SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Ljungbyholms GoIF

Bli medlem i Ljungbyholms GOIF
BLI MEDLEM
Välkommen till Ljungbyholms GoIF


"Så många som möjligt så länge som möjligt"


Adventsgranar hos Blomster och trädgård
2022-11-20 18:37

Som traditionen bjuder säljer Ljungbyholms GoIF andventsgranar via Blomster och trädgård även i år. Granarna beräknas finnas på plats mot veckoslutet vecka 47 inför 1:a advent.

 

Välkommen att köpa din adventsgran hos Blomster och trädgård i Ljungbyholm.

 

Tack för din stöttning till Ljungbyholms GoIF.

Nyhetsbrev oktober 2022
2022-10-26 18:24

Hösten är här

Fotbollssäsongen är därmed över och ungdomssektionen hade den 23 oktober en välbesökt avslutning med prisutdelning och fika i sporthallen. Under året har vi haft tio ungdomslag i träning och seriespel där nu också de allra minsta födda 2016 och -17 tillkommit, så sporthallen var välfylld. Flicklaget 07/08 var med på sin sista avslutning och går nu upp i seniorverksamhet.


För herrseniorerna är planeringen inför nästa säsong igång och där fortsätter Philip Liljegren och Pontus Lilja som tränare också under 2023.

Innebandysäsongen igång
Innebandylaget tog förra säsongen steget upp i div. 3 och har där spelat fem matcher med två vinster och tre förluster. Nästa match spelas i sporthallen nu på fredag den 28 oktober 19:30 mot Fliseryd. Att A-laget tog steget upp i division tre innebar också en möjlighet att starta ett utvecklingslag i div. 4. Laget har hunnit med tre matcher men ännu ingen seger. Nästa match är nu på söndag den 30 oktober kl. 12:00 i sporthallen mot serieledande FB Karlskrona B.   

Utegymmet klart

Utegymmet vid Biskopsskogens bollplaner har nu varit igång under ett år. Vår förhoppning var att ljuset från motionsspårets lampor skulle vara tillräckligt, men när mörkret föll kunde vi konstatera att de bortre redskapen hade allt för dålig belysning. Vi ansökte därför om stöd från Kalmar kommuns Bygdepeng för att sätta upp en solcellsdriven och närvarostyrd belysningsstolpe samt en grillplats i anslutning till gymmet. Ansökan beviljades och de är nu på plats och förhoppningsvis innebär det att fler nu kan nyttja gymmet. Även grillplatsen är uppställd, men den behöver fyllas med sand för att kunna nyttjas och det kommer förhoppningsvis att ske under november.

Solcellerna igång

Solcellerna på klubbstugan sattes upp redan i juni, men att få elektriker och E.ON att installera solcellerna och sätta upp mätare har tagit sin tid eftersom suget efter solceller är stort och väntetiden lång. Nu är emellertid solcellerna slutgiltigt installerade och i full gång sedan två veckor. De 80 solpanelerna beräknas leverera cirka 25.000 kWh vilket är hälften av vår energikonsumtion under förra året. Kan vi alla se till att fönster och dörrar hålls stängda vid träning och matcher så bör vi kunna sänka energiåtgången betydligt. Med de energipriser som förväntas till vintern så är varje sparad kilowatt av betydelse för föreningens ekonomi.

Newbody-försäljningen drar igång

Under november månad kommer 30 medlemmar sälja Newbody åt föreningen. Passa på att beställa redan nu. Varorna kommer att levereras kring den 15 december så de är framme i god tid innan jul. Utmärkta julklappar alltså.

Budget för 2023

Styrelsen kommer ägna nästa styrelsemöte den 15 november åt att fastställa nästa års budget och vilka inkomstbringande aktiviteter som kommer att genomföras för att få budgeten att gå ihop. Har du idéer om verksamheter eller andra inkomstbringande aktiviteter som föreningen borde utveckla så hör av dig till någon i styrelsen eller kontakta undertecknad Jan Martinsson.

Säker och trygg förening

Efter att föreningen haft certifieringssamtal med Kultur- och fritidsförvaltningen och RF Sisu Småland kommer vi även detta år att certifieras som ”Säker och trygg förening”. Certifiering sker den 22 november och i anslutning till det arrangeras en öppen föreläsning kring idrott och psykisk ohälsa med f.d. höjdhopparen Linus Törnblad, som hoppade 2.38 (58 cm över sin egen längd) som 22-åring. Hans psykiska ohälsa gjorde att han tre år senare gjorde sin sista tävling. En föreläsning ni inte vill missa! Tid 22/11 kl. 19:00 i Jenny Nyströmskolans aula.

Årsfest 12 november!

Påminnelse om årsfesten! På lördag går anmälningstiden ut...

Nu är det äntligen dags igen - En gemensam årsfest för idrottsföreningarna i Södermöre! 

