SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ljungbyholms GoIF

Bli medlem i Ljungbyholms GOIF
BLI MEDLEM
Välkommen till Ljungbyholms GoIF


"Så många som möjligt så länge som möjligt"


Nyhetsbrev november 2023
2023-11-03 11:45

 

Hej!

Då är vi inne i november och den senaste tiden har det varit mycket grått väder och regn. Det får en att längta lite till våren och grästräningar. Men nu kommer säsongen med många roliga inomhuscuper som man kan se fram emot istället.

 

Ny tränare

I söndags skrevs det kontrakt med en ny tränare för seniorherrarna. Han heter Johan Ewaldh och har tidigare varit tränare för Rockneby IK och Lindsdals damer. Vi hälsar Johan välkommen till Ljungbyholms GoIF! Det äldsta pojklaget är också på väg in att delta med seniorerna.

 

Styrelsen

Höstens arbete går mest ut på att arbeta vidare med vår ekonomi. Det handlar mest om att den ska vara hållbar, där vi klarar av ekonomiska bakslag och oförutsedda händelser. Detta utan att bromsa föreningens utveckling framåt.

Övriga frågor vi arbetar vidare med är utveckling av klubbhuset i Biskopsskogen, robotgräsklipparen, bakluckeloppis och många fler frågor.

Undrar ni om något som vi gör så är det bara att kontakta någon i styrelsen. Vill du vara med och påverka? Då är det bara att höra av sig. Att man vill engagera sig betyder inte att man måste vara med i styrelsen utan man kan hjälpa till på många sätt.

 

Seriesegrar

Team Södermöre dam tog en välförtjänt serieseger i div. 3 och kommer till våren att göra entré i division 2. Stort grattis till er!

Vårt kombinationslag i P09 tog också hem seriesegern i år. Stort grattis till er också!

 

 

Hälsningar

Daniel Wreibo

Ordförande Ljungbyholms GoIF

SÖDERMÖREGALAN 2023
2023-10-10 08:14
Nu är det äntligen dags igen - En gemensam årsfest för idrottsföreningarna i Södermöre.
Dessutom firar föreningen Team Södermöre 20 år!
Team Södermöre Dam är värd för kvällen och vi välkomnar 
Ljungbyholms GoIF, Möre BK, Tvärskogs IF, IFK Påryd till festligheter i Bjursnäs Bygdegård lördagen den 11 november kl.18.00-01.00. 

 

Kvällen bjuder på mingel med bubbel, tre-rätters från Nilssons mat, prisutdelning, livemusik från The Louds samt en bar med ett trevligt utbud till bra priser. (Medhavd dryck är ej tillåten). Dessutom ingår bussresa från din ort, både till och från festen. Allt detta till priset av 350kr. 

 

Varmt välkomna att umgås över föreningsgränserna i sann Södermöre anda. 
Det är ett gyllene tillfälle att prata gamla minnen, analysera idrottsåret som gått eller sia om kommande år tillsammans.

 

Anmälan sker till din förenings kontaktperson med:
˚ För- och efternamn.
˚ Eventuell specialkost.
˚ Om ni är intresserade av plats på bussarna.

 

Våra kontaktpersoner:
Team Södermöre Rebecka-s@hotmail.com 
Ljungbyholms GoIF davidkelsokarlsson@gmail.com 
Tvärskogs IF helena@froler.se 

 

Betalning görs till ditt föreningskonto i samråd med kontaktpersonen. 

 

Anmälan & betalning senast den 29 oktober. 

 

Eventuella frågor tar ni med respektive kontaktperson. 

 

VARMT VÄLKOMNA!
Nyhetsbrev september 2023
2023-09-21 20:35

Hej!

Hösten är på intågande och seriespelen är snart slut. Mörkret kommer också tidigare så snart är det svårare att ha träning på gräs. För en del lag blir det kanske lite uppehåll, en del kör vidare med träning inomhus eller på konstgräs.

 

Styrelsen

Styrelsen kommer att fortsätta sitt jobb med att förverkliga de visioner och målsättningar som vi satt; en hållbar ekonomi och en bättre övergång från ungdomsverksamhet till seniorverksamhet. Vi gör även förändringar i röda tråden (Ljungbyholms GoIFs policydokument som finns tillgänglig på vår hemsida). Förändringen är egentligen ett tillägg angående utdrag ur brottsregistret. Sedan flera år har alla ledare, styrelsemedlemmar m.fl. haft kravet att uppvisa ett utdrag från polisen angående om man är dömd för brottslighet. Tillägget som tillkommer kommer att handla om hur ofta det ska uppvisas och vem som ansvarar för att det utförs. Allt för att vår förening ska vara så trygg och säker som möjligt.

