normer, både inom föreningen men även i samhället i övrigt, samt att respektera andra människor, både vuxna och barn. 
  • Utveckla barn och ungdomar samt tillsammans med vuxna ge dem en möjlighet till att finna gemenskap och ett rikt fritidsintresse byggt på ett aktivt medlemskap i föreningens verksamhet. 
  • Att skapa klubbkänsla där spelarna och övriga aktiva är stolta över Ljungbyholms GoIF och agerar på och bredvid planen som goda representanter för föreningen. 
  • Att de som slutar sin aktiva karriär återkommer till föreningen i form av ledare och/eller sponsorer mm. 
  • Att engagera så många som möjligt av ortens innevånare och skapa intresse för verksamheten.


Ha det gott!


Jan Martinsson
Ordförande




November 2020


Nya Corona-regler
Jag tror inte att det gått någon förbi att folkhälsomyndigheten nu kommit med nya allmänna råd med anledning av den ökade smittspridningen. Det innebär bl.a. att träning och alla matcher ställs in för samtliga med undantag för de som är födda 2005 eller senare. Man avråder också från möten vilket innebär att alla sektionsmöten, styrelsemöten m.m. nu måste hållas on-line. 


Folkhälsomyndigheten betonar att det för folkhälsan är viktigt att unga kan fortsätta idrotta och tillåter därför träning för de födda 2005 eller senare, men att man bör om möjligt undvika övningar med allt för mycket närkontakt och om möjligt förlägga träningen utomhus.


Råden gäller fram t.o.m. den 8 december, men kan komma att förlängas. Förhoppningsvis följer alla råden så att den uppåtgående kurvan med smittade kan brytas och att vi kan få fira jul med nära och kära.


Skateparken ser ut att bli verklighet
Som vi berättat i tidigare nyhetsbrev så har ett antal ungdomar i Ljungbyholm skrivit ett medborgarförslag till kommunen för att skapa en skatepark på en av tennisbanorna nere vid konstgräset. Vi har därför skapat en skate-sektion i föreningen och börjat söka finansiering för att förverkliga idéen.


Den totala kostnaden för inköp av skate-ramperna är c:a 173.000:-. Vi har idag fått stöd från RF SISU Smålands anläggningsstöd med 94 489:-, Södermöre kommundelsnämnd aktivitetspott för ungdomar med 10.000:- och KLIRR (Kalmar kommun) med 10.000:--. Vi har också sökt medel från Kumulus "Action" (10.000:-)  och Sparbanksstiftelsen Kronans "Lokala pott" (47.300:-). Besked väntas i december. 


Om de båda ansökningarna till Kumulus och Sparbanksstiftelsen Kronan beviljas så är vi i stort sett i hamn. Det fattas då 1.190:-, men vi håller också kontakt med Kalmar kommuns kultur- och fritidsförvaltning samt Kalmar kommuns landsbygdsstöd. Båda dessa har lovat att ställa upp om det skulle behövas. Förhoppningsvis kan ramperna beställas i början av nästa år och vara på plats för Corona-säker skateing i april/maj.


Ravelliförsäljningen
Föreningens försäljning av Ravelliprodukter är nu i full gång och kommer att pågå under hela november. En möjlighet att redan nu beställa julklapparna på ett Corona-säkert sätt samt minska stressen inför jul. Beställda paket levereras till lucia dvs i god tid innan jul. Målsättningen är att sälja minst 250 paket vilket i så fall innebär att vi slipper betala frakten. Idag är vi uppe i 176 sålda paket.


Till försäljningen är det också kopplat en tävling där den som säljer flest paket får välja ut fyra paket från Ravellis produkter (värde 800:-), den som kommer tvåa väljer ut 2 paket (värde 400:-) och den som kommer trea 1 paket (värde 200:-). Ställningen just nu ser ut på följande sätt: 1. Ellie Åberg (21pkt), Maria Flisberg (18 pkt), Kristina Pettersson (18 pkt), Celina Nilsson (14 pkt), Kristian Kandenäs (13 pkt), Mikael Gustafsson (13 pkt).


Köp Julgranen av Ljungbyholms GoIF
Att köpa julgran av Ljungbyholms GoIF har blivit en tradition i samhället. Det är inte konstigt att det blivit så eftersom vi säljer lokalt producerade granar från Seve i Torsås där granarna huggs dagarna innan försäljning. I år sker försäljningen lördag/söndag 12-13 december kl. 10-14. Våra granar går också att köpa hos ”Blomster och trädgård” i Ljungbyholm och där kommer det finnas adventsgranar till försäljning, förutom kungsgranar och den traditionella varianten.

 

Ha det gott och stötta varandra i dessa märkliga tider.

 

/Jan Martinsson

Ordförande




December 2020


2020 – ett annorlunda år för föreningen

Efter att vi under 2019 rustade föreningen för framtiden med renoveringar av omklädningsrum och förråd i klubbstugan vid Fruskogsvallen samt i Biskopsskogen har 2020, som allt annat i tillvaron, genomsyras av Corona-pandemin. Ungdomsverksamheten, både vad gäller fotboll och innebandy har varit mindre påverkat, men seniorverksamheten har gått på sparlåga.