 

Team Södermöre Dam är värd för kvällen och vi välkomnar Ljungbyholms GoIF, Möre BK, Tvärskogs IF och IFK Påryd till Bjursnäs Bygdegård lördagen den 12 november kl.18.00-01.00

 

Kvällen kommer att bjuda på mingel med bubbel, tre rätters från Nilssons mat, prisutdelning, 

livemusik från The Louds samt öppen bar hela kvällen. Dessutom ingår bussresa både till och från festen från din ort. Allt detta till priset av 320kr!

 

Varmt välkomna att umgås över föreningsgränserna i sann Södermöre anda. Det är ett gyllene tillfälle att prata gamla minnen, analysera idrottsåret som gått & sia om kommande år. Vi ser fram emot att fira tillsammans med er!

 

Anmälan samt betalning sker till din förenings kontaktperson med:

˚ För- och efternamn.

˚ Eventuell specialkost.

˚ Om ni är intresserade av plats på bussarna. (Info om bussarna kommer)

 

Våra kontaktpersoner:

Team Södermöre Rebecka-s@hotmail.com

Ljungbyholms GoIF wreibo@telia.com 

Möre BK Erica.johan@telia.com 

Tvärskogs IF helena@froler.se 

IFK Påryd alicelouicejohansson@gmail.com 

 

Anmälan & betalning senast den 29 oktober

Eventuella frågor tar ni med respektive kontaktperson. 

 

VARMT VÄLKOMNA!

 

Ha det gott!

Jan Martinsson
ordförande
0722231026
jannemartin10@gmail.com

Nyhetsbrev september  2022
2022-09-24 15:19

Fotbollssäsongen går mot sitt slut

Herrseniorlaget har nu bara en match kvar borta mot Mörbylånga imorgon söndag kl. 12:00. Laget kommer att sluta på en niondeplats i tabellen, vilket är resultatet av allt för många uddamålsförluster under säsongen. Vår förhoppning är nu att de unga spelare som fostrats i Ljungbyholm, men sedan valt att fortsätta spela juniorfotboll i andra lag, är intresserade av att komma tillbaka och utgöra stommen i framtida satsning för att föra upp laget i högre divisioner.

Vårt gemensamma damlag Team Södermöre ligger i mitten av tabellen i div. 2 och har tre matcher kvar. Den 26/9 kl. 19 hemma i Loverslund mot Runsten/Möckleby, den 1/10 kl. 14:00 borta mot Glömminge/Algutsrum och avslutar sedan hemma i Loverslund mot Karlskrona 8/10 kl. 14.
Seriesystemet för damfotbollen kommer till nästa år att läggas om vilket innebär att det bara är de 3-5 första lagen i nuvarande div. 2 som kommer att vara kvar i den serien. För vårt lag innebär det alltså spel i div. 3 kommande år. Det innebär också att utvecklingslaget blir nerflyttat till div. 4 eftersom de inte får spela i samma serie som sitt representationslag.

Innebandyn

Innebandylaget tog sig i fjol, efter ett oerhört dramatiskt kval med ett måls övervikt, upp i div. 3 södra. Det är en utmaning men laget har förberett sig väl. Första matchen spelas den 1/10 borta mot Växjö IBK utveckling B, och den första hemmamatchen i sporthallen är den 7/10 kl. 19:30 mot Moheda.

 

Inkomstbringande aktiviteter

Föreningens inkomstbringande aktiviteterna fortsätter nu under hösten. Som ni säkert har märkt så finns det nu möjlighet att köpa toa-/hushållspapper och frallor från föreningen.  Förhoppningsvis har ni redan betällt så får ni färska frallor till lördagsfrukosten och de stora balarna med toa- och hushållspapper hemkörda.

 

Under året har vi bemannat två kiosker på Guldfågeln arena vid Kalmar FFs hemmamatcher. Vi kan konstatera att vi skött uppdraget mycket bra och Kalmar FF är mycket nöjda. Det återstår nu tre hemmamatcher för KFF och det är innebandylaget som kommer bemanna kioskerna vi dessa tillfällen. Styrelsen vill rikta ett stort tack till alla er som ställt upp och stått i kioskerna. Det har inneburit en rejäl slant till föreningen (cirka 60.000:-) samt en trevlig stund och en möjlighet att lära känna fler föreningsaktiva när vi jobbat ihop. Ett speciellt tack riktas till de som fungerat som kioskvärdar vid fem matcher var dvs Jessica Åkerklint, Jenny Carlsson, Irene Kandenäs, David Karlsson och Johan Flisberg.

Föräldravandringar i Ljungbyholm

Som flera säkert har konstaterat så har vi haft en tid av mer stök i Ljungbyholm under den senaste tiden. Något som vi också märkt av inte minst i sporthallen. Kommundelsförvaltningen har därför bett föreningen att undersöka möjligheten att organisera föräldravandringar några fredagskvällar framåt. Frågan kommer att diskuteras på ungdomssektionens möte i början av oktober.

 

Jan Martinsson
ordförande

 

Nyhetsbrev augusti 2022
2022-08-19 15:20

 

En varm sommar går nu mot sitt slut och planeringen för hösten och vinterns aktiviteter är i full gång. Välkommen att delta!