 

Innebandy

Seniorlaget i innebandy har förberett sig inför säsongens seriespel i division 3, men häromdagen tvingades man inse att det inte gick att få ihop tillräckligt många spelare för att driva laget i seriespel.

Det är tråkigt att vi inte kommer att ha ett seniorlag i seriespel, men vi får ändå berömma de som försökt och gjort sitt yttersta för att det skulle ha kunnat bli av. Detta betyder att innebandysektionen för stunden inte har så mycket verksamhet, men vi måste se framåt. Tanken är att bygga upp sektionen från gräsrotsnivå med barn- och ungdomsverksamhet. Johan Karlsson, som är styrelsens representant från innebandysektionen, kommer att sitta kvar och bidra till föreningen. Har du några frågor eller känner att du vill starta upp en träningsgrupp för barn/ungdom? Tveka inte, utan hör av dig till Johan på 070-5346498.

 

Seniorfotbollen

Ljungbyholms GoIF ligger sexa i tabellen med två matcher kvar. Nästa är hemma nu på söndag 24 september kl 12:00.

Team Södermöre div.3 ligger etta i tabellen och har tre matcher kvar. Nästa match är en hemmamatch på Tvärskogs IP den 24 september kl. 16:00.   

Team Södermöre div. 4 ligger just nu etta i sin fortsättningsserie med en match kvar. Det är en bortamatch mot Krokstorps IF nu på lördag kl. 12:00.

Kom gärna och heja på lagen om ni har möjlighet.

 

Tips från biblioteken

Måndagen 25 september kl. 19:00 föreläser journalisten, aktivisten, debattören och författaren Atilla Yoldas i Södermöreskolans aula. Han vann ”årets nätängel 2019” och brinner för frågor som jämställdhet, antirasism, psykisk ohälsa och att våga bryta mot machokulturen. Föreläsningen är baserad på hans bok ”Mansboken: från en kille till en annan”.

Släktforskarträffar på Pårydsbiblioteket: Den 5 oktober kl. 17:00-19:30 handlar det om släktforskningens grunder och 19 oktober kl. 17:00-19:30 släktforskning/arkivsökning med dator +DNA. Vid tillfällena kommer en representant från Kalmar läns genealogiska förening att finnas på plats. Föranmälan till paryd.bibl@kalmar.se eller 010-3525195, senast den 2 oktober respektive 16 oktober. Begränsat antal platser, ingen kostnad.

Författarbesök: Sportfiskaren Tobias Fränstam, tisdagen den 3:e oktober kl. 19:00 på Ljungbyholmsbiblioteket. Tobias är fiskeribiolog och en av Sveriges största sportfiskeprofiler. Fri entré, ingen förbokning, begränsat antal platser.

 

Daniel Wreibo

Ordförande Ljungbyholms GoIF

Nyhetsbrev augusti 2023
2023-08-31 19:47

Höstsäsongen

Höstsäsongen är i full gång och efter lite sommarvila så har fotbollslagen fullspäckade scheman med träningar och matcher. I princip varje helg så spelas ungdomsmatcher i Biskopsskogen, så kolla gärna i kalendern och gör ett besök. Ungdomssektionens berömda kiosk står alltid öppen vid matcher och erbjuder kaffe, hembakat, korv m.m.

Snart drar även den populära familjegymnastiken igång med barn mellan 2-5 år där man bl.a. bygger redskapsbanor, leker lekar och provar bollsporter.

Även innebandyns seniorlag är i full gång med träning och förberedelse inför seriestart.

 

Seniorerna fotboll

Även seniorerna har börjat spela matcher och Team södermöres A-lag (div. 3) just nu ligger etta i tabellen. Även Team Södermöre B ligger etta i sin fortsättningsserie. Ljungbyholms GoIF:s herrseniorer har spelat en match och tog en betryggande vinst med 5 mål mot Högsrums FF och ligger sjua i tabellen. Kom gärna på kommande hemmamatcher för att heja på dem:

Team Södermöre A: Team Södermöre-Västerviks IF 10 september kl. 17:00 Tvärskogs IP.                                                         

Team Södermöre B: Team Södermöre-Bäckebo GOIF 11 september kl 19:00 Loverslunden.

Ljungbyholms GoIF: Ljungbyholms GoIF-Alsterbro IF 3 september kl. 12:00 Fruskogsvallen.

