SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ljungbyholms GoIF

Bli medlem i Ljungbyholms GOIF
BLI MEDLEM
Välkommen till Ljungbyholms GoIF


"Så många som möjligt så länge som möjligt"


Nyhetsbrev April 2022
2022-04-22 13:31

Innebandyn till div. 3

Målsättningen för innebandylaget var inför säsongen glasklar ”Vi ska vinna div. 4 och ta oss upp i div. 3”. Efter en osannolik resa står det nu klart att man klarade det högt ställda målet. Serieseger efter en oerhört jämn kamp mot Karo från Blekingen och efter det ett gastkramande kval mot Alvesta. Efter förlust i Alvesta med 12-9 var utmaningen att vinna med fyra mål i hemmamatchen. Med underläge 5-3 en bit in i andra perioden var det få som trodde på uppflyttning. Men genom att lyckas spela 6-0 den sista halvan av matchen kunde man stå som segrare med totalt 18-17 och vara klar för spel i den högre divisionen nästa år. Men den otroliga kampvilja, moral och fysik som laget visade så finns det alla möjligheter att klara sig utmärkt också i den högre division.

Fotbollen är igång

Vårt herrlag har nu startat säsongen och det på bästa tänkbara sätt. Med två övertygande segrar leder laget div. 6 Kalmar/Öland, även om flera lag ännu bara spelat en match. En bra start som lovar gått inför fortsättningen. Nästa match är borta mot Söderåkra den 28 april 18:45, och nästa hemmamatch den 10 maj 19:00 mot Persnäs.

Vårt Södermöre-gemensamma damlag i div.2 har börjat med en förlust och en seger. Nu följer två bortamatcher mot Ronneby den 23 april och Emmaboda den 7 maj. Laget spelar i år sina hemmamatcher på Fruskogsvallen och nästa match där är den 14 maj kl. 14:00 mot BK Union från Olofström

Ytterliga en grupp i familjegymnastiken.

Kön till familjegymnastiken har varit lång och det har känts sorgligt att inte kunna erbjuda alla gympasugna barn att ta del av verksamheten. Frågan diskuterades flitigt under utvecklingsdagarna på Stufvenäs och det står nu klart att vi kan skapa ytterligare en grupp med start den 8 Maj kl 09:00 i Södermöreskolans gymnastiksal. Det blir fyra ledare med Therese Pettersson som huvudansvarig.

Nystart på Valborgsmässofirandet

Efter flera år av inställt Valborgsmässofirandet så är det nu dags att återupprätta traditionen. Nu har nog budskapet inte missats av någon efter att det tidigare gått ut som medlemsmail, lagts ut på hemsidan och dessutom kommer det en liten lapp i postlådorna i Ljungbyholm. Under alla omständigheter är ni alla välkomna till Biskopsskogen på Valborgsmässoafton för ett lite okonventionellt Valborgsmässofirande utan eld.

Utegymmet får grillplats och belysning

Vår förhoppning att belysningen från elljusspåret skulle räcka till för att också belysa utegymmet visade sig inte stämma med verkligheten. När mörkret faller blir en del av utegymmet nästa helt mörk och vi sökte därför om bygdepeng för att sätta upp en solcellsdriven närvarostyrd belysning. Vi kompletterade också ansökan med ett önskemål och medel till en grillplats med bänkar. Kommunen fattade i vecka beslut och vi beviljades de 60.000:- vi sökt för att täcka kostnaderna. Det innebär att vi nu kan påbörja arbetet med att köpa in och sätta upp belysning samt grillplatsen.

 

Kioskerna på Guldfågeln Arena

En viktig inkomstkälla för föreningen är att vi bemannar två av KFF:s kiosker på lagets hemmamatcher. Sex personer har tagit på sig ansvaret att svara för fem matcher var dvs två av dessa kommer alltid att vara på plats som kioskvärd i var sin kiosk. Dessutom krävs  ytterligare 3-4 personer per kiosk som fördelats på föreningens olika lagen. Ofta behövs det ytterligare någon som kan ställa upp- Är du intresserad så kan du anmäla dig till undertecknad. Varje person som ställer upp är dessutom berättigad till två biljetter till matchen. Biljetter som man kan lämna till familj/vänner eller anna intresserad.

 

Ha det gott!