Ett antal ungdomar tog dock under sommaren initiativet till ett medborgarförslag om skatepark ner vid konstgräset och under hösten har vi skapat en skatesektion i föreningen. Ett flertal ansökningar om finansiellt stöd har lett till att vi idag har de medel som gör att skateparken kan bli verklighet till våren. Det senaste bidraget kom från Sparbanksstiftelsen Kronan som beviljat 30.000:- till projektet.

 

Fr.o.m. 14 december möjligt att träna också för de födda 2004 eller tidigare
Folkhälsomyndighetens föreskrifter och nationella allmänna råd gäller i hela landet från den 14 december och tills vidare. Vissa av råden gäller specifikt för idrottsrörelsen och innebär att personer födda 2004 eller tidigare kan träna på ett sätt som minimerar risken för smitta om de:

  1. Håller avstånd till varandra,
  2. Inte delar utrustning med varandra,
  3. När det är möjligt genomför aktiviteten utomhus,
  4. Undviker gemensamma omklädningsrum,
  5. Reser till och från aktiviteten individuellt,
  6. Utför aktiviteten i mindre grupper.

Personer som är födda 2004 eller tidigare bör förutom ovanstående även avstå från att delta i läger, matcher, cuper och tävlingar. Föreningar bör avstå från att ordna eller delta i sådan tävlingsverksamhet.


Köp din julgran av Ljungbyholms GoIF 12-13 december

Jag hoppas att det inte undgått någon att Ljungbyholms GoIF som vanligt säljer julgranar och att de enligt traditionen är inköpta av Sewe i Torsås. Det innebär att de är huggna bara några dagar innan försäljning vilket garanterar hållbarhet långt över nyår. Försäljningen sker vid klubbstugan den 12:e och 13:e december kl. 10-14. Vi säljer både vanliga granar och kungsgranar liksom bingolotter till uppesittarkvällen. 

Skulle du inte ha möjlighet att handla nu under helgen så finns våra granar också till försäljning på Blomster & Trädgård så länge lagret räcker.


När ni handlar julgran eller bingolotter hos Ljungbyholms GoIF vore vi mycket tacksamma om betalningen sker via swish då Ljungbyholms GoIF strävan är att vara en kontantfri förening.

Ravelliförsäljningen

Ravelliförsäljningen är nu avslutad. Totalt sålde vi 396 paket vilket ger ett netto till föreningen på över 21 000:-. Stort tack till alla er som jobbat med försäljningen, och ett alldeles extra stort tack till Jonas och Marie Olsson som med 34 sålda paket vann säljligan. God två kom Mikael och Anneli Gustafsson och tredjepriset delade mellan Maria Flisberg och Ellie och Sebbe Åberg. 

Köp Bingolotter till uppesittarkvällen

Som vanligt säljer föreningen Bingolotter till uppesittarkvällen. Du kan köpa i samband med julgransförsäljningen nu till helgen den 12-13/12. I vanliga fall har vi också funnits närvarande och sålt lotterna i Stinsen, men p.g.a. Coronapandemin har vi valt att inte vara där fysiskt utan personalen i Stinsen säljer våra lotter i kassan.

 

Inkomstbringande aktiviteter

För att kunna hålla medlems- och aktivitetsavgifter på en så rimlig nivå att det blir möjligt att svara upp mot vårt motto ”Så många som möjligt så länge som möjligt” så krävs det att föreningens aktiva ställer upp och bidrar till de inkomstbringande aktiviteterna. 2021 kommer vi att ha samma system som 2020 dvs varje aktiv/målsman till aktiv ställer upp på två aktiviteter varav Kalmar GP är obligatorisk, under förutsättning att den genomförs. Den andra aktiviteten väljer man själv bland de alternativ som erbjuds, bl.a. försäljning av julkalendrar, bingolotter (till jul och nyår), rabatthäften, Newbody och försäljning av toa- och hushållspapper samt hjälpa till vid Himlaspelen och Valborg. Precis som i år kommer föreningens ledare samlar in era val tidigt nästa år.

 

Bygdepeng 2021

Kommunen har beslutat att avsätta medel för Bygdepeng under 2021. Det innebär att det nu finns möjlighet att komma med idéer som det går att söka medel för att förverkliga. Maxbeloppet som kan sökas är 150 000:-. Idéer som vi diskuterat i styrelsen är utegym och en eventuell hundrastgård. Finns det intresserade som är villiga att engagera sig för att genomföra dessa, eller andra idéer, så är vi i styrelsen villiga att diskutera det med övriga föreningar i Ljungbyholm och lämna in en ansökan. Hör i så fall av er till mig: jannemartin10@gmail.com 072 - 223 10 26.

 

Tack och God Jul och Gott Nytt År

Tills sist vill vi i föreningens styrelse rikta ett stort varmt tack till alla er som bidrar och som gör vår förening till det den är, oavsett om ni är engagerade på fotbollsplanen, innebandyarenan, i styrelserummet, i lottkiosken eller någon annan stans i byn där föreningen gör sig påmind.

Ta hand om varandra på ett Coronasäkert sätt nu under helgerna och var rädda om er.

 

Önskar er alla en riktigt God Jul, och ett lika Gott Nytt År.

 

På återseende 2021

 

Jan Martinsson
Ordförande
Ljungbyholms GoIF



 
Välkommen till en Säker och Trygg förening
_________________________
_________________________
Sponsorer 2024
_________________________
Sponsorer 2024