 

Styrelsen

Vi har också, efter semester, börjat ha möten. Vi fortsätter vårt arbete kring vision 2025 där vi vill att fler ska engagera sig i föreningen, både för att underlätta för alla och för att få in fler som vill påverka. Just nu ligger ett förslag på att vi ska anordna en bakluckeloppis i Ljungbyholm. Är det något du skulle vilja involvera dig i, så kontakta gärna oss.

En annan vision är att jobba för att steget mellan ungdom- och seniorfotboll inte ska kännas så stort. Syftet är att så många spelare från ungdomslagen, fortsätter att spela fotboll i Ljungbyholms seniorlag. En egen mötesgrupp, som går under namnet fotbollssektionen 2.0, ser över detta och ska komma fram med bra lösningar och förslag.

Vi har nu fått upp en värmepump till huset i Biskopsskogen. Den har vi fått via bidrag och syftet är att minska våra elkostnader, då vi tidigare hade direktverkande el där.

 

Fotbollsskola 2023

Fotbollsskolan gick av stapeln sista sommarlovsveckan i augusti med 84 deltagande barn, 15 ungdomsledare och många vuxna ledare på plats. En vecka med mycket fotboll, lek, skratt, vattenkrig och glassbil. Vi tackar alla som hjälpt till att genomföra detta. Framför allt vill vi tacka de ungdomsledare som ställt upp under veckan. Bra jobbat!

 

Sociala medier

Visste ni att Ljungbyholms GoIF finns både på Facebook och Instagram. Gå gärna in och följ oss. Där skriver vi om nyheter och händelser i föreningen.

 

Daniel

Ordförande Ljungbyholms GoIF

Nyhetsbrev juni 2023
2023-06-22 17:46

Redan juni

Tiden går ibland väldigt snabbt och vi är redan i slutet av juni. Jag konstaterar att det gått så snabbt att det aldrig blev något nyhetsbrev i maj. Snart är det dags för uppehåll med en välbehövlig vila för våra spelare, för att komma tillbaka med ny energi när det drag igång i augusti igen.

 

Styrelsen

Under våren har vi format en ny styrelse som har kommit igång med sitt arbete. Vi har arbetat med vad vi vill ha för vision för föreningen till 2025. Detta arbete är inte klart, men vi har än så länge kommit fram till några visioner. Dessa är:

  • Få fler att engagera sig. För en förening är det viktigt att så många som möjligt är med och engagerar sig. Både för att få fler som är med och påverkar framtiden för förening och för att ju fler vi är desto roligare och lättare blir det.
  • Underlätta övergången från ungdomsfotboll till seniorverksamheten. Vi vill att fler av våra ungdomar väljer att fortsätta i seniorverksamheten i Ljungbyholm. Här har vi redan ett framarbetat förslag som vi kommer att börja arbeta efter.
  • Hållbar och stabil ekonomi. Det kan svänga snabbt i en förening, med ibland en del oförutsedda utgifter. Vi arbetar för att kunna förutse hur ekonomin ser ut över året och för att vi ska kunna tåla någon oförutsedd utgift utan att behöva bromsa på andra inköp m.m.

Just nu tittar vi även på möjligheten att köpa in robotgräsklippare till Fruskogens plan. Detta skulle göra att vi får bättre plan, mindre kostnad för klippning och minska vår användning av fossila bränslen.

 

Fotbollsskola 2023

Precis som tidigare somrar så arrangerar Ungdomssektionen fotbollsskola i v. 33 på Biskopsskogens planer. Det brukar bli en vecka med mycket fotboll och roligheter. Den är öppen för barn i åldern 6-10 år.

 

Våra fotbollsplaner

Som ni kanske har märkt så är våra planer väldigt torra. Vi bevattnar våra planer med vatten från ån i Ljungbyholm. När det då blir stopp på detta p.g.a. vattennivåerna så kan vi inte längre bevattna våra planer. Det är inget alternativ att vattna med kommunalt vatten då det blir en alltför stor kostnad för föreningen. Styrelsen ser över just detta problem om hur vi kan göra i framtiden, för att kunna hålla bra och gröna planer.

 

Ha en skön midsommar!

Daniel

Ordförande Ljungbyholms GoIF

BLI MEDLEM
Gilla oss på Facebook
Nyheter från vår verksamhet
Fotboll Senior herr, 02/12 09:15 
Fotboll Senior herr, 27/11 21:15 
Ungdomssektionen, 26/11 18:56 
Fotboll Pojkar -12, 26/11 15:59 
Fotboll Senior herr, 12/11 11:53 
Ungdomssektionen, 12/11 11:15 
 
Välkommen till en Säker och Trygg förening
_________________________
_________________________
Sponsorer 2023
_________________________
Sponsorer 2023