Janne

jannemartin10@gmail.com

+722231026

Stöd till flyktingar från Ukraina
2022-04-02 13:09

Vi är säkert många som förfasas över det fruktansvärda krig som Ryssland utövar i Ukraina och som känner avsky när vi ser hur städer bombas, beskjuts och läggs i ruiner som t.ex. i Mariupol. Många vill göra en insats för de flyktingar som nu kommer till Sverige och för er som känner så finns nu en chans att bidra.

Kalmar kommun söker just nu stöd från Säker &trygg-föreningar i arbetet gällande mottagande av flyktingar från Ukraina. Helgen 9-10 april kommer invånare att kunna lämna av sängar och husgeråd på Timmermansgatan 42 i Kalmar som senare ska användas i bostäder till flyktingar. Föreningens arbete kommer bestå av att lyfta in sängar och husgeråd från släpvagnar och placera i hus på Timmermansgatan 42.

 

Tid:

Lördag 9 april, 9.30-14.30. Avlämningstid 10.00-14.00.

Söndag 10 april, 9.30-14.30. Avlämningstid 10.00-14.00.

 

Ersättning per dag som betalas ut till föreningen: 5 timmars arbete x 10 personer = 5000 kr.

 

Kommunen är alltså i behov av 10 personer per dag och de måste vara 18 år och uppåt.

 

Besked om vi som förening kan bidra och i så fall med hur många måste vi lämna till kommunen senast måndag den 4 april kl. 14:00. Är du intresserad så behöver jag alltså ha besked innan lunch nu på måndag.

 

Är det flera föreningar som visar sitt intresse gäller principen först till kvarn. 

 

Ha det gott!

 

Jan Martinsson

0722231026

jannemartin10@gmail.com

Nyhetsbrev mars 2022
2022-03-30 14:09

Serieseger för innebandylaget
Efter en både spel- och resultatmässigt fantastisk säsong med endast en förlust stoltserar vårt innebandylag som klara seriesegrare. Stort grattis till laget och ledarteamet. Men en serieseger betyder inte direkt uppflyttning till nästa division. Nu väntar istället ett spännande kval mot Alvesta IBK.


Första matchen spelas borta i Alvesta sporthall 19:30 den 5 april och den avslutande matchen hemma i Ljungbyholms sporthall fredagen den 8 april kl. 19:30.
Nu fyller vi hallen och stöder vårt lag till spel i division 3 nästa år.

 

Fotbollssäsongen drar igång

Äntligen får fotbollen (förhoppningsvis) spela en hel vår- och höstsäsong efter att under två år pga pandemin bara fått spela enkelserie under hösten. Vårt herrlag börjar borta mot Degerhamn den 15 april kl. 12:00, och första hemmamatchen på Fruskogsvallen blir mot Bergkvara AIF den 19 april kl. 18:30.  

 

Sportlotten

Vid förra årsmötet beslutades om en höjning av medlemsavgiften till 200:-, men att den då också inkluderar en sportlott värd 50:-. En lott som dessutom innehåller kuponger med bra rabatter. Handlar man för 500:- på Stinsen och scannar kupongen har man fått tillbaka hela kostnaden för lotten. Dessutom kan man logga in på Citykupong.se och då finns ytterligare en sådan rabattkupong digitalt, samt dessutom flera andra rabattkuponger att nyttja t.ex. samma erbjudande på stora Coop i Kalmar. Dessutom finns fortfarande vinstchanserna på de två lotter som ingår i varje lott. Den som önskar fler lotter kan maila till info@ljungbyholmsgoif.se. Lotterna är giltiga till den 15/8 2022.


Lotterna kommer nu att delas ut till samtliga medlemmar under denna och nästa vecka. Eftersom vi saknar eller har fel kontaktuppgifter till några medlemmar är det bra om du som inte fått någon lott senast den 10 april meddelar det till föreningen och uppger adress så att vi kan se till att också du får chansen till vinst.

 

Utvecklingsdagar 26-27 mars

Helgen 26-27 mars genomförde föreningen en lunch-till-lunch-helg  med styrelse och ledare på Stufvenäs gästgiveri. Helgen finansierades genom det stöd som RF Sisu ger genom de lärgrupper vi redovisar dit. För föreningen var kostnaden alltså noll.