 

Fotbollen är i full gång

Höstens seriespel för vårt herrseniorlag drar nu igång. Den första matchen mot Persnäs borta blev tyvärr inställd. Nästa match är nu tisdagen den 23/8 kl. 18:30 hemma mot Högsrum. Ljungbyholm har idag många, men unga spelare. Året får alltså ses som en möjlighet att låta våra ungdomar prova på seniorfotboll och spela ihop laget inför kommande säsong 2023.

 

Vårt gemensamma damlag Team Södermöre i div. 2 sydöstra Götaland ligger i mitten av tabellen. Laget spelar i år sina hemmamatcher på Fruskogsvallen i Ljungbyholm. Nästa hemmamatch är den 27/8 kl. 14:00 mot serieledande Emmaboda IS.

Även B-laget i div. 3 är igång med seriespelet med lagets första vinst i den senaste matchen mot Rockneby. Det krävs alltså fler vinster för att inte åka ner en division när säsongen är över.

 

Innebandyn drar igång

Efter den oerhört dramatiska avslutningen på förra årets serie, med uppflyttning med ett måls övervikt till div. 3 för vårt lag, så börjar seriespelet den 1:a oktober kl. 15:00 i Växjö mot Växjö IBK utveckling B. Den första hemmamatchen är den 7 oktober 19:30 mot Moheda IBK.

 

Fotbollsskolan

Årets fotbollsskola genomfördes den 15–19 augusti med 85 deltagare, vilket var närmast en fördubbling mot tidigare år. Årets innehåll har varit allt från rena fotbollsövningar till lekar, besök av polisen och en avslutande dragkamp mellan barnen och alla ledare.

 

Veckan avslutades med en traditionsenlig glassfest.

 

Ett extra stort tack till föreningens ledare, de ungdomsledare som ställde upp under veckan samt till Bosse Mattsson som skötte målvaktsträningen.

Pontus avlastas!

P.g.a. tuff belastning privat har föreningens kassör Pontus Engström Frick önskat få avlastning under hösten. Styrelsen har beviljat det och Markus Hagström, som har en tidigare historia som föreningens kassör under många år har accepterat att sköta betalningen av föreningens fakturor fram t.o.m. den sista januari 2023. Alla fakturor och andra betalningar eller ekonomiska överföringar ska fr.o.m. nu alltså riktas till Markus Hagström, markus.hagstrom@icloud.com.

 

Utegymmet får förbättrad belysning

Ljungbyholms GoIF har fått stöd från Kalmar kommuns bygdepeng för att förbättra belysningen vid utegymmet med en solcellsdriven lyktstolpe. Dessutom kommer en grillplats med bänkar att sättas upp i anslutning till gymmet.

 

Familjegymnastiken startar 11:e september

På familjegymnastiken får du och ditt barn ha roligt ihop. Vi dansar och leker men framförallt så springer vi hinderbana där ditt barns motorik och koordination tränas samtidigt som det är väldigt roligt. Du som förälder hjälper och hejar på ditt barn längs med banan där det behövs. Det finns två grupper och vi fyller på dem allt eftersom det finns plats. Vi har för närvarande några platser lediga så är ni intresserad eller har frågor hör av er till Tommy Liljeberg så berättar han mer och i vilken grupp ni hamnar: e-post famgymnlgoif@gmail.com.

 

Försäljning av toa- och hushållspapper under hösten

Under oktober kommer föreningen sälja toa- och hushållspapper. Vänta alltså med storinköp av toa- och hushållspapper till dess du i samband med beställning av frallor får besök för beställning och senare leverans av toa- och hushållspapper.

 

Med det vill jag önska er alla en fortsatt fin sensommar och hälsa er välkomna till höstens aktiviteter.

 

Ha det gott och ta hand om varandra!

 

Jan Martinsson
ordförande

GOTHIA CUP
2022-08-12 11:31
 
Team södermöres flicklag 07/08 har spelat Gothia Cup i sommar. Tjejerna spelade tre gruppspelsmatcher. Det blev förlust i alla tre matcherna men tjejerna kämpade väl. Lagen de mötte var ett amerikanskt lag, Marin FC, Kärra KIF från Göteborg och Flurkmarks IK som var från Umeå.
 
Fjärde matchen blev i b-slutspel. Där mötte dom Backatorp IF. Sista matchen blev tjejernas bästa match men det blev till slut förlust med 3-1. 
 
Cupen var lyckad och tjejerna trivdes och hade kul. Förutom fotboll så var veckan ett äventyr med Liseberg, spårvagn, sjöbad, sova i klassrum och pojklag från England och Tyskland.
BLI MEDLEM
Gilla oss på Facebook
Nyheter från vår verksamhet
Fotboll Senior herr, 17/11 19:19 
Fotboll Senior herr, 12/11 12:05 
Fotboll Senior herr, 01/11 16:30 
Fotboll Senior herr, 01/11 16:13 
Fotboll Flickor - 15, 27/08 12:34 
Fotboll Pojkar - 17, 25/08 21:53 
 
Välkommen till en Säker och Trygg förening
_________________________
_________________________
Huvudsponsorer 2022
_________________________
Övriga sponsorer 2022