Dagarna genomsyrades av god stämning och hög grad av kreativitet. ”Röda tråden”-dokumentet uppdaterades och flera framtidsfrågor diskuterades, bl.a. hur föreningen ska rekrytera styrelsemedlemmar, hur fler kvinnor ska aktiveras och vilka verksamheter som föreningen i framtiden kan utveckla. Sammanfattningsvis finns det många nya idéer som styrelsen fick i uppgift att arbeta vidare med.

 

Årsmöte 27 mars
Dagarna på Stufvenäs avslutades med föreningens årsmöte där bl.a. en ny styrelse valdes.

Efter många års idogt arbete både som tränare, ledare och ordförande för ungdomssektionen valde Daniel Wreibo att stiga av sin ordförandepost och istället valdes han in som föreningens nyvalda vice styrelseordförande.

Jens Rosenqvist har varit en av föreningens frontfigurer under många år, både som ordförande och kassör, men också som ansvarig för hemsidan m.m.. Att ha föreningens logga intatuerat på högerarmen visar också vilket engagemang Jens visat och visar för föreningen. Han stiger nu av som kassör och ersätts av Pontus Engström Frick, en av de framstående spelarna i vårt framgångsrika innebandylag. Vi hälsar Pontus varmt välkommen i gänget. Jens lämnar oss verkligen inte i sticket utan har lovat att fortsatt sitta kvar i styrelsen som ledamot för att på bästa sätt bistå och slussa in Pontus i kassörsjobbet.

 

Den stora utmaningen är fortsatt att hitta personer, framför allt kvinnor, beredda att ta ansvar i styrelsen. Många i styrelsen har varit med under många år och det behövs en förnyelse för att föreningen ska hållas levande, och utan styrelse kan föreningen inte existera. 

 

Släktforskning på biblioteket

Ljungbyholms GoIF är en idrotts- och samhällsförening och som en aktiv samhällsförening informerar vi gärna om aktiviteter i samhället som sker vid sidan av föreningen. Vår biblioteksfilial har ofta sådana aktiviteter och nu närmast den 7 april 17:00-19:30 på Hagbybiblioteket där Kalmar läns geologiska förening informerar om släktforskning/arkivsök med dator + DNA. Föranmälan till hagb.bibl@kalmar.se eller 0480-45 29 73. Begränsat antal platser. Biblioteket bjuder på enkel fika

 

Ha det gott!

 

/Janne

Nyhetsbrev februari 2022
2022-02-27 14:32

Det känns minst sagt märkligt att sätta sig och skriva ett nyhetsbrev samtidigt som det pågår
ett krig i Europa bara 100 mil härifrån. Fotbollen har, som den folkrörelse och enande kraft i samhället den är, tagit ansvar genom att starta en insamling för krigsoffer i Ukraina. Sverige för UNHCR är på plats med nödhjälp och skydd och kan med allas hjälp göra ett ännu bättre arbete för alla krigsoffer i landet. Swisha därför gärna en gåva till Sverige för UNHCR på 123 129 50 21 om du vill vara med och bidra till att hjälpa folket i Ukraina. Ett akut nödpaket som räddar liv i kriser kostar 370 kronor.

Corona-restriktionerna  

Den 9 februari 2022 avvecklades de allra flesta Corona-restriktionerna. Det innebär att det från det datumet inte längre finns några begränsningar för idrottsevenemang exempelvis för max antal i publik, vaccinationsbevis eller avstånd.  

 

Innebandyn kämpar om serieseger

Innebandyn fortsätter sin jakt på serieseger. I tisdags tog laget en mycket viktig seger mot CL 98 IC B och i fredags en storseger mot Sillhövda. Med tre matcher kvar leder man nu serien. Nu när restriktionerna har släppts finns det all anledning att följa lagets fortsatta kamp. Sista hemmamatchen spelas i sporthallen den 19 mars kl. 11:00 mot Fliseryds IF B.

 

Årsmöte 27 mars kl. 11:00 i Stufvenäs

Helgen den 26-27 mars genomför föreningen en utvecklingshelg med ledare och styrelse på Stufvenäs. Det avslutas med årsmöte mellan kl. 11:00-12:00 där alla medlemmar självklart är inbjudna att delta. Föreningen bjuder samtliga på lunch efter mötet.

Årsmötet är medlemmarnas möjlighet att påverka föreningen och dess verksamhet. Här presenteras förra årets verksamhet och ekonomiska resultat, vi väljer ny styrelse m.m..

Anmäl dig till årsmötet på följande länk: Här anmäler du dig till årsmötet

Dagordning, verksamhetsberättelse och balans- och resultaträkning kommer att skickas ut i tid till alla som anmält sig.  

Varm välkommen!

 

Kiosker på Guldfågels arena!

Som vi berättat tidigare så har vi haft samtal med Kalmar FF om att bemanna två av kioskerna vid Kalmar FF:s hemmamatcher. Vi har nu fått klartecken från KFF och ett kontakt kommer att skrivas under i dagarna. Vår tidigare stora inkomstkälla Kalmar GP kommer i år att bli ett mindre arrangemang och det innebär att antalet trafikvakter och funktionärer halveras, och därmed föreningens inkomster. Det kompenseras nu av kioskerna på GFA. Vid varje tillfälle kommer vi att bemanna med 8 personer vid s.k. stormatcher och 6 personer vid övriga matcher. Varje lag får i uppgift att tillsätta vid en match och fördelningen för de fem första matcherna ser ut enligt följande:

  • 3 april Kalmar FF-Malmö (8 pers.) P10, F07/08
  • 17 april Kalmar FF-Degerfors (6 pers.) P08/09
  • 24 april Kalmar FF-Norrköping (6 pers.) F09/10
  • 8 maj Kalmar FF-Hammarby (8 pers.) F11/12, F15/16 (2st+2st)
  • 22 maj Kalmar FF-Djurgården (8 pers.) P11/12

Valborg

Det är nu många år sedan det var möjligt att arrangera ett Valborgsmässofirande i Ljungbyholm. Det tog några år att hitta en ny plats efter att den tidigare förvandlades till ett dämme. Eldningsförbud och pandemi har sedan gjort firandet omöjligt, men nu är det dags att återuppta den uppskattade traditionen fast på ett nytt klimatsmart och hållbart sätt. Det innebär att vi avstår från eld, men att vi istället kommer att ha en uppsättning marschaller. På det sätter räddar vi också ett antal igelkottar och fåglar som brukar ha en förmåga att bygga bo i rishögen. Som vanligt blir det fackeltåg med samling vid kommundelshuset, lotterier, kioskförsäljning, tal, kör och trubadur. Vår förhoppning är att det ska bli en trivsam stund och ett värdigt firande.

 

Solceller på klubbstugan

Upphandlingen av nytt tak och solceller på klubbstugan är nu avslutad. Leverantör blir Takrekond AB och förhoppningen är att nytt tak och solceller ska vara på plats i slutet av april. Med solcellerna på plats räknar vi med en rejäl sänkning av våra energikostnader samt inte minst ett mindre klimatavtryck.

 

Sportlotten

Som vi tidigare meddelat så beslutade förra årets årsmöte att höja medlemsavgifter med 50:- till 200:-, men att avgiften då inkluderade en sportlott med ett värde på 50:-. I lotten ingår rabattkuponger till följande företag:

  1. ICA Supermarket Stinsen - 50 kr rabatt när du handlar för minst 500 kr
  2. Blomster & Trädgård - 20 % rabatt på ett helt köp                      
  3. Danska Wienerbageriet i Kalmar - 20 % rabatt på tårta                                
  4. Intersport Kalmar Giraffen - 20 % på ett helt köp 

Varje rabatt finns i ett exemplar på lotten och en att ladda hem i sportlottens app. Kupongerna är giltiga t.o.m. den 15 augusti. Lotten är nu på tryckning och kommer till föreningen i mitten av mars. Vi kommer efter det att dela ut den till samtliga medlemmar.

 

 

Ha det gott!

 

/Janne

BLI MEDLEM
Gilla oss på Facebook
Nyheter från vår verksamhet
Fotboll Senior herr, 16/04 09:01 
Fotboll Senior herr, 14/04 19:40 
Fotboll Pojkar - 16, 13/04 10:59 
Fotboll Senior herr, 09/11 20:15 
Fotboll Senior herr, 20/10 16:48 
Fotboll Pojkar - 11/12, 20/09 18:39 
 
Välkommen till en Säker och Trygg förening
_________________________
_________________________
Huvudsponsorer 2022
_________________________
Övriga sponsorer